Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Europe's Beating Cancer Plan: Ensimmäinen Cancer Image Europe -alustan prototyyppi julkaistaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

On 29 syyskuuta European Cancer Imaging Initiative saavutti ensimmäisen tärkeän virstanpylvään: 29. syyskuuta alkaen Cancer Image Europe -alusta yhdistää 36 tietojoukkoa yhdeksästä syöpätyypistä (rinta-, paksusuolen-, keuhko-, eturauhas-, peräsuolen-, maksa-, gliooma-, neuroblastooma-, glioblastooma-), yhteensä yli 9 200,000 kuvasarjasta noin 20,000 XNUMX yksilöstä. Ensimmäinen versio tietojen toimittajia ja käyttäjiä koskevista säännöistä sekä alustan toimintatavat on myös julkaistu.

Aloitteen tavoitteena on tuottaa a Syöpäkuvatietojen eurooppalainen liittovaltioinfrastruktuuri, joka tukee terveydenhuollon tarjoajia, tutkimuslaitoksia ja innovoijia hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla innovatiivisia tietopohjaisia ​​ratkaisuja diagnostiikassa, syövän hoidossa ja hoidossa, syöpäpotilaiden hyväksi.

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Cancer Image Europe -alustan lanseerauksen myötä hyödynnämme datan voimaa taistelussamme syöpää vastaan. Valmistelemme tietä rajat ylittävään, yhteentoimivaan ja turvalliseen syöpäkuvaustietojen infrastruktuuriin Euroopassa EU:n arvojen ja sääntöjen mukaisesti. Tämä vauhdittaa uusien tekoälypohjaisten teknologioiden kehitystä parempaan syövänhoitoon.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides (kuvassa) sanoi: "Digitaalinen teknologia mullistaa terveydenhuollon, etenkin syövän havaitsemisessa, hoidossa ja hoidossa. Osana Euroopan Beating Cancer Plan -ohjelmaa European Cancer Imaging Initiative on avainasemassa varhaisessa havaitsemisessa seulonnan avulla entistä tarkempaa, oikea-aikaista ja helposti saatavilla olevaa ja auttaa meitä kehittämään seuraavan sukupolven syövän diagnostiikkaa ja hoitoja.

Mukaisesti Eurooppalainen tietostrategia ja Euroopan terveystietotilaJoulukuussa 2022 käynnistetty European Cancer Imaging Initiative on yksi alan lippulaivoista. Euroopan voittavan syövän suunnitelma. Aloitteen alaista Cancer Image Europe -alustaa tukee Digitaalinen Eurooppa -ohjelma with € 18 euroa. Euroopan digitaali-innovaatiokeskukset Digitaalinen Eurooppa -ohjelmassa tuetaan tähän liittyvien teknologioiden käyttöönottoa.

Tämän digitaalisen infrastruktuurin ensimmäinen versio, jonka toimittaa European Federation for Cancer Images (EUCAIM) -projekti, sisältää julkisen luettelon syövän kuvantamistietosarjoista EU:n rahoittamien terveyskuvantamisen tekoälyyn liittyvien hankkeiden arkistoista sekä hakutyökalun tietojen toimittajien sivustoilla eri puolilla EU:ta saatavilla olevien tietojen ymmärtämiseksi.

Lisätietoa on saatavilla tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa