Liity verkostomme!

Pohjois-Irlanti

Biden varoittaa Ison-Britannian pääministeriä Pohjois-Irlannista - The Times

Julkaistu

on

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson keskustelee unkarilaisen kollegansa kanssa Downing Streetillä Lontoossa, Iso-Britanniassa 28. toukokuuta 2021. Leon Neal / Pool REUTERSin kautta
Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajalla näkyy vioittunut Tervetuloa Pohjois-Irlantiin -merkki, joka muistuttaa autoilijoita siitä, että nopeusrajoitukset muuttuvat kilometreistä tunnissa maileihin tunnissa Irlannin Carrickcarnanin rajalla 6. maaliskuuta 2021. Kuva otettu maaliskuussa 6, 2021. REUTERS / Clodagh Kilcoyne

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden varoittaa Britannian pääministeriä Boris Johnsonia (Kuvassa) olla luopumatta Pohjois-Irlannin Brexit-sopimuksesta, kun he tapaavat ensimmäistä kertaa G7-huippukokouksessa tällä viikolla, Times raportoitiin maanantaina (7. kesäkuuta) tuntemattomiin lähteisiin viitaten, kirjoittaa Guy Faulconbridge.

Herkän rauhan säilyttäminen Pohjois-Irlannissa antamatta Yhdistyneelle kuningaskunnalle takaovea Euroopan unionin markkinoille Irlannin 310 mailin (500 km) maarajan kautta oli yksi Brexitin avioeron vaikeimmista aiheista.

Britannian johtama alue on edelleen syvästi jakautunut lahkolaisuuksien mukaan 23 vuotta sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen välittämä rauhansopimus on pääosin päättänyt kolmen vuosikymmenen verenvuodatuksen. Monet katoliset nationalistit pyrkivät yhdistymään Irlannin kanssa, kun taas protestanttiset unionistit haluavat jäädä osaksi Yhdistynyttä kuningaskuntaa.

EU ja Britannia pyrkivät ratkaisemaan raja-arvoituksen Brexit-sopimuksen Pohjois-Irlannin pöytäkirjalla, jolla maakunta pidetään sekä Yhdistyneen kuningaskunnan tullialueella että EU: n sisämarkkinoilla.

Mutta unionistien mielestä se on ristiriidassa vuoden 1998 rauhansopimuksen kanssa, ja Lontoo on sanonut, että pöytäkirja on nykyisessä muodossaan kestämätön sen jälkeen, kun jokapäiväisten tavaroiden toimitus Pohjois-Irlantiin oli häiriintynyt.

Irlantilaisesta perinnöstään ylpeä Biden käyttää torstaina Johnsonin tapaamista ilmaisemaan nimenomaisesti Yhdysvaltojen tukensa pöytäkirjalle. Hän varoittaa myös, että Yhdysvaltojen kanssa tehdyn kauppasopimuksen näkymät Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vahingoittuvat, jos tilanne pysyy ratkaisemattomana, The Times sanoi.

Biden ilmoittaa myös Euroopan unionille, että hän odottaa sen lakkaavan olemasta "byrokraattinen" ja omaksumalla joustavamman lähestymistavan sopimuksen täytäntöönpanoon, sanottiin.

Johnsonin Brexit-neuvottelija David Frost pyrkii ratkaisemaan Brexit-sopimukseen liittyvät kysymykset, mutta kaupan tilanne on "erittäin vaikea", sanoi hallituksen ministeri Lucy Frazer Englannin ja Walesin solicitor-pääministerinä. Sky News.

Brexit

Saksan Merkel kehottaa käytännölliseen lähestymistapaan Pohjois-Irlantiin

Julkaistu

on

By

Saksan liittokansleri Angela Merkel (Kuvassa) pyysi lauantaina "käytännön ratkaisua" erimielisyyksille osasta Brexit-sopimusta, joka kattaa Pohjois-Irlannin raja-asiat Reuters Lue lisää.

Pääministeri Boris Johnson sanoi, että Britannia tekee "kaiken mahdollisen" suojellakseen alueellista koskemattomuuttaan Euroopan unionin kanssa käytävässä kauppakiistassa uhkaamalla hätätoimenpiteitä, jos ratkaisua ei löydy.

EU: n on puolustettava yhteismarkkinoitaan, Merkel sanoi, mutta teknisissä kysymyksissä riidassa voi olla etenemistapa, hän kertoi tiedotustilaisuudessa seitsemän johtajan ryhmän huippukokouksessa.

"Olen sanonut, että kannatan käytännöllistä ratkaisua sopimussopimuksiin, koska sydämellinen suhde on erittäin tärkeää Britannialle ja Euroopan unionille", hän sanoi.

Viitaten Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin kanssa käymään keskusteluun geopoliittisista kysymyksistä Merkel sanoi, että he olivat yhtä mieltä siitä, että Ukrainan on jatkossakin pysyttävä Venäjän maakaasun kauttakulkumaana, kun Moskova on saattanut päätökseen kiistanalaisen Nord Stream 2 -kaasuputken Itämeren alla.

11 miljardin dollarin putki kuljettaa kaasua suoraan Saksaan, mikä Washingtonin pelko voi heikentää Ukrainaa ja lisätä Venäjän vaikutusvaltaa Euroopassa.

Bidenin ja Merkelin on määrä tavata Washingtonissa 15. heinäkuuta, ja hankkeen aiheuttama kahdenvälisten suhteiden rasitus tulee olemaan esityslistalla.

G7 yritti lauantaina torjua Kiinan kasvavaa vaikutusvaltaa tarjoamalla kehitysmaille infrastruktuurisuunnitelman, joka kilpailisi presidentti Xi Jinpingin monen biljoonan dollarin Belt and Road -aloitteen kanssa. L5N2NU045

Merkeliltä kysyttiin suunnitelmasta, että G7 ei ollut vielä valmis määrittelemään, kuinka paljon rahoitusta voitaisiin tarjota.

"Rahoitusvälineemme eivät useinkaan ole niin nopeasti saatavilla kuin kehitysmaat tarvitsevat niitä", hän sanoi

Continue Reading

Brexit

Mitä tahansa se tekee, brittiläinen Johnson varoittaa EU: ta Brexitin jälkeisestä kaupasta

Julkaistu

on

By

Britannia tekee "kaiken tarvittavan" suojellakseen alueellista koskemattomuuttaan Euroopan unionin kanssa käytävässä kauppakiistassa, pääministeri Boris Johnson sanoi lauantaina 12. kesäkuuta uhkaen hätätoimenpiteitä, jos ratkaisua ei löydy, kirjoittaa Elizabeth Piper että Michel Rose.

Johnsonin uhka näytti rikkovan väliaikaisen aselepon sanasodassa, joka johtui osasta Brexit-sopimusta, joka kattaa Pohjois-Irlannin rajakysymykset. Painopiste on jännitteissä siitä lähtien, kun Iso-Britannia saattoi päätökseen eroamisensa EU: sta viime vuoden lopulla.

Huolimatta siitä, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kannusti heitä löytämään kompromissi, Johnson käytti G7-huippukokousta osoittamaan, ettei hänen kannassaan ole pehmennyt ns. Pohjois-Irlannin pöytäkirjaa, joka kattaa Britannian provinssin rajakysymykset.

"Luulen, että voimme selvittää sen, mutta ... EU: n ystäviemme ja kumppaneidemme on ymmärrettävä, että teemme kaiken tarvittavan", Johnson kertoi Sky Newsille.

"Luulen, että jos pöytäkirjaa jatketaan tällä tavalla, emme tietenkään epäröi vedota 16 artiklaan", hän lisäsi viitaten suojalausekkeeseen, joka antaa kummallekin osapuolelle mahdollisuuden toteuttaa toimenpiteitä, jos heidän mielestään sopimus johtaa taloudelliseen , yhteiskunnalliset tai ympäristöön liittyvät vaikeudet.

"Olen puhunut tänään täällä olevien ystäviemme kanssa, jotka näyttävät väärin ymmärtävän, että Yhdistynyt kuningaskunta on yksi maa, yksi alue. Minun on vain saatava se heidän päähänsä."

Hänen kommenttinsa tulivat sen jälkeen, kun hän tapasi Ranskan presidentin Emmanuel Macronin, Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja EU: n korkeimmat virkamiehet Ursula von der Leyenin ja Charles Michelin Lounais-Englannissa pidetyssä seitsemän ryhmän huippukokouksessa.

EU kertoi jälleen kerran Ison-Britannian hallitukselle, että sen on pantava Brexit-sopimus täytäntöön täysimääräisesti ja otettava käyttöön tiettyjen Isosta-Britanniasta Pohjois-Irlantiin siirtyvien tavaroiden tarkastukset. Britannia toisti vaatimuksen kiireellisistä ja innovatiivisista ratkaisuista kitkan helpottamiseksi.

Maakunnalla on avoin raja EU: n jäsenmaan Irlannin kanssa, joten Pohjois-Irlannin pöytäkirjasta sovittiin tapa säilyttää blokin sisämarkkinat Britannian lähdön jälkeen.

Pöytäkirjassa pidettiin maakunta lähinnä EU: n tulliliitossa ja monien yhtenäismarkkinasääntöjen noudattamisen luomalla Irlannin merelle sääntelyraja Ison-Britannian provinssin ja muun Yhdistyneen kuningaskunnan välille.

Brexitin vastaiset mielenosoittajat, joilla on lippu ja liput, osoittavat parlamenttitalon ulkopuolella Lontoossa, Iso-Britanniassa 30. tammikuuta 2020. REUTERS / Antonio Bronic
Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson, Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel poistavat suojaavat kasvonaamarit, kun he tapaavat G7-huippukokouksessa Carbis Bayssä, Cornwallissa, Isossa-Britanniassa, 12. kesäkuuta 2021. REUTERS / Peter Nicholls / Pool

Sen jälkeen kun Britannia poistui blokin kiertoradalta, Johnson on yksipuolisesti viivästyttänyt joidenkin pöytäkirjan määräysten täytäntöönpanoa, mukaan lukien jäähdytetyn lihan, kuten mantereelta Pohjois-Irlantiin siirtyvien makkaroiden, tarkastukset sanomalla, että se aiheuttaa häiriöitä joihinkin toimituksiin maakuntaan.

"Molempien osapuolten on pantava täytäntöön sovittu", totesi Euroopan komission puheenjohtaja von der Leyen tapaamisensa jälkeen Johnson ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Michel.

"Tässä on EU: n täydellinen yhtenäisyys", hän sanoi ja lisäsi, että kaupasta oli sovittu, allekirjoitettu ja ratifioitu sekä Johnsonin hallitus että blokki.

Saksan Merkel sanoi, että osapuolet voivat löytää käytännön ratkaisuja teknisiin kysymyksiin, kun taas EU suojeli sisämarkkinoitaan.

Aiemmin tällä viikolla kahden neuvottelusarjan väliset neuvottelut päättyivät niin sanottujen "makkarasotien" uhkaamiseen. Eräs EU: n virkamies sanoi G7-kokouksessa, että retoriikkaa on tarpeen hillitä.

Maailman kauppajärjestön johtaja sanoi toivovansa, että jännitteet eivät kasvaisi kauppasodaksi.

Yhdysvallat on myös ilmaissut vakavan huolensa siitä, että riita voi heikentää vuoden 1998 suurperjantain rauhansopimusta.

Tämä sopimus lopetti suurelta osin "ongelmat" - kolmen vuosikymmenen ajan kestäneen konfliktin irlantilaisten katolisten kansallismielisten militanttien ja brittiläisten mielenosoittajien protestanttisten "uskollisten" puolisotilaiden välillä, joissa kuoli 3,600 ihmistä.

Vaikka Brexit ei ollut osa virallista asialistaa G7-huippukokoukselle Englannin merenrantakohteessa Carbis Bayssä, se on useaan otteeseen uhannut peittää kokouksen.

Ranskalainen Macron tarjoutui palauttamaan suhteet Britanniaan niin kauan kuin Johnson seisoi Brexit-sopimuksen puitteissa. Lue lisää.

Brexit on myös kiristänyt tilannetta Pohjois-Irlannissa, jossa brittiläisten mielestä "unionistinen" yhteisö sanoo olevansa nyt erotettu muusta Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Brexit-sopimus rikkoo vuoden 1998 rauhansopimusta. Avoin raja maakunnan ja Irlannin välillä oli kuitenkin perjantai-sopimuksen tärkein periaate.

Continue Reading

Brexit

Iso-Britannia kehottaa EU: ta siirtymään Brexitin jälkeiseen kauppaan Pohjois-Irlannin kanssa

Julkaistu

on

By

Iso-Britannia kertoi keskiviikkona (9. kesäkuuta) Euroopan unionille, että aika on etsimässä ratkaisuja Brexitin jälkeisen kaupan helpottamiseksi Pohjois-Irlannin kanssa, sanomalla, että kaikki muut blokin oikeudelliset toimet eivät "helpottaisi ihmisten elämää" maakunnassa, Reuters.

Britannian suhteet EU: hun viime vuoden lopulla ovat saattaneet päätökseen, ja molemmat osapuolet syyttävät toisiaan vilpittömässä mielessä toimimasta osassa kauppaa, joka kattaa tavaroiden liikkumisen Pohjois-Irlantiin.

Britannian Brexit-ministeri David Frost tapasi Lontoossa Euroopan komission varapuheenjohtaja Maros Sefcovicin yrittääkseen ratkaista Pohjois-Irlannin pöytäkirjaan liittyvät erimielisyydet, mutta toistaiseksi käytyjen neuvottelujen aikana ei ole juurikaan päästetty umpikujaan.

Bryssel syyttää Lontoota sopimuksen rikkomisesta jättämällä toteuttamatta tarkastuksia joillekin Yhdistyneestä kuningaskunnasta Pohjois-Irlannin maakuntaan siirtyville tavaroille, ja on aloittanut oikeudelliset toimet Ison-Britannian hallituksen yksipuolisen lisäajan jatkamiseksi.

Lontoon mukaan sillä ei ole muuta vaihtoehtoa, koska osa tarkastuksista vaikeuttaa toimituksia Pohjois-Irlannin supermarketeille. Se viittaa lisääntyviin jännitteisiin provinssin brittiläisten pro-unionistien keskuudessa.

"Kun tapaan Maros Sefcovicin myöhemmin tänään, viestini on selkeä: aikaa on vähän ja käytännön ratkaisuja tarvitaan nyt, jotta protokolla toimisi", Frost sanoi lausunnossaan ja vaati joustavuutta ratkaisujen löytämiseksi ", jotka nauttivat kaikkien yhteisöjen luottamuksesta. ".

"Oikeudellisten toimien ja kaupan vastatoimien jatkuva uhkaaminen EU: sta ei tee helpompaa Strabanen ostajalle, joka ei voi ostaa suosikkituotettaan."

Hänen sanansa olivat vastaus artikkeliin, jonka Sefcovic kirjoitti tiistaina Telegraph-sanomalehdessä, kun hän varoitti Ison-Britanniaa, että EU "ei ole ujo reagoimaan nopeasti, päättäväisesti ja päättäväisesti", jos se katsoo Iso-Britannian rikkovan laillisia velvoitteitaan. Lue lisää.

Lontoo ja Bryssel sanovat haluavansa löytää ratkaisuja, mutta syyttävät toisiaan siitä, etteivät he ole osallistuneet erilaisiin kilpaileviin ehdotuksiin.

Joidenkin tavaroiden armonaika päättyy 30. kesäkuuta, ja pääministeri Boris Johnsonin tiedottaja sanoi tiistaina 8. kesäkuuta, että "ei ole mitään tapaa estää jäähdytetyn lihan myyntiä Pohjois-Irlannissa".

"Tarvitaan käytännöllisyyttä ja terveen järjen ratkaisuja ongelmien ratkaisemiseksi sellaisina kuin ne ovat edessämme", Frost sanoi. "Tämä työ on tärkeää. Ja se on yhä kiireellisempää."

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa