Liity verkostomme!

Kalastus

Mepit kannattavat EU:n suurinta kalastussopimusta Mauritanian kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Mepit kannattivat EU:n suurinta kalastussopimusta kolmansien maiden kanssa äänin 557 puolesta, 34 vastaan ​​ja 31 tyhjää. Sen avulla Ranskan ja Saksan alukset voivat kalastaa Mauritanian vesillä pieniä pelagisia kaloja, äyriäisiä ja tonnikalaa. Mauritanialle maksetaan 57.5 ​​miljoonaa euroa vuodessa vastineeksi enintään 290,000 3.3 kalatonnista. Lisäksi XNUMX miljoonaa euroa vuodessa käytetään paikallisiin kalastusyhteisöihin.

Sopimusten julkistaminen

Liitteenä oleva päätöslauselma hyväksyttiin äänin 532 puolesta, 23 vastaan ​​ja 74 tyhjää. Se on myönteinen askel sen varmistamisessa, että EU:n laivastolla on yhtäläinen pääsy Mauritanian kalavaroihin kuin kaikilla muillakin laivastoilla.

Liikakalastuksen lopettaminen

Euroopan parlamentti kehottaa Mauritaniaa olemaan ylikalastamatta pieniä pelagisia kantoja. Tällä on kielteisiä vaikutuksia paikalliseen elintarviketurvaan sekä vesien saastuminen. Mepit huomauttavat, että pienistä pelagisista kaloista valmistetaan kalajauhoa ja öljyä elintarviketeollisuuden paikalliseen kulutukseen sen sijaan, että ne kulutettaisiin paikallisesti. Parlamentin jäsenet huomauttavat, että Mauritania oli sitoutunut luopumaan asteittain kalajauhon tuotannosta vuoteen 2020 mennessä. Kalajauhotehtaat ovat kuitenkin laajentuneet vuodesta 2010 lähtien.

Mepit tukevat EU:n laivastoa antamalla ystävällistä panosta paikallisille yhteisöille. EU:n kalastajia kannustetaan olemaan jakamatta kahta prosenttia pelagisista saaliistaan ​​sitä tarvitseville purkamalla ne aluksesta National Fish Distribution Companylle. Euroopan parlamentti pyytää Mauritanian viranomaisia ​​auttamaan sen varmistamiseksi, että kansalaiset saavat maksut.

Äänestyksen jälkeen Euroopan parlamentin esittelijä Izaskun Bilbao Barandica, RENEW, ES sanoi: "Mauritanian kanssa tehty kalastusta koskeva uusimissopimus on hyvä asia meren luonnonvarojen hallinnan ja kalastussektorin kannalta. Se on merkittävin tällä hetkellä voimassa oleva sopimus. Sen avulla 86 eurooppalaisella aluksella saa pyytää ylijäämäkalakantoja, tiukan valvonnan ja avoimuuden alainen. Se osoittaa, että eurooppalainen sektori on avoin kansainväliselle yhteistyölle kestävien käytäntöjen mukaisesti, oikeudenmukaista paikallisia ihmisiä kohtaan ja kestävää ympäristöä. Tämä sopimus sisältää myös sitoumuksen vahvistaa mauritanialaisten naisten vaikutusmahdollisuuksia ja vahvistaa heidän osallistumistaan Se korostaa tarvetta puuttua maan kalajauhon tuotannon ja kalaöljyn kestämättömään kasvuun vesiviljelytiloilla kaikkialla Aasiassa.

Mainos

Tausta

EU ja Mauritania allekirjoittivat ensimmäisen kalastussopimuksen vuonna 1987. Uusi sopimus on tällä hetkellä voimassa ja on voimassa marraskuuhun 2027 saakka.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa