Liity verkostomme!

energia

Fossiiliset polttoaineet tuottavat nyt alle neljänneksen EU:n sähköstä

SHARE:

Julkaistu

on

Uudet tiedot energia-ajatushautomo Ember paljastaa, että EU:ssa tapahtui huhtikuussa 2024 historiallinen fossiilisen tuotannon väheneminen. Ensimmäistä kertaa EU:n sähköstä alle neljännes (23 %) tuotettiin fossiilisilla polttoaineilla. Tämä ylitti aiemman ennätysalhaisen 27 prosentin toukokuussa 2023.

Viime vuonna fossiiliset polttoaineet tuottivat ensimmäistä kertaa alle kolmanneksen EU:n sähköstä (33 %), kun taas aurinko ja tuuli saavuttivat ennätysmäärän 27 % Emberin mukaan. European Electricity Review.

Siirtyminen fossiilisista polttoaineista aurinko- ja tuulivoimaan on jatkanut vauhtiaan vuonna 2024. Fossiilisilla polttoaineilla tuotanto väheni huhtikuussa 2024 24 % (-14.8 TWh) verrattuna huhtikuuhun 2023. Sekä kivihiili että kaasu vähenivät jyrkästi. Hiilen tuotannon osuus sähkönjaosta oli vain 8.6 % ja se laski 30 % edellisvuoden vastaavaan kuukauteen (-7.8 TWh). Samaan aikaan kaasuntuotannon osuus oli vain 12.1 %, ja se laski 22 % edellisvuodesta (-6.8 TWh).

EU-maista eniten fossiilisen tuotannon vähentyi Saksassa viime vuoden huhtikuuhun verrattuna, 26 prosentin pudotus (-4.8 TWh), mikä vastaa 32 prosenttia EU:n kokonaistuotannosta. Italia koki toiseksi suurimman pudotuksen (-24 %, -2.2 TWh), mikä vaikutti alueelliseen laskuun vielä 15 %.

Tuuli ja aurinko tuottivat ensimmäistä kertaa ennätyksellisen kolmanneksen EU:n sähköstä

Huhtikuussa 2024 tuuli ja aurinko tuottivat yli kolmanneksen (34 %) EU:n sähköstä ensimmäistä kertaa, mikä saavutti uuden virstanpylvään EU:n energiasiirtymässä. Tämä osuus ylittää edellisen ennätyksen toukokuulta 2023 (31 %). Kaiken kaikkiaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettiin huhtikuussa yli puolet (54 %) EU:n sähköstä.

Vaikka sähkön kysyntä elpyisi, fossiilisten polttoaineiden tuotanto on romahtamassa

Mainos

Sähkön kysynnän elpymisestä huolimatta EU:ssa tapahtui huomattava siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin. Vaikka fossiilinen tuotanto väheni 18 prosenttia vuoden 2024 ensimmäisten neljän kuukauden aikana, tuuli- ja aurinkoenergian tuotanto kasvoi 14 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Kun uusiutuvat energialähteet syrjäyttivät fossiiliset polttoaineet, EU:n energiasektorin päästöt laskivat 18 prosenttia vuoden 2024 tammi-huhtikuuhun verrattuna.

"Kerran käsittämätön tapahtuu silmiemme edessä", sanoi Sarah Brown, Emberin Euroopan ohjelmajohtaja. ”Fossiiliset polttoaineet ovat matkalla pois Euroopan sähkösektorilta. Aurinko ja tuuli ovat nousseet päätoimijoiksi osoittaen olevansa valmiita ottamaan vastaan ​​roolinsa modernin puhtaan sähköjärjestelmän selkärangana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa