Liity verkostomme!

ympäristö

Kestävä pakkaus voi hidastaa jätteen syntymisen vaikutuksia Euroopassa 

SHARE:

Julkaistu

on

Maailmanlaajuinen jätehuolto on tullut monimutkaisemmaksi käsitellä viimeisen vuosikymmenen aikana. Tuotamme paljon enemmän jätettä kuin kierrätämme, mikä vaikuttaa terveyteemme ja ympäristöömme. Euroopan ympäristökeskuksen mukaan 4.8 tonnia roskaa syntyy Euroopan kansalaista kohti, ja vain noin puolet yhdyskuntajätteestä kierrätetään. 

Mielenkiintoista on, että huomattava osa kokonaisjätteestä koostuu pakkauksista, erityisesti muovista, jonka jälkeen tulevat rakennus-, rakennus- ja autoteollisuuden materiaalit. Asiantuntijat arvioivat, että suurin osa muovijätteestä olisi voitu käyttää muihin tarkoituksiin, mikä johtaisi merkittäviin taloudellisiin tappioihin.

Valitettavasti kaikki tuo jäte on ympäristölle vaarallista, varsinkin kun kaatopaikat saastuttavat ilmaa, vettä ja maaperää. Samaan aikaan jätteenpoltto tuottaa enemmän päästöjä ilmaan. Joten yksi tapa torjua tätä ongelmaa olisi ottaa käyttöön kestäviä pakkauksia, jotka eivät päädy kaatopaikoille tai ovat biohajoavia. 

Kierrätysmateriaalien valinta

Yksi yrityksen kriittisimmistä päätöksistä on valita kierrätettävät materiaalit tavallisten materiaalien sijaan. Tällä valinnalla on valta saada kuluttajat muuttamaan mieltymyksiään ja valitsemaan kierrätettävistä materiaaleista valmistettuja pakkauksia. Esimerkiksi, Loungefly Iso-Britanniaan ja Eurooppaan varmistaa, että sen tuotteet tulevat paperipusseissa ja -laatikoissa, kutistekääreissä ja lavoissa, jotka asiakas voi helposti kierrättää kaikkialla. 

Tämän tyyppisten pakkausten käytön tärkein etu on asiakaskunnan laajentaminen ja brändiuskollisuuden lisääminen vetoamalla ihmisten käyttäytymiseen ostotottumusten suhteen. Samalla yritykset voivat myös alentaa toimituskulujaan pienemmillä paketeilla ja läpinäkyvällä tuotekääreellä. 

Lähestymme kasvipohjaisia ​​pakkauksia 

Kierrätettävien pakkausten ongelmana on kuitenkin se, että se asettaa vastuun kuluttajalle. Koska muovipakkausten kierrätysaste Euroopassa kelluu 35%, ja muovijätteen vienti vaikeutuu, jopa kierrätettävästä muovista tulee ongelma. 

Mainos

Siksi parempi pakkausidea olisi kasviperäinen, kuten maissi tai sokeriruoko, joka voi olla samanlainen kuin muovi. Tämä idea mahdollistaa pakkausten hajoamisen luonnollisiksi elementeiksi ja pienentää hiilijalanjälkeä. Toinen hyvä strategia on käyttää kompostoivia pakkauksia, kuten bagassia tai selluloosaa. 

Pakkausstrategioiden parantaminen 

Kehittyneiden pakkausmateriaalien hyödyntämisen lisäksi myös tuotteiden kääriminen ja lähetystapa on ratkaisevassa asemassa kestävän kehityksen asioiden torjunnassa. Esimerkiksi jotkut yritykset alkoivat toimittaa irtotavarana auttaakseen planeettaa. Merenkulun osalta jotkut ovat alkaneet käyttää hiilineutraaleja menetelmiä päästöjen kompensoimiseksi, pääasiassa viedessään tuotteita maailmanlaajuisesti. 

Yksi parhaista ideoista on kuitenkin pakkauskokojen pienentäminen, koska on lukuisia tapauksia, joissa pienempiä tuotteita tulee markkinoille jättiläisiä laatikoita, mikä on resurssien ja tilan tuhlausta. Joskus yritykset tekevät tämän tarkoituksella ja hyödyntävät psykologiaa saadakseen asiakkaan uskomaan, mitä suurempi paketti, sitä enemmän sitä arvostetaan. 

Yhteistyö oikeiden yritysten kanssa 

Kestäväksi yritykseksi tuleminen näyttää aluksi helpolta, mutta kaikki riippuu oikeiden kumppanuuksien luomisesta. Yhteistyö vihreiden yritysten kanssa on erittäin tärkeää, kun otetaan kantaa kestävään kehitykseen, koska yhteistyö vihreitä käytäntöjä omaksuvien valmistajien ja toimittajien kanssa merkitsee paljon. 

Parhaiden kumppanuuksien löytämiseksi tarvitaan yleensä tutkimusta, ja yritykset voivat hyödyntää elinkaariarviointijärjestelmää (LCA) arvioidakseen tuotteidensa ympäristövaikutuksia. Tällä menetelmällä varmistetaan, että yritykset ja valmistajat tai toimittajat ovat samalla sivulla kestävän kehityksen tavoitteissaan. 

EU:n uusien kestävän kehityksen suuntaviivojen noudattaminen 

Vaikka yritysten pitäisi olla ensimmäisiä, jotka muuttavat pakkauksiaan ja vihreitä strategioitaan, hallitusten tulisi myös parantaa sääntelyä varmistaakseen, että maat taistelevat tasavertaisesti kohti parempaa tulevaisuutta. Esimerkiksi Euroopan parlamentti aikoo ottaa vuoteen 2050 mennessä käyttöön kiertotalousjärjestelmän, joka sisältää joukon uusia menetelmiä. 

Yritysten on esimerkiksi noudatettava uusia pakkausten vähentämistavoitteita, joten vuoteen 2040 mennessä pakkausten tulee olla alle 15 %. Samalla jotkin pakkaustyypit häviävät vähitellen, kuten muovi tuoreille hedelmille tai kevyet muoviset kantokassit. Lisäksi yritykset kannustavat asiakkaita käyttämään pakkauksia tai tuotteita uudelleen, jotta he voivat tuoda omat astiat ostaessaan juomia tai ruokaa takeaway-yrityksistä. 

Vihreillä pakkauksilla on paljon enemmän etuja kuin uskotkaan 

Teollisuuden on vielä sopeuduttava kestävän kehityksen mukaisiin pakkauksiin, strategioihin ja tuotteisiin. Se on kuitenkin progressiivinen prosessi, joka tuottaa lopulta mahtavia tuloksia. Vihreäksi tulemisesta on paljon etuja sekä yrityksille että asiakkaille. 

Esimerkiksi kestävä pakkaus auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä, koska valmistukseen tarvitaan vähemmän resursseja. Samalla kehitysvaihe tekee pakkauksesta monipuolisen ja joustavan, koska sitä voidaan käyttää uudelleen ja uudelleenkäyttöön. 

Lisäksi asiakas voi helposti hävittää kestävät pakkaukset, koska kompostoitavat tai kierrätettävät tuotteet eivät vaikuta ympäristöön. Tämä pätee erityisesti silloin, kun pakkaus on biohajoava ja voi palata luontoon sitä vaarantamatta. 

Yrityksen puolella vihreiden pakkaustuotteiden käyttö parantaa brändikuvaa, kun asiakkaat tuntevat huolen ympäristöasioista ja muuttuvista asiakastrendeistä. Mielenkiintoista on, että jotkut maailman vihreimmistä yrityksistä toimivat jätehuollossa, koneiden ja huonekalujen valmistus, mikä osoittaa, että nämäkin teollisuudenalat voivat menestyä siirtyessään vihreämpään lähestymistapaan. 

Tämä johtuu siitä, että kestävä pakkaus säästää rahaa pitkällä aikavälillä, vähentää toimituskuluja ja laajentaa asiakaskuntaa. Näin ollen kauan tuntemamme yli pääseminen ei näytä kovin vaikealta, kun tulokset paranevat ja liiketoiminnan tulosten arvo kasvaa. Siksi useamman yrityksen tulisi vaatia kestävän kehityksen metodologiaa varmistaakseen nopean sopeutumisen nopeasti muuttuvaan yhteiskuntaan. 

Oletko koskaan ajatellut pakkausten vaikutusta? 

Tuotepakkaukset vaikuttivat jonkin aikaa vaarattomalta, mutta nyt asiantuntijat osoittavat, että suurin osa maailman jätteestä tulee muovi- ja pahvipakkauksista, joita ei voida tai ei ole kierrätetty kunnolla. Nämä materiaalit päätyvät kaatopaikoille ja vaikuttavat ympäristöön ja terveyteemme. Muutos on siis tulossa, kun yritykset ottavat hitaasti käyttöön vihreitä pakkauksia. Biomuovi, kompostoituvat pakkaukset ja kierrätyspaperi ovat parhaita vaihtoehtoja jätteen vähentämiseen ja paremman yritysekosysteemin luomiseen. 

 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa