Liity verkostomme!

Euro-Välimeri-suhteet

EU- ja naapurimaat sitoutuvat tehostamaan kalastuksenhoidon valvontaa Välimerellä ja Mustallamerellä

SHARE:

Julkaistu

on

Tärkeimmistä toimenpiteistä EU ja naapurimaat sopivat Välimeren yleinen kalastuskomissio (GFCM) käynnistää uusia työkaluja seuratakseen kaikkien Välimerellä ja Mustallamerellä kalastavien laivastojen toimintaa ja jakaakseen erilaisia monivuotiset hoitosuunnitelmat (kartat). Uusi mekanismi seuraa noudattamatta jättämistä asianmukaisin ja oikeasuhteisin toimenpitein. Yhteisten ponnistelujen vahvistamiseksi Välimerellä ja toimenpiteiden tehokkuuden varmistamiseksi kentällä Euroopan kalastuksenvalvontaviraston (EFCA) partioalus otetaan käyttöön pysyvästi vielä tänä vuonna.

At 46th GFCM:n vuosikokouksessa, joka pidettiin 6.–10. marraskuuta Splitissä, ja EU ja naapurimaat sopivat vahvistavansa tasapuolisia toimintaedellytyksiä kalastuksen valvontaa ja hoitoa Välimerellä ja Mustallamerellä. Tämä on keskeinen askel sen varmistamisessa, että kaikki kalastukseen osallistuvat toimijat noudattavat samoja standardeja, jotka perustuvat yhteisen kalastuspolitiikan (YKP) periaatteisiin.

Euroopan komission, jäsenvaltioiden ja yli 12 muun rannikkovaltion ponnistelujen ansiosta GFCM hyväksyi yksimielisesti yhteensä 34 yhteistä toimenpidettä. EU tukee toimenpiteiden toteuttamista ja GFCM 2030 -strategia kanssa 8 miljoonan euron vuotuinen apuraha.

Ympäristöstä, valtameristä ja kalastuksesta vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Sovitut toimenpiteet ovat EU:n ja EU:n ulkopuolisten maiden yhteisesti tekemä vastuullinen päätös kalastuksen kestävästä hoidosta Välimerellä ja Mustallamerellä. Vahvistamalla yhteistä valvontaa ja noudattamista varmistamme, että alueen kalastajat voivat jatkaa kalastusta pitkällä aikavälillä. Samalla nämä ovat tärkeitä askelia näiden merien herkkien ekosysteemien suojelemiseksi."

Lisätietoja on saatavilla osoitteessa lehdistötiedote.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa