Liity verkostomme!

Bisnes

Yritykset nauttivat edelleen 5G-eduista Wipron ja Nokia Collaboraten ansiosta

SHARE:

Julkaistu

on

Vuoden 2024 alussa bengalurulainen Wipro ja Nokia Corporation vahvistivat yksityisen langattoman 5G-verkon lanseerauksen tukemaan digitaalisen sektorin teollisuuden muutosta. Wipro totesi tiedotteessaan, että ratkaisuna oli aluksi tukea liikenteen, urheiluviihteen, energian ja yleishyödyllisten palvelujen aloja. 

5G-edut, joista yritykset voivat nauttia

Maailmassa, jolle on ominaista nopeampia latausaikoja vaativa teknologinen kehitys, 5G lupaa nopeampia tiedonsiirtonopeuksia kuin 4G LTE, mikä parantaa käyttökokemusta. Esimerkiksi online-viihdeteollisuudessa peliyritykset jatkavat edistyneiden teknisten yksityiskohtien, kuten HD-visuaalien, integrointia tehdäkseen tuotteistaan ​​kiinnostavampia. Esimerkiksi fanit, jotka pelaa Fluffy Favorites Jackpotia olla vuorovaikutuksessa mukaansatempaavan grafiikan ja visuaalien kanssa, jotka latautuvat nopeammin nopeammilla verkkonopeuksilla, kuten 5G:n tarjoamat. Verkko tarjoaa jopa 10 gigabittiä sekunnissa tehokkuuden, mikä varmistaa optimaalisen pelattavuuden.

Tehokkaamman spektrin käytön ja kehittyneiden antennitekniikoiden, kuten Massive MIMOn (Multiple Input Multiple Output) ansiosta 5G-verkot voivat tukea useampia yhdistettyjä laitteita pinta-alayksikköä kohti. Tämä kapasiteetin laajentaminen on elintärkeää IoT (Internet of Things) -laitteiden kasvavaan määrään ja tiiviiden kaupunkiympäristöjen tukemiseen. Pienempi viive jopa noin yhteen millisekunnissa varmistaa, että sovelluksia, kuten autonomisia ajoneuvoja, tuetaan. 

Kuinka Nokia ja Wipro tekevät yhteistyötä

Yhteistyössä Nokian oli tarkoitus tarjota Nokia Digital Automation ja modulaariset yksityiset langattomat ratkaisut. Samaan aikaan Wipron oli tarkoitus yhdistää 5G Def-i Industry DOT- ja OTNxt-alustoille tarjotakseen käytännönläheisiä näkemyksiä ratkaisun asianmukaisesta integroinnista. Asiakkaiden liiketoiminnan haasteisiin oli tarkoitus vastata Wipron suunnittelemalla infrastruktuurilla. 

Wipron FullStride Cloudin globaali johtaja Jo Debecker korosti, että Nokian verkkotaidon yhdistäminen Wipron strategiseen teknologia- ja liitettävyysosaamiseen aiheuttaisi vaikuttavaa muutosta ja arvoa. Samoin Nokian Enterprise Campus Edge Solutionsin johtaja Stephan Litjens ilmaisi ilonsa yhteistyöstä Wipron kanssa ja totesi, että Wiprolla oli samanlaiset toiveet 5G-verkosta, mikä helpottaa heidän työskentelyään. 

Nokia jatkaa ponnisteluja 5G:n tukemiseksi

Mainos

Uutinen Nokian yhteistyöstä Wipron kanssa tuli muutaman viikon kuluttua Nokia vahvisti suunnitelmansa investoida 360 miljoonaa euroa (391 miljoonaa dollaria) Saksaan energiatehokkaan infrastruktuurin rakentamiseksi käytettäväksi tulevissa 5G-Advanced- ja 6G-spesifikaatioissa 3GPP- ja ITU-R-standardien perusteella. 3GPP:n julkaisun tarkoituksena oli tuoda esiin 5G:n täydet ja monipuoliset ominaisuudet ja luoda perusta vaativammille sovelluksille. 

Projektin tavoitteena oli myös parantaa suorituskykyä ja verkon optimointia ottamalla käyttöön tekoälyn parannuksia ydin-, verkko- ja RAN-hallintakerroksissa. Nokia keskittyy mikroelektroniikan parantamiseen 6G:n kaltaisten syntyvien teknologioiden osalta, ja toivoi, että tämä hanke vahvistaisi Euroopan kilpailukykyä. Nokia sai tukea myös Saksan liittovaltion talous- ja ilmastonsuojeluministeriöltä, tutkimuslaitoksilta ja yliopistoilta sekä Saksan Baden-Württembergin ja Baijerin osavaltioilta.

Kaiken kaikkiaan Wipron ja Nokian yhteistyö korostaa 5G-teknologian kasvavaa merkitystä digitaalisen muutoksen edistämisessä eri toimialoilla. Yhdistämällä vahvuutensa näillä yrityksillä on hyvät mahdollisuudet toimittaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka hyödyntävät 5G-yhteyksien täyden potentiaalin.


Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa