Liity verkostomme!

Kiina

Demokratiassa kansalla on paras sananvalta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuosien mittaan Yhdysvallat on väittänyt olevansa "demokratian majakka". Mutta parhaimmillaankin "lamppuna" se on hämärtynyt ja pystyi hädin tuskin valaisemaan itseään. Kun otetaan esimerkiksi sen vaalijärjestelmä, molemmat puolueet käyttivät yli 16.7 miljardia dollaria vuoden 2022 välivaaleissa, mikä on yli 2021 maan vuoden 70 bruttokansantuote. 21 parasta poliittisia lahjoituksia tehneitä perheitä lahjoittivat kukin vähintään 15 miljoonaa dollaria, yhteensä 783 miljoonaa dollaria.

Yli 90 % lainsäätäjiksi valituista voitti huijaamalla varoja. Niin kutsuttu amerikkalainen demokratia on vain pääomaan perustuva "rikkaiden peli". Amerikkalaisten ylpeys demokratiastaan ​​on laskenut jyrkästi, 90 prosentista vuonna 2002 54 prosenttiin vuonna 2022 Washington Post -University of Marylandin yhteisen tutkimuksen mukaan.

Huolimatta lisääntyneistä ongelmista kotona, Yhdysvallat jatkoi ylivoimaista käyttäytymistä, "demokratian luennoitsijan" roolia ja järjesti toisen painoksen niin sanotusta "demokratian huippukokouksesta". Tapaamisen tarkoituksena on muodostaa pieniä piirejä kansainvälisissä suhteissa ja sytyttää blokkia ja ideologista vastakkainasettelua.

Demokratia on ihmiskunnan yhteinen arvo, ei muutamien maiden erityisoikeus. Maailman poliittisten järjestelmien mittaaminen yhdellä mittarilla on luonnostaan ​​epädemokraattista. Puutarhaan verrattuna ihmissivilisaation pitäisi olla monimuotoinen paikka, jossa eri maiden demokratia kukkii kuin sata kukkaa. Mikä sopii on parasta. Ei ole olemassa täydellistä tai muita parempia demokraattista järjestelmää, puhumattakaan demokraattisesta mallista, joka toimii kaikissa maissa.

Kiina on sitoutunut koko prosessin kansandemokratiaan, mikä heijastuu paitsi kokonaisen järjestelmän suunnittelussa myös järjestelmän toimivuudessa ja hyvässä vaikutuksessa. Otetaan esimerkkinä kansankongressijärjestelmä - Kiinan peruspoliittinen järjestelmä. Kansankongressin kansanedustajavaalit ovat maailman laajimmat demokraattiset vaalit ja hyvä osoitus Kiinan koko prosessin kansandemokratiasta. Kansallisen 2,977. kansankongressin 14 442 kansanedustajasta 55 on etnisistä ryhmistä, jotka kattavat jokaisen 42 etnisestä vähemmistöryhmästä, 790 on palannut ulkomaille kiinalaisia, 497 on naisia ​​ja 40 on etulinjan työntekijöitä ja maanviljelijöitä. Lisäksi Kiina on kattavasti kehittänyt neuvoa-antavaa demokratiaa ja aktiivisesti kehittänyt ensisijaista demokratiaa, joka ilmaisee täysin kansan tahdon, suojelee heidän oikeuksiaan ja etujaan sekä herättää heidän luovuuttaan. Yli 800 viime vuoden aikana uudistusten ja avautumisen jälkeen Kiina on nostanut yli 1.3 miljoonaa ihmistä absoluuttisesta köyhyydestä ja rakentanut maailman suurimman sosiaaliturvajärjestelmän, jossa perussairausvakuutus on kattanut yli XNUMX miljardia ihmistä. Ihmisten onnen ja voiton tunnetta on parannettu jatkuvasti. Maan ihmisten pitäisi olla itse arvioitava, onko maan järjestelmä hyvä vai ei ja onko se demokraattinen vai ei. Harvoilla omahyväisillä mailla ei ole oikeutta osoittaa sormella.

Kun maailma kohtaa nykyään monimutkaisia ​​haasteita ja kriisejä, kansainvälisen yhteisön on yhdistettävä voimansa. Kiina on valmis työskentelemään muiden maiden kanssa puolustaakseen ihmiskunnan yhteisiä arvoja rauhaa, kehitystä, oikeudenmukaisuutta, oikeudenmukaisuutta, demokratiaa ja vapautta, edistääkseen aktiivisesti suurempaa demokratiaa kansainvälisissä suhteissa, vastustaakseen ja torjuakseen päättäväisesti näennäisdemokratiaa, demokratian vastaista ja poliittista manipulointia. demokratian varjolla ja rakentaa yhteisöä, jolla on yhteinen tulevaisuus ihmiskunnalle.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa