Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio ehdottaa Itämeren kalastusmahdollisuuksia vuodelle 2023 lajien elvyttämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio hyväksyi 23. elokuuta ehdotuksensa Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuodelle 2023. Tämän ehdotuksen perusteella EU-maat määrittävät tärkeimpien kaupallisten kalalajien enimmäismäärät, jotka voidaan pyytää merialueella.

Komissio ehdottaa keskiosan silakan ja punakampelan kalastusmahdollisuuksien lisäämistä säilyttäen samalla lohen nykyiset tasot sekä läntisen ja itäisen turskan sekä läntisen silakan sivusaaliiden tasot. Komissio ehdottaa kalastusmahdollisuuksien vähentämistä ehdotuksen kattamien neljän jäljellä olevan kannan osalta, jotta parannetaan näiden kantojen kestävyyttä ja jotta ne voivat elpyä.

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Olen edelleen huolissani Itämeren huonosta ympäristön tilasta. Joistakin parannuksista huolimatta kärsimme edelleen rehevöitymisen ja tämän haasteen hitaan reagoinnin yhteisvaikutuksista. Meidän kaikkien on otettava vastuu ja toimittava yhdessä. Tämä on ainoa tapa varmistaa, että kalakantamme tulevat jälleen terveiksi ja että paikalliset kalastajamme voivat jälleen luottaa niihin toimeentulossaan. Tämänpäiväinen ehdotus menee tähän suuntaan."

Viimeisen vuosikymmenen aikana EU:n kalastajat ja naiset, teollisuus ja viranomaiset ovat tehneet suuria ponnisteluja Itämeren kalakantojen elvyttämiseksi. Jos täydelliset tieteelliset lausunnot olivat saatavilla, kalastusmahdollisuudet oli jo vahvistettu kestävän enimmäistuoton periaatteen mukaisesti seitsemälle kahdeksasta kalakannasta, mikä kattoi 95 prosenttia puretuista kaloista. Kuitenkin kaupalliset läntisen ja itäisen turskan, läntisen silakan ja monet lohikannat sekä eteläisellä Itämerellä että Itämeren eteläisten EU:n jäsenvaltioiden jokien alueella ovat vakavien ympäristöpaineiden alaisia ​​elinympäristöjen häviämisen vuoksi niiden elinympäristön heikkenemisen vuoksi. ympäristöön.

Tänään ehdotetut suurimmat sallitut saaliit (TAC) perustuvat parhaisiin saatavilla oleviin vertaisarvioituihin tieteellisiin lausuntoihin. Kansainvälinen merentutkimusneuvosto (ICES) ja noudata Baltian monivuotinen hoitosuunnitelma (MAP), jonka Euroopan parlamentti ja neuvosto hyväksyivät vuonna 2016. Yksityiskohtainen taulukko löytyy alta.

Turska

varten Itämeren turska, komissio ehdottaa, että TAC-taso rajoitetaan väistämättömiin sivusaaliisiin ja kaikkiin liitännäistoimenpiteisiin 2022 kalastusmahdollisuudet. Huolimatta vuoden 2019 jälkeen toteutetuista toimenpiteistä, jolloin tiedemiehet herättivät ensimmäisen kerran hälytyksen kannan erittäin huonosta tilasta, tilanne ei ole vielä parantunut.

Mainos

Kunto Länsi-Itämeren turska on valitettavasti pahentunut ja biomassa putosi historiallisen alhaisimmalle tasolle vuonna 2021. Komissio on siksi edelleen varovainen ja ehdottaa, että TAC-taso rajoitetaan väistämättömiin sivusaaliisiin ja kaikkiin liitännäistoimenpiteisiin vuoden 2022 kalastusmahdollisuuksista.

Silli

Varaston koko läntistä silakkaa jää turvallisten biologisten rajojen alapuolelle, ja tutkijat suosittelevat viidettä vuotta peräkkäin läntisen silakan kalastuksen lopettamista. Sen vuoksi komissio ehdottaa, että väistämättömille sivusaaliille sallitaan vain hyvin pieni TAC ja jätetään kaikki liitännäistoimenpiteet 2022 kalastusmahdollisuudet.

varten Keski-Itämeren silli, komissio on edelleen varovainen ehdottaen 14 prosentin lisäystä. Tämä on ICESin suosituksen mukaista, koska kannan koko ei ole vielä saavuttanut tervettä tasoa ja perustuu vain vastasyntyneisiin kaloihin, mikä on epävarmaa. Jälleen ICESin lausunnon mukaisesti komissio ehdottaa TAC-tason alentamista silliä Pohjanlahdella 28 %, koska kanta on pudonnut hyvin lähelle rajaa, jonka alapuolelle se ei ole kestävä. Lopuksi varten Riian silli, komissio ehdottaa TACin pienentämistä 4 prosentilla ICESin suosituksen mukaisesti.

punakampela

Vaikka ICESin lausunto mahdollistaisi merkittävän lisäyksen, komissio on edelleen varovainen, pääasiassa turskan suojelemiseksi – joka on väistämätön sivusaalis punakampelaa pyydettäessä. Uusien sääntöjen pitäisi tulla pian voimaan, ja ne edellyttävät uusien pyydysten käyttöä, joiden odotetaan vähentävän turskan sivusaaliita huomattavasti. Tämän vuoksi komissio ehdottaa TACin korotuksen rajoittamista 25 prosenttiin.

Kilohaili

ICES suosittelee kilohailin vähentämistä. Tämä johtuu siitä, että kilohaili on turskan saalislaji, joka ei ole hyvässä kunnossa, joten sitä tarvittaisiin turskan elpymiseen. Lisäksi on näyttöä hauraassa kunnossa olevan kilohailin virheellisestä ilmoittamisesta. Tästä syystä komissio pysyy varovaisena ja ehdottaa TACin pienentämistä 20 prosentilla, jotta se asetetaan alemmalle kestävän enimmäistuoton vaihteluvälille.   

Lohi

Pääaltaan eri lohipopulaatioiden tila vaihtelee huomattavasti, ja osa on hyvin heikkoja ja osa terveitä. Maksimaalisen enimmäistuoton tavoitteen saavuttamiseksi ICES neuvoi viime vuonna lopettamaan kaiken lohen kalastuksen pääallasalueella. Pohjanlahden ja Ahvenanmeren rannikkovesien osalta neuvonnassa todettiin, että kalastuksen jatkaminen kesällä olisi hyväksyttävää. ICESin lausunto pysyy ennallaan tänä vuonna, joten komissio ehdottaa, että TAC-taso ja kaikki liitännäistoimenpiteet säilytetään vuoden 2022 kalastusmahdollisuuksista. 

Seuraavat vaiheet

Neuvosto tarkastelee komission ehdotusta hyväksyäkseen sen ministerikokouksessa 17.–18. lokakuuta.

Tausta

Kalastusmahdollisuuksia koskeva ehdotus on osa Euroopan unionin lähestymistapaa mukauttaa kalastuksen tasot pitkän aikavälin kestävyystavoitteisiin, joita kutsutaan suurimmaksi kestäväksi tuotoksi (MSY) vuoteen 2020 mennessä neuvoston ja Euroopan parlamentin sopimuksessa sovitulla tavalla. Yhteinen kalastuspolitiikka. Komission ehdotus on myös komission tiedonannossa esitettyjen poliittisten tavoitteiden mukainen 'Kohti kestävämpää kalastusta EU:ssa: tilanne ja suuntaviivat vuodelle 2023' ja kanssa Monivuotinen suunnitelma turskan, silakan ja kilohailin hoitoa varten Itämerellä.

Lisätietoja

Ehdotus neuvoston asetukseksi tiettyjen Itämerellä sovellettavien kalakantojen ja kalakantaryhmien kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2023 ja asetuksen (EU) 2022/109 muuttamisesta tiettyjen kalastusmahdollisuuksien osalta muilla vesillä - KOM/2022/415

Kysymyksiä ja vastauksia Itämeren kalastusmahdollisuuksista vuonna 2023

Taulukko: Yleiskatsaus TAC-muutoksista 2022-2023 (luvut sävyinä lukuun ottamatta lohta, joka on kappalemääränä)

 20222023
Varasto ja
ICES-kalastusalue; alajako
Neuvoston sopimus (tonneina ja prosentuaalinen muutos vuoden 2020 TACista)komission ehdotus
(tonneina ja prosentuaalinen muutos vuoden 2021 TACista)
Western Cod 22-24489 (-88%)489 (0%)
Itäinen turska 25-32595 (0%)595 (0%)
Läntinen silli 22-24788 (-50%)788 (0%)
Pohjan silli 30-31111 345 (-5%)80 074 (-28 %)
Riian silli 28.147 697 (+21 %)45 643 (-4%)
Keskisilli 25-27, 28.2, 29, 3253 653 (-45%)61 051 (+14 %)
Kilohaili 22-32251 943 (+13 %)201 554 (-20%)
punakampela 22-329 050 (+25 %)11 313 (+25 %)
Pääaltaan lohi 22-3163 811 (-32%)63 811 (0%)
Suomenlahden lohi 329 455 (+6 %)9 455 (0%)

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa