Liity verkostomme!

Blogspot

Kommentti: Poliittisten muutosten ja rauhanprosessien edistäminen - haaste demokratialle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

iStock_000016028943KeskitasoMikael Gustafsson, Euroopan parlamentin jäsen ja Boriana Jönsson (feministinen kansalaisjärjestö)

Näinä aikoina, kun poliittiset siirtymät ja yritykset ratkaista konflikteja ovat valokeilassa, naisten roolista ja heidän osallistumisestaan ​​tai puuttumisesta näihin prosesseihin keskustellaan paljon. Naisten poissaoloa päätöksenteossa poliittisten siirtymien aikana ei kuitenkaan voida lähestyä riippumatta naisten tilanteesta ennen sotilaallisen väkivallan kärjistymistä, koska naiset eivät ole paikoissa, joissa heidän elämäänsä ja tulevaisuuteensa liittyviä päätöksiä tehdään.

Toisaalta heidän osallistumisensa päätöksentekoon ei ole mahdollista ilman, että valaistaan ​​naisiin kohdistuvan väkivallan jatkuvuutta rauhan aikana ja kun sotilaallisia keinoja ja väkivaltaa käytetään konfliktien ratkaisemiseen. Feministinen rauhaliike on keskustellut asiasta yli 100 vuoden ajan - naiset ovat joutuneet väkivallan kohteeksi, ei siksi, että he ovat haavoittuvampia kuin miehet, vaan siksi, että he ovat alisteisia.

Mainos

Naisten alistaminen sekä perheväkivalta "rauhan aikana" muuttuu raiskaukseksi, seksuaaliseksi / kidutukseksi, prostituutioon / orjuuteen, jotka kaikki ovat halvin sodan strategia "vihollisen" nöyryyttämiseksi ja "valloittamiseksi" / alistamiseksi ". ' Yhteisö. Aseellisen konfliktin puhjetessa naiset ovat otsikoiden aiheita, joko "suojeltavia tai vapautettavia" - kuten Irakissa ja Afganistanissa väitettiin niin kauan sitten.

Yhteiskunnassa puhutaan sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, mutta malli, joka ylläpitää ja toistaa puolen väestön rakenteellista eriarvoisuutta, on yllättävän sosiaalisesti hyväksytty ja siedetty, ja yksi tämän mallin pilareista on armeija. Siksi on suuri haaste paljastaa ja puuttua naisten ja miesten epätasa-arvoisen vallanjaon yleiseen jäsenneltyyn malliin, joka pitää naiset alisteisessa asemassa ja siten sulkee heidät pois rauhan- tai päätöksentekoprosesseista.

Usein kysytään: Mitä eroa naisilla on? Näemme naisten osallistumisen päätöksentekoon kysymykseen, joka perustuu sosiaaliseen ja sukupuoleen perustuvaan oikeudenmukaisuuteen, ei "tehokkuuteen". Toisin sanoen naisten läsnäoloa ei voida mitata vaikutusten perusteella: se on demokratian mittari. Tässä suhteessa sekä rauhan että siirtymävaiheen prosessien suunnittelussa on jatkuva sukupuolten ero, joka poistaa yhteiskunnat konflikteista ja diktatuureista. Rauhanprosessit, kuten poliittisten prosessienkin, rakentuvat yhteiskunnan erityisen patriarkaalisen perinnön ja yleisten perinteisten patriarkaalisten arvojen yhdistelmälle.

Mainos

Tämä yhdistelmä johtaa naisiin kohdistuvan erilaisten tuotantomuotojen tai lisääntymisen lisääntymiseen konfliktien jälkeen ja seuraavien poliittisten siirtymien aikana. Siksi naisten ennakoiva osallistuminen yhteiskunnallisiin muutoksiin tai yhteisön pitäminen väkivaltaisten konfliktien aikana ei automaattisesti merkitse heidän suhteellista osallistumistaan ​​virallisiin rauhanprosesseihin ja päätöksentekoon seuraavana siirtymäkautena.

Toinen suuri haaste on paljastaa naisten jäsennelty syrjäytyminen perinteisessä lähestymistavassa turvallisuuteen ja rauhaan. Se oli helmikuussa järjestetyn yhteisen julkisen kuulemistilaisuuden aihe Euroopan parlamentissa. Sotilaallinen instituutio sinänsä ei sisällä naisten oikeuksia koskevaa politiikkaa, ja militarismi ei ole vain todellista sotaa, vaan myös kaikkia prosesseja, jotka johtavat militarististen arvojen vahvistumiseen ja hallintaan yhteisön kulttuurissa, identiteetissä ja normeissa, siviililaitoksissa ja valtion politiikassa. Tämä vahvistaa miesten ja armeijan etuoikeutetun aseman vahvistamista päätöksenteossa ja rajoittaa naisten tilaa ja pääsyä poliittiseen vaikuttamiseen.

Lisäksi rauhanneuvottelujen rakenteet ovat poliittisia, ja poliittinen alue on miespuolinen alue, jossa naisia ​​voidaan helposti kutsua rajoittamaan toimintansa vain "naiskysymyksiin", vaikka naiset olisivatkin yhtä erityisiä kuin miehet. Milloin tai jos ollenkaan naiset osallistuvat rauhanneuvotteluihin, he ovat osa poliittista muodostumista / konfliktin puolta ja puolustavat tämän "puolen" etua. Koska heidän lukumääränsä on hyvin rajallinen, on hyvin vaikeaa asettaa naisten oikeuksiin ja sukupuolten tasa-arvoon liittyviä asioita rauhanneuvottelujen asialistalle. Geneve 2 -neuvottelut Syyrian kriisistä ovat viimeisin esimerkki tästä.

Erittäin tärkeä on myös poliittinen tahto tai puute puuttua tehokkaasti sukupuolistereotyyppisiin naiskuviin: ns. Naisellinen identiteetti, jolle on tunnusomaista maun puute tai kyvyttömyys käsitellä valtaa ja kyvyttömyys vaikeisiin neuvotteluihin. Tämä "naisellisuus" on historiallinen keksintö, jonka suorana seurauksena on naisten sulkeminen pois julkisesta elämästä. Sukupuolten tasapainon saavuttaminen päätöksenteossa edellyttää maailmanlaajuista muutosta julkisessa asenteessa sellaisen yhteiskunnan rakentamiseksi, jossa naiset ja miehet ovat samanarvoisia.

Tämä tarkoittaa, että sukupuolten tasa-arvo tulisi hyväksyä pikaisesti poliittisen, taloudellisen ja sosiaalisen asialistan painopisteenä. Valtion tasolla tarvitaan välittömiä toimia kohti globaalia demilitarisointia ja ammattien lopettamista. Ilman sitä minkäänlaisten oikeuksien edistymistä ei voida saavuttaa, koska militarismi ja oikeuksien, erityisesti naisten oikeuksien, uhraaminen kansallisen turvallisuuden nimissä pysyvät hallitsevina. Tältä osin YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa 1325, jossa vaaditaan naisten todellista osallistumista rauhanneuvotteluihin, olisi käytettävä ennaltaehkäisevästi, sodan kiihtymisen hillitsemiseksi ja tukeakseen maailmanlaajuista näkemystä armeijan lakkauttamisesta keinona ratkaista konflikteja.

Nais- ja feministijärjestöt asettavat inhimillisen turvallisuuden poliittisen asialistan kärkeen - tämä tarkoittaa ihmisten turvallisuutta uhkaavien aseiden leviämisen torjumista, mutta myös naisiin kohdistuvan väkivallan sisällyttämistä turvallisuuden käsitteellistämiseen. Poliittisten päättäjien ja naisoikeusjärjestöjen väliset yhteiset toimet vallan ja demokratian, sekularismin, naisiin kohdistuvan väkivallan, rauhan ja turvallisuuden alalla on rakennettava yhteisellä tahdolla edistää naisten roolia ja heidän tasavertaista osallistumistaan ​​rauhaan ja päätöksentekoon. -prosessien tekeminen paitsi demokratian, myös kestävän rauhan edellytyksenä.

Tulevat Euroopan parlamentin vaalit tarjoavat mahdollisuuden edistää todellista sukupuolten tasa-arvoa demokratian olennaisena osana ja tärkeänä yhteiskunnallisen kehityksen poliittisena kysymyksenä. Tältä osin naisten läsnäolo puolueiden luetteloissa ja sukupuolten tasa-arvon sijainti poliittisten puolueiden manifesteissa on osoitus siitä, mitä demokratiaa puolueet todella puolustavat.

Mikael Gustafsson on Euroopan parlamentin naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon valiokunnan puheenjohtaja. Boriana Jonsson on Euro – Välimeri-alueen johtaja Eurooppalainen feministinen aloite (IFE-EFI).

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa