Liity verkostomme!

Syöpä

EAPM tulee vuoteen 2021 luottavaisin mielin ja terveelliseen tulevaisuuden toivoon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tervetuloa, terveystyöntekijät, ensimmäiseen Euroopan henkilökohtaisen lääketieteen liiton (EAPM) päivitykseen vuonna 2021 ja hyvää uutta vuotta kaikille. Eilen (6. tammikuuta) Yhdysvaltain Capitol Hillin ahdistavat kohtaukset saattavat saada meidät kaikki miettimään, eteneekö uusi vuosi edeltäjänsä tapaan, mutta EAPM uskoo hyvään työsuhteeseen tulevaisuudessa ja työskentelee Yhdysvaltojen kanssa kaikkien terveydentilojen suhteen Joe Bidenin puheenjohtajakauden alusta lähtien, kirjoittaa EAPM pääjohtaja Denis Horgan.

Beating Cancer Plan saa uuden julkaisupäivän 

Joka vuosi 3.5 miljoonalla ihmisellä diagnosoidaan syöpä EU: ssa ja 1.3 miljoonaa kuolee siihen. Yli 40% syöpätapauksista on estettävissä. Siitä voi tulla johtava kuolinsyy EU: ssa muuttamatta nykyisiä suuntauksia. Euroopan voittavan syöpäsuunnitelman tavoitteena on vähentää potilaiden, heidän perheidensä ja terveydenhuoltojärjestelmiensä syöpäkuormaa. 

Siinä puututaan syöpään liittyvään eriarvoisuuteen jäsenvaltioiden välillä ja niiden sisällä toimilla, joilla tuetaan, koordinoidaan ja täydennetään jäsenvaltioiden toimia. Komissio aikoo julkaista Euroopan päihdyttävän syövän suunnitelman 3. helmikuuta, esitellä komission strategia taudin torjumiseksi kaikkialla Euroopassa. Alun perin sen oli tarkoitus julkaista joulukuun alussa 2020, mutta se on viivästynyt vuoteen 2021, koska pandemian torjunta oli etusijalla.

CorWave ottaa johtoaseman komission ensimmäisenä startup-osakkeenomistajana

Keskiviikkona (6. tammikuuta), tEuroopan komissio aloitti investoinnit "erittäin innovatiivisiin" aloitteleviin yrityksiin sekä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Ensimmäisellä investointikierroksella EU pumpasi 178 miljoonaa euroa 42 yritykseen uuden Euroopan innovaationeuvoston (EIC) rahaston kautta. Ranskalainen CorWave-yhtiö, joka kehittää uudentyyppisiä implantoitavia veripumppuja, näki ensimmäisenä EU: n osakkeenomistajana. Valmisteilla on 117 yritystä lisää saamaan investointeja. EIC-rahaston arvioidaan olevan noin 3 miljardia euroa.

EU: n puheenjohtajavaltio Portugali painottaa koronavirusrokotteita 

Mainos

Portugalin pysyvä edustaja, suurlähettiläs Pedro Lourtie sanoi: "Tärkeää on ... pystyä koordinoimaan, jakamaan tietoja ja varmistamaan, että yhteisillä sopimuksilla tehtyjä rokotteita ostetaan. täytetty. Ja siinä mielessä Euroopan komissio antaa meille säännöllistä tietoa. "

Neuvoston puheenjohtaja Charles Michel on sanonut haluavansa koordinoida käyttöönottoa "valtion ja hallitusten päämiesten kanssa säännöllisesti", Lourtie sanoi. "Ylläpidämme tätä koordinointia tietysti kansallisen osaamisen mukaisesti." 

Rokotusten lisäksi puheenjohtajavaltiolla Portugalilla on myös useita muita terveydellisiä tavoitteita, kuten lääkkeiden saatavuuden parantaminen, EU: n kyvyn parantaminen kriiseihin ja digitaalisen terveyden puolustaminen.

Yhteystietojen jäljityssovellusten kiista

Koronaviruskriisin seurauksena Euroopan komission digitaalistrategialla on uusi merkitys, kun digitaalisia työkaluja käytetään koronaviruksen leviämisen seuraamiseen, diagnostiikan, hoitojen ja rokotteiden tutkimiseen ja kehittämiseen sekä sen varmistamiseen, että eurooppalaiset voivat olla yhteydessä verkkoon ja turvassa. Espanja on kuitenkin ilmoittanut aikovansa rekisteröidä ihmiset, jotka olivat kieltäytyneet ottamasta rokotetta, jotta se voisi jakaa nämä tiedot EU: n kanssa. Ministeriön tiedottaja on sanonut, että kaikki tiedot peitettäisiin nimimerkiksi ja että se merkitsisi vain rokotuksen hylkäämisen perustelut. Sergio Miralles, Espanjan tietosuojalainsäädännön asiantuntija asianajotoimistossa Aineettomat hyödykkeet, sanoi, että ehdotettu tietojenkäsittely on "kohtuullista", koska se rajoittuu ihmisiin, jotka käyvät rokotuskeskuksissa ilmaisemaan vastustavansa. Mutta "kaiken tiedon jakamisen muiden maiden kanssa tulisi ... rajoittaa rokotettuihin ja siten sulkea pois rokotusta vastustavat", hän lisäsi.

EU hakee lisää BioNTech-rokoteannoksia, kun Saksa hahmottaa aikaisemman sopimuksen

Euroopan komissio käy neuvotteluja BioNTechin kanssa uusien annosten tilaamisesta heidän COVID-19 -rokotteelleen, tiedottaja sanoi maanantaina 4. tammikuuta, kun Saksa ilmoitti saavansa lisää laukauksia itselleen viime syyskuussa. 450 miljoonan asukkaan ryhmä on jo tilannut 200 miljoonaa annosta Pfizer-BioNTech-rokotetta ja on käyttänyt mahdollisuutta ostaa vielä 100 miljoonaa kahden vuoden kanssa marraskuussa allekirjoitetun sopimuksen nojalla. Rokote on annettava kahtena annoksena per henkilö. "Komissio tarkistaa yrityksiltä, ​​onko olemassa tapaa lisätä lisäannoksia niihin, joista meillä on jo sopimus", tiedottaja kertoi tiedotustilaisuudessa. Pfizer kieltäytyi kommentoimasta, olivatko uudet neuvottelut käynnissä EU: n kanssa.

EMA suosittelee COVID-19-rokotemodernaa myyntilupaa varten EU: ssa

Euroopan lääkevirasto (EMA) on suositellut ehdollisen myyntiluvan myöntämistä COVID-19-rokotemodernalle koronavirustaudin (COVID-19) estämiseksi 18-vuotiailla. Tämä on toinen COVID-19-rokote, jonka EMA on suositellut luvan saamiseksi. EMA: n ihmislääkekomitea (CHMP) on arvioinut perusteellisesti rokotteen laatua, turvallisuutta ja tehoa koskevat tiedot ja suositellut yksimielisesti, että Euroopan komissio myöntää virallisen ehdollisen myyntiluvan. Tämä varmistaa EU: n kansalaisille, että rokote täyttää EU: n standardit, ja ottaa käyttöön suojatoimet, valvonnan ja velvoitteet EU: n laajuisten rokotuskampanjoiden tukemiseksi.

"Tämä rokote tarjoaa meille uuden työkalun nykyisen hätätilanteen voittamiseksi", sanoi EMA: n pääjohtaja Emer Cooke. "Se on osoitus kaikkien osapuolten ponnisteluista ja sitoutumisesta siihen, että meillä on tämä toinen positiivinen rokotussuositus vajaan vuoden kuluttua siitä, kun WHO julisti pandemian.

"Kuten kaikkien lääkkeiden kohdalla, seuraamme tarkasti rokotteen turvallisuutta ja tehokkuutta koskevia tietoja varmistaaksemme EU: n kansalaisten jatkuvan suojelun. Työmme ohjaa aina tieteellinen näyttö ja sitoutumisemme EU: n kansalaisten terveyden suojelemiseen. "

Laaja kliininen tutkimus osoitti, että COVID-19-rokote Moderna oli tehokas estämään COVID-19-rokotetta yli 18-vuotiailla. Puolet sai rokotteen ja puolet annettiin näennäisinjektioita. Ihmiset eivät tienneet, saivatko he rokotteen vai näennäispistokset. Teho laskettiin noin 30,000 28,000 18–94-vuotiaalla ihmisellä, joilla ei ollut merkkejä aikaisemmasta infektiosta.

Blokin ympärillä 

Kreikan tavoitteena on rokottaa 220,000 XNUMX tammikuun loppuun mennessä

Koronavirusrokotukset saavuttavat vähintään 220,000 56 kansalaista tammikuun loppuun mennessä, Kreikan terveysviranomaiset ilmoittivat maanantaina. Terveysministeriön perusterveydenhuollon pääsihteeri Marios Themistokleous sanoi, että on todennäköistä, että muut rokotteet, kuten lääkevalmistaja Moderna, , toimitetaan välittömästi, mikä lisää käytettävissä olevien rokotteiden määrää. Kreikka menee hyvin Euroopan keskiarvoon meneillään olevien rokotusten edistymisen suhteen, hän lisäsi. Terveydenhoitohenkilöstön, mukaan lukien lääkärit ja sairaanhoitajat, rokotukset suoritettiin XNUMX: ssa. julkisissa sairaaloissa maanantaina.

Pidennetäänkö hollantilaisen koronaviruksen lukitusta? 

Viime päivinä monet maat ovat joko vahvistaneet tai laajentaneet koronaviruksen lukkiutumisia. Maanantaina paljastettiin, että Saksa todennäköisesti pidentää nykyistä työsulkuaan, kun taas Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on asettanut Englannin täydelliseen kansalliseen lukkoon, joka kestää ainakin helmikuun puoliväliin saakka. Alankomaissa ennustetaan kestävän vasta 19. tammikuuta. Pääministeri Mark Rutten seuraavan lehdistötilaisuuden päivämäärä - 12. tammikuuta - on kuitenkin lähestymässä nopeasti. Vaikka RIVM: n päivittäiset raportit ovat osoittaneet, että koronavirusinfektioiden määrä Alankomaissa on laskenut hieman, maanantaina raportoitiin 6.671 XNUMX, luku on edelleen korkea. Lisätään tähän tosiasia, että joululomien täyttä vaikutusta ei tunneta, ja uuden erittäin tarttuvan brittiläisen koronaviruksen leviäminen, ja asiantuntijat pelkäävät, että infektioiden määrä pysyy liian suurena, jotta voidaan perustella lukituksen poistaminen.

Tiukemmat toimenpiteet Italiaa varten

Italia pidentää lomapandemiarajoituksia vähintään 15. tammikuuta, ilmoittavat siellä olevat valtion virkamiehet .Säännöt kieltävät matkustamisen maan alueiden välillä, ellei se koske terveydenhoitoa tai työtä. Baarit ja ravintolat valtakunnallisesti rajoittuvat noutoon ja toimitukseen. Italian eniten kärsineillä alueilla ihmisiä käydään käymään päivittäin enintään yhdessä muussa yksityisessä kodissa enintään kahden ryhmän ryhmissä. Italian virkamiehet maksavat pienkaupungin asukkaille matkoja tiettyinä päivinä. Esimerkiksi 9. ja 10. tammikuuta esimerkiksi alle 5,000 asukkaan kaupunkien asukkaat voivat matkustaa noin 18 mailia aluerajojen ohi.

Ja siinä kaikki vuoden 2021 alussa - on hyvä olla takaisin, pysyä turvassa ja hyvin ja nähdä sinut ensi viikon alussa saadaksesi lisää päivityksiä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa