Liity verkostomme!

Interpol

Väitetty Azima-hakkeri pidätettiin Lontoossa

SHARE:

Julkaistu

on

Eilen uutiset Amit Forlitista, väitetystä hakkerista, jota Yhdysvallat etsii kolmesta syytteestä, yhdestä salaliitosta tietokonehakkerointia varten, yhdestä salaliitosta sähköverkkopetoksista ja yhdestä sähköpetoksesta. Hänet pidätettiin Lontoossa Interpolin punaisella ilmoituksella hänen yrittäessään matkustaa Israeliin, ja luovuttamista koskeva kuuleminen pidettiin Westminster Magistrates' Courtissa torstaina 2. toukokuuta.

Forlitia vastaan ​​nostetut rikossyytteet keskittyvät "kybervakoilukampanjaan tunnistamattoman amerikkalaisen PR-yrityksen puolesta", ja "Yhdysvaltain syytöksiin kuuluu, että nimeämätön Washingtonissa toimiva PR- ja lobbausyritys maksoi yhdelle Forlitin yritykselle 16 miljoonaa puntaa (20 miljoonaa dollaria)". kerätä tiedustelutietoa Argentiinan velkakriisistä”, sanoo Reutersin uutisointi kuulemisesta. Reuters totesi, että "tuomari päätti, että Yhdysvaltojen yritys luovuttaa Forlitia ei voinut jatkua, koska häntä ei tuotu oikeuteen Britannian luovuttamislain edellyttämässä ajassa". Dechert LLP edusti Elliot Managementia ja tytäryhtiötä NML Capitalia Argentiinan velkakriisiin liittyen, ratkaisun saaminen huhtikuussa 2016

Häntä vastaan ​​esitettyjen rikossyytteiden lisäksi Forlitille on nostettu myös amerikkalainen ilmailuyrittäjä Farhad Azima Yhdysvaltain siviilioikeudellisessa kanteessa, jossa hän väittää hänen osallistuneen väitettyyn maailmanlaajuiseen hakkerointisalaliittoon, joka veti yhteen suuren kansainvälisen asianajotoimisto Dechert LLP:n ja heidän häpeällisen entisen toimihenkilönsä johtajan. rikos Neil Gerrard. Forlitin väitetään olleen sekaantunut erittäin kiistanalaiseen "väären valaan kouluun" Moosegg-hotellissa Sveitsissä, jossa sovittiin väärä kertomus siitä, kuinka salaliittolaiset saivat haltuunsa herra Aziman tiedot, ja suoritettiin "pilaoikeudenkäynti" asianosaisten varmistamiseksi. olivat täysin valmiita.

Jonkin sisällä Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Actin (RICO) väite Forlitia, Dechert LLP:tä ja muita väitettyjä salaliittolaisia ​​vastaan ​​herra Azima väittää, että Forlit, "toimiessaan Gerrardin ja muiden Enterprisen jäsenten ohjauksessa", "organisoi yksityisten sähköpostien hakkeroinnin ja varastamisen ja auttoi sitten yritystä peittämään tällaiset tiedot". käyttäytyminen estämällä Yhdysvaltojen oikeudenkäynnit”. Forlitin väitetään myös käyttäneen kahta yritystään, Insightia ja SDC-Gadotia, "vastaanottaakseen ja siirtääkseen varoja Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista maksaakseen ja edistääkseen Enterprisen hakkerointitoimia ja oikeuden estämiskampanjaa".

Forlitin väitettiin olleen keskeinen koko yritykselle, mukaan lukien väitetysti hakkeroinnin järjestämisestä ja sen hyödyntämisestä salaliiton edistämisessä: "Forlit osallistui kokouksiin New Yorkissa RICO Conspiratorsin kanssa, joissa he keskustelivat ja suunnittelivat hakkeroituja tietoja ja väärien lausuntojen lähettämistä Yhdysvaltain ja Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuimissa ja Yhdysvaltain lainvalvontaviranomaisille, jotka palvelevat Enterprisen tavoitetta vahingoittaa Aziman mainetta ja oikeudenkäyntikuluja."

"Forlit tapasi Gerrardin ainakin tusinaa kertaa vuosina 2015-2020, mukaan lukien Dechertin toimistoissa New Yorkissa". Tämän lisäksi RICO:n väite väittää, että Forlit tapasi Gerrardin ja muiden salaliittolaisten kanssa Kyproksella luodakseen väärän peitejutun, jota käytetään todistajana Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa lokakuussa 2018 ja marraskuussa 2018, ennen kuin se ryhtyi seuraamaan asiaa toukokuuta 2019 kokouksessa Dechertin Lontoon toimistossa. Forlitin väitetään myös olleen läsnä joulukuussa 2019 "väärin valan koulun" kokous Moosegg-hotellissa Sveitsissä, jossa hänen väitetään osallistuneen "pilkkaoikeudenkäyntiin" joidenkin henkilöiden kanssa, jotka antoivat vääriä todistajia Yhdistyneen kuningaskunnan oikeudenkäynnissä. Monet niistä, jotka antoivat väärän todistuksen, mukaan lukien Stuart Page ja Majdi Halabi, ovat sittemmin myöntäneet, että heidän todistuksensa oli väärä.

Mainos

Toinen salaliiton tutkija, Stuart Page, "maksoi Forlitille noin 250,000 2017 dollaria kuukaudessa lokakuusta 2020 toukokuuhun XNUMX". Page on vahvistanut "maksut Forlitille ja hänen yrityksilleen hakkeroinnista ja hakkerointiraporttien laatimisesta ja muusta estämisestä, mukaan lukien esimerkiksi "turvallisuuden" tarjoaminen Moosegg-hotellin väärää valaistuskoulua varten".

Väite väittää, että Forlit on maksanut hieman alle 100,000 2022 dollaria Aviram Azarin yritykselle. Azari, pahamaineinen hakkeri, myönsi syyllisyytensä vuonna XNUMX New Yorkissa syytteeseen, jossa häntä syytettiin "salaliitosta tietokonehakkerointiin, salaliitosta tietoverkkopetokseen, johtopetoksesta ja törkeästä identiteettivarkaudesta, koska hän väitti, että hän pääsi onnistuneesti yksityiseen sähköpostiin. tilit tietojenkalasteluviestien avulla”. Forlit siirsi varoja myös Rafi Pridanin omistamalle yritykselle, jota "on kahdesti syytetty Israelissa laittomasta salakuuntelusta".

RICO:n väite väittää lisäksi, että Gerrard " tiesi ja aikoi, että Page houkutteli hakkereita, kuten Forlitia ja hänen tekemiä, suorittamaan ohjeitaan, koska Page oli toimittanut heille säännöllisesti hakkerointiraportteja, jotka sisälsivät ilmeisesti hakkeroinnista saatuja tietoja. ", ja että "19. heinäkuuta 2022 Dechert ja Gerrard myönsivät, että "Mr. Gerrard tiesi helmikuussa 2020 tai sen tienoilla, että herra Forlit teki töitä herra Pagelle ja että tämän seurauksena herra Pageilla oli "pääsy" herra Forlitin palveluihin."

Forlitin väitetään myös osallistuneen Karam Al Sadeqin laillisten edustajien hakkerointiin. He ovat väittäneet, että Gerrard ja Dechert olivat sekaantuneet laajoihin hänen ihmisoikeusloukkauksiinsa, mukaan lukien kidutukseen. "Forlit tuotti huhti- tai toukokuussa 2020 vastauksena Gerrardin ja Handjanin aikaisempiin ohjeisiin hakkerointiraportin Aziman ja Al Sadeqin oikeudenkäyntien rahoituksen lähteestä. Tiedon ja uskon perusteella raportti sisälsi hakkeroinnin kautta saatua tietoa."

Aziman tapausta käsiteltiin viime aikoihin asti myös Englannin tuomioistuimissa. Azima nosti Yhdistyneessä kuningaskunnassa vastakanteen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien valtiovarainrahastoa Ras Al Khaimah Investment Authorityä (RAKIA), Dechert LLP:n taustalla olevaa asiakasta ja muita väitettyjä salaliittolaisia ​​vastaan, koska se oli hakkeroinut ja levittänyt hänen yksityisiä tietojaan. Azima hävisi alkuperäisen oikeudenkäynnin toukokuussa 2020. Kuitenkin sen jälkeen, kun löydettiin lisätodisteita, jotka yhdistävät RAKIAn hänen tietoihinsa hakkerointiin, ja useat väitetyt salaliittolaiset antoivat myöhemmin todisteita, jotka heikensivät RAKIAn väitteitä ensimmäisessä oikeudenkäynnissä, määrättiin, että hänen hakkerointivastakanteensa uudelleenkäsittely.

Kesäkuussa 2022 herra Gerrardin ja Dechert LLP:n toimista annetun tuomion jälkeen erillinen tapaus, RAKIA pakeni lainkäyttöalueelta ja vetäytyi oikeudenkäynnistä syyttämällä herra Gerrardin ja hänen ohjeidensa antamien hakkerointiin, jota kuvataan "epärehellisiksi ja häikäilemättömiksi kolmannen osapuolen neuvonantajiksi". Marraskuussa 2022 tuomari Michael Green myönsi Azimalle luvan nostaa ylimääräinen vastakanteen RAKIAa vastaan ​​ja vaati määräystä, jolla kumottaisiin sen High Courtilta ja Court of Appealilta saamat tuomiot ja määräykset sillä perusteella, että ne oli hankittu. petoksella.

Tammikuussa 2024 Dechert LLP teki tarjouksen ratkaistakseen Yhdistyneen kuningaskunnan kiistan herra Aziman kanssa, minkä hän hyväksyi. Dechertin on määrä maksaa herra Azimalle jopa 15 miljoonaa dollaria. Dechertin sovinnon jälkeen tuomioistuin Tilaus tehty 25 kumottiin kaikki yhdysvaltalaista ilmailuyrittäjä Farhad Azimaa vastaan ​​annetut tuomiot, koska ne on "saanut hakkeroinnin ja petoksen".

Määräys, jolla kumotaan Englannin Aziman tuomiot ja määräykset, löytyy täältä: https://web.tresorit.com/l/mwtIP#P6bIBzhE39G9wpM2bbFB5w

Mr Aziman RICO-vaatimus on nostettu New Yorkin eteläisen piirin piirioikeudessa, asia 1:22-cv-08728-PGG. Tapaus on Farhad Azima, ALG Transportation, Inc., Main 3260 LLC, FFV W39 LLC ja FFV Development LLC v. Dechert LLP, David Neil Gerrard, David Graham Hughes, Nicholas Del Rosso, Vital Management Services, Inc., Amit Forlit , Insight Analysis and Research LLC, SDC -Gadot LLC, Amir Handjani, Andrew Frank ja Karv Communications. Väite löytyy täältä: https://web.tresorit.com/l/AOv2k#lqTnFq-2cep46uVDkODUUw

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa