Liity verkostomme!

US

EU toivoo läpimurtoa kaupassa ensi viikon EU / USA-huippukokouksessa

Julkaistu

on

G7: n ja EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksen edessä Talous Varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis kertoi parlamentin jäsenille tulevasta EU: n ja Yhdysvaltojen huippukokouksesta. Huippukokouksessa käsitellään maailmanlaajuisia kauppakysymyksiä, mutta osana luottamusta ja luottamusta rakentavaa toimenpidettä EU toivoo ratkaisevan ainakin osan EU: n ja Yhdysvaltojen nykyisistä kauppakiistoista. 

Komission ja neuvoston puheenjohtajat Ursula von der Leyen ja Charles Michel tapaavat Yhdysvaltain presidentin 15. kesäkuuta Brysselissä. EU odottaa suhteidensa vauhdittamista Yhdysvaltoihin ja pyrkii rakentamaan yhteisen toimintaohjelman, joka kattaa kaupan, talouden, ilmastonmuutoksen sekä muut yhteisiin etuihin ja arvoihin perustuvat keskinäiset ulkopolitiikkakysymykset.

EU toivoo, että huippukokous voi saada aikaan positiivisemman kauppaa koskevan asialistan ja uudistetun sitoutumisen vastaamaan yhdessä muiden kuin markkinatalousmaiden aiheuttamiin haasteisiin. 

Dombrovskis sanoi: "Haluamme edistyä ratkaisevasti lentokoneiden kahdenvälisten velkakiistojen sekä Yhdysvaltojen terästuotteiden ja alumiinin tariffien ratkaisemiseksi. Viimeksi mainitun osalta lähetimme Yhdysvalloille selkeän viestin halukkuudestamme ratkaista asia oikeudenmukaisella ja tasapainoisella tavalla keskeyttämällä laillisten vastatoimenpiteidemme automaattinen kaksinkertaistaminen. Nyt on Yhdysvaltojen tehtävä käydä puhetta. "

Globaalista näkökulmasta Dombrovskis sanoi: "Toivomme myös solmivan liittouman EU: n kanssa yhteistyössä Maailman kauppajärjestön uudistuksen kanssa. Meidän on saatettava tuo globaalin kaupan sääntökirja ajan tasalle, mikä auttaa meitä vastaamaan moniin kohtaamiemme haasteisiin. "

EU ja Yhdysvallat keskustelevat myös läheisemmästä yhteistyöstä vihreän ja digitaalisen tekniikan alalla. Tätä varten EU on ehdottanut perustaa kauppa- ja teknologianeuvoston, joka hoitaa transatlanttista johtajuutta tällä kaupan alalla. 

Osana ensimmäistä vierailua Euroopassa Joe Biden saapuu Brysseliin ennen huippukokousta tapaamaan Nato-maiden valtion- tai hallitusten päämiehiä edellisenä päivänä.

Saksa

Merkel ja Biden kohtaavat kovia neuvotteluja Venäjän kaasuputkesta ja Kiinasta

Julkaistu

on

By

Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui koronavirustaudin (COVID-19) tilannetta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Berliinissä, Saksassa, 13. heinäkuuta 2021. Michael Kappeler / Pool REUTERSin kautta

Liittokansleri Angela Merkel ja presidentti Joe Biden käyvät tänään Valkoisessa talossa (15. heinäkuuta) neuvotteluja, joiden asiantuntijoiden mukaan ei todennäköisesti saada aikaan merkittäviä läpimurtoja erimielisyyteen liittyvissä kysymyksissä, kuten Venäjän kaasuputki Saksaan ja Yhdysvallat pyrkivät tasapainottamaan Kiinaa, kirjoittaa Andreas Rinke että Joseph Nasr ja Andrea Shalal Washingtonissa.

Molemmat osapuolet ovat sanoneet haluavansa palauttaa Donald Trumpin puheenjohtajakaudella kireät siteet. Heidän kantansa erimielisimmissä asioissa ovat kuitenkin kaukana toisistaan.

Merkel on hylännyt Yhdysvaltojen ja itäeurooppalaisten naapureiden vastustuksen melkein valmistuneelle Nord Stream 2 -putkelle, jota Venäjällä heidän mielestään voisi käyttää katkaistaakseen Ukrainan kaasun kauttakulkureitiksi, mikä vie Kiovalta tuottoisia tuloja ja heikentää sen taistelua Moskovan tukemien itäisten separatistit.

Ja 16 vuoden aikana vallassaan, hän on työskennellyt kovasti läheisempien Saksan ja Euroopan taloudellisten siteiden kanssa Kiinaan, jonka Bidenin hallinto pitää maailmanlaajuisena uhkana, jota se haluaa torjua demokraattisten maiden yhteisellä rintamalla.

"Yhdysvaltojen ongelma on se, että Merkelillä on etusija, koska hän on päättänyt, että transatlanttisten suhteiden status quo on riittävän hyvä Saksalle", sanoi riippumaton ulkopoliittinen analyytikko Ulrich Speck. "Bidenin on sen sijaan voitettava Saksa uudessa Kiinan strategiassaan."

Molempien osapuolten virkamiehet käyvät kiivaita keskusteluja ongelman ratkaisemiseksi ja estääkseen uudelleen pakotteet, joista Biden luopui toukokuussa. Biden on vastustanut hanketta, mutta hänellä on myös kasvava Yhdysvaltain lainsäätäjien painostus pakotteiden asettamiseksi uudelleen käyttöön.

"Nord Stream 2 on alue, jolla voit realistisimmin odottaa edistystä", sanoi Thorsten Benner Global Public Policy Instituteista (GPPi). "Merkel voi toivoa pääsevänsä takaamaan Ukrainan roolin jatkamisen kaasun kauttakulkumaana ja epämääräisen pikamekanismin, joka käynnistyy, jos Venäjä pyrkii vähentämään kauttakulkua Ukrainan läpi."

Yhdysvaltojen hallitustyöntekijä, joka puhui nimettömänä, sanoi, että Biden painottaa vastustustaan, kun hän tapaa Merkelin, mutta luopuminen oli antanut molemmille osapuolille diplomaattisen liikkumavaran "puuttua putkilinjan kielteisiin vaikutuksiin".

"Tiimimme jatkavat keskustelua siitä, kuinka voimme uskottavasti ja konkreettisesti varmistaa, että Venäjä ei voi käyttää energiaa pakkokeinona Ukrainan, itäosien liittolaisten tai muiden valtioiden hajottamiseksi", virkamies sanoi.

Merkel, joka eroaa syyskuussa pidettyjen vaalien jälkeen, lupasi maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa vierailevan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskiyn kanssa, että Saksa ja Euroopan unioni takaavat Ukrainan aseman kauttakulkumaana.

"Lupasimme Ukrainalle ja pidämme lupauksemme", sanoi Merkel. "Minulla on tapana pitää sanani, ja uskon, että tämä koskee kaikkia tulevia kanslereita."

Kiinan asia on monimutkaisempi.

Merkel oli Euroopan unionin ja Kiinan välisen investointisopimuksen puolestapuhuja, joka solmittiin viime vuoden lopulla Bidenin virkaan astumisen aattona, ja häntä on kritisoitu siitä, ettei hän ole joutunut Pekingin eteen ihmisoikeusloukkauksista Hongkongissa ja muslimivähemmistöstä Xinjiang, jonka Yhdysvallat on nimennyt kansanmurhaksi.

"Biden ja Merkel todennäköisesti kutsuvat Kiinaa tehostamaan pyrkimyksiään vähentää hiilidioksidipäästöjä ja globaalia terveyttä, ehkä viittaus tarpeeseen avata Kiinan markkinat edelleen", Benner sanoi. "Mutta älä odota Merkeliltä mitään, joka näyttää etäältä siltä, ​​että Kiinalla on yhteinen transatlanttinen rintama."

Molemmat maat ovat myös ristiriidassa ehdotetun väliaikaisen teollis- ja tekijänoikeuksien luopumisen kanssa auttaakseen lisäämään COVID-19-rokotteiden tuotantoa, Washingtonin tukema toimenpide, ja Yhdysvaltojen kieltäytymisestä helpottaa Euroopasta tulevien matkustajien matkustusrajoituksia.

Continue Reading

Valko-Venäjä

Yhdysvallat "huolissaan" maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan

Julkaistu

on

By

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Liettuan armeijan sotilaat asentavat partahöylän Valkovenäjän rajalle Druskininkai, Liettua 9. heinäkuuta 2021. REUTERS / Janis Laizans

Yhdysvallat on huolissaan Lähi-idän ja Afrikan maahanmuuttajien virtauksesta Valko-Venäjältä Liettuaan, yhdysvaltalainen diplomaatti on sanonut, kirjoittaa Andrius Sytas Vilnassa, Reuters.

Liettua aloitti perjantaina Valkovenäjän rajalleen 550 km: n (320 mailin) ​​parranajojohdon rakentamisen, kun se syytti Valkovenäjän viranomaisia ​​ulkomaalaisista maahanmuuttajista, jotka lähettivät laitonta laitetta Euroopan unioniin. Lue lisää.

"Tarkkailemme asiaa hyvin tarkasti ja huolestuneesti", sanoi Yhdysvaltain apulaisasiainsihteeri George Kent sunnuntaina (15. heinäkuuta) julkaistussa haastattelussa Liettuan uutissivustolle 11min.lt.

Hänen mukaansa "painetaktiikka" on verrattavissa maahanmuuttajavirtoihin Venäjältä Suomeen ja Norjaan vuonna 2015.

"Kehotamme Valkovenäjän viranomaisia ​​lopettamaan tämän - tarkoituksellisesti työntämällä muista maista tulevia maahanmuuttajia Liettuan rajalle", Kent sanoi.

Continue Reading

Saksa

Biden isännöi Saksan Merkeliä Valkoisessa talossa ensi torstaina - Valkoinen talo

Julkaistu

on

By

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden lähtee Valkoisesta talosta Washingtonissa, Yhdysvalloissa matkalla La Crosseen, Wisconsiniin, 29. kesäkuuta 2021. REUTERS / Evelyn Hockstein

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden (Kuvassa) isännöi tapaamisen Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa (Kuvassa) ensi torstaina (22. heinäkuuta) vahvistaakseen "syvät ja kestävät" siteet Naton liittolaisten välillä samalla kun puututaan eräisiin erimielisyyksien alueisiin, Valkoinen talo sanoi perjantaina (9. heinäkuuta), kirjoittaa Andrea Shalal.

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki sanoi, että kaksi johtajaa keskustelevat ransomware-iskuista, jotka ovat kohdanneet yrityksiä Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa, sekä Nord Stream 2 -kaasuputkesta Venäjältä Saksaan, jota Washington vastustaa.

Psaki sanoi, että se olisi "virallinen työvierailu", jonka tarkoituksena on vahvistaa maiden välistä kumppanuutta ja etsiä tapoja vahvistaa edelleen yhteistyötä.

Se on Merkelin ensimmäinen vierailu Washingtoniin sen jälkeen, kun Biden aloitti virkansa tammikuussa. Merkel, joka on nyt neljäs vaalikausi, on sanonut eroavansa Saksan kansallisten vaalien jälkeen syyskuussa.

Psaki sanoi, että Biden jatkoi 11 miljardin dollarin Nord Stream 2 -putkilinjan pitämistä "huonona sopimuksena", mutta kieltäytyi sanomasta, jos päästään sopimukseen väliaikaisesti keskeytettyjen Yhdysvaltojen tullien pysäyttämisestä Saksan Nord Stream 2 AG: n takana. ja sen toimitusjohtaja.

Yhdysvaltain ulkoministeriö totesi toukokuussa, että yritys ja toimitusjohtaja Matthias Warnig, Venäjän presidentin Vladimir Putinin liittolainen, harjoittivat sanktioita. Mutta ulkoministeri Antony Blinken luopui välittömästi näistä pakotteista sanoen, että se oli Yhdysvaltojen kansallisen edun mukaista.

Biden on sanonut haluavansa parantaa suhteita Saksaan, joka on liittolainen, jonka hänen on autettava käsittelemään laajempia asioita, kuten ilmastonmuutos, talouden elpyminen sekä suhteet Iraniin ja Kiinaan.

Saksalaisten virkamiesten mukaan he toivovat ratkaisevansa ongelman elokuuhun mennessä, ja Bidenin ja Merkelin välinen kokous voi tarjota tärkeän vauhdin sopimukseen pääsemiseksi.

Berliini ja Washington ovat myös ristiriidassa henkisen omaisuuden oikeuksien väliaikaisesta luopumisesta, jonka Maailman kauppajärjestön jäsenet harkitsevat COVID-19-pandemian lopettamiseksi. Washington tukee luopumista, mutta Saksa vastustaa.

Kysyttäessä, yrittäisikö Biden vakuuttaa Merkelin tukemaan patentista luopumista, Psaki sanoi, että presidentti oli tällaisen toiminnan "voimakas kannattaja", mutta se oli vain yksi monista työkaluista, joita voitaisiin käyttää COVID-19-rokotusten määrän nostamiseen ympäri maailmaa. .

Amnesty International, Public Citizen, Flight Attendants Association-CWA ja muut ryhmät kehottivat Bideniä perjantaina päivätyssä kirjeessään painostamaan Merkelia tukemaan luopumista.

"Merkelin huippukokousta ei voida pitää onnistuneena, ellei siihen sisälly sopimus Saksan liittymisestä luopumista koskevaan tukeen ja asettamaan etusijalle pandemian mahdollisimman nopea loppu", he kirjoittivat Reutersin näkemässä kirjeessä.

Psaki sanoi, että kaksi johtajaa keskustelevat myös ransomware-kyberhyökkäyksistä sen jälkeen, kun Biden painosti Putinia siirtymään Venäjältä toimivia verkkorikollisia vastaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa