Liity verkostomme!

Viro

Viro, Latvia ja Liettua sopivat sähköverkkojensa synkronoinnista Euroopan mantereen verkkoon vuoden 2025 alussa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio suhtautuu erittäin myönteisesti Viron, Latvian ja Liettuan sopimukseen nopeuttaa niiden sähköverkkojen yhdistämistä Manner-Euroopan verkkoon (CEN) ja niiden irrottamista Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Kohdassa a yhteisen julistuksen allekirjoittivat tänä aamuna kolme pääministeriä synkronoinnin määräaikaa aikaistetaan vuoden 2025 lopusta (kuten alun perin vahvistettiin poliittisissa julistuksissa vuonna 2018 ja 2019) helmikuuhun 2025. Tämänpäiväinen poliittinen julistus seuraa siirtoverkonhaltijoiden välillä aiemmin tällä viikolla solmittua sopimusta vaiheista täysimittaisen synkronoinnin toteuttamiseksi helmikuussa 2025.

Asiaankuuluvat verkkojen vahvistukset ovat yhteisen edun mukaista projektia (PCI). Unionin viides PCI-lista alla TEN-E-asetus ja ovat saaneet Ennätyksellisen suuruinen 1.2 miljardin euron taloudellinen tuki Verkkojen Eurooppa -rahoitusvälineestä. Baltian maiden täysi integroituminen energian sisämarkkinoihin helpottaa myös uusiutuvan energian käyttöönottoa ja tukee niitä saavuttamaan Euroopan vihreä sopimus tavoitteita.

Energiakomissaari Kadri Simson sanoi: "Baltian maiden sähköverkkojen integrointi EU:hun on viimeinen askel alueen energiavarmuuden varmistamisessa. Haluan onnitella kolmea Baltian johtajaa tänään tästä historiallisesta sopimuksesta, jonka avulla voimme saada päätökseen Baltian maiden täyden liittämisen EU:n sähköverkkoon lähes vuotta aikaisemmin kuin aiemmin oli suunniteltu. Tämä on ollut komission ensisijainen EU:n energiainfrastruktuurihanke useiden vuosien ajan, ja se on saanut huomattavaa EU-rahoitusta ja saa tukea sen valmistumiseen asti. Tämänpäiväinen sopimus on eurooppalaisen solidaarisuuden symboli toiminnassa. Hanke ei ainoastaan ​​tuo alueen energiavarmuutta ja täydentää kolmen Baltian maan EU-integraatiota, vaan tukee myös Green Dealin täytäntöönpanoa varmistamalla turvallisen, edullisen ja kestävän energian Itämeren itäiselle alueelle ja unionille. kokonainen."

Lisätietoa on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa