Liity verkostomme!

Kiina

On aika aloittaa keskustelu Kiinan vaikutuksesta Latviassa

Julkaistu

on

Viime viikolla virolainen meritieteilijä ja -tutkija Tallinin teknillisessä yliopistossa Tarmo Kõuts tuomittiin vankilaan vakoilusta Kiinan tiedustelupalvelussa. Hänellä oli pääsy Viron ja Naton luokiteltuihin tietoihin jo jonkin aikaa, ja viimeisten kolmen vuoden aikana hän sai 17,000 XNUMX euroa näiden tietojen luovuttamisesta Kiinalle, kirjoittaa NRA: n toimittaja Juris Paiders.

Jos kysyt minulta, on naurettavaa rahaa pettää isänmaasi ja päätyä ritilöiden taakse. Samaan aikaan olen melko varma, että omat maanmiehemme olisivat valmiita ylittämään maamme vielä halvemmalla.

Kõutsia avusti myös nainen - aiemmin tunnettu golfinpelaaja ja konsulttiyrityksen omistaja. Hän oli matkustanut melko paljon viime vuosina, myös Kiinaan. On mahdollista, että kiinalaiset tiedustelupäälliköt värväsivät hänet erään Hongkongin-matkansa aikana.

On huomattava, että matkat Kiinaan ovat yleisin tapa, jolla latvialaiset rekrytoidaan työskentelemään Kiinan tiedustelupalveluissa. Tämä tapahtuu yleensä saman mallin mukaan, jota Neuvostoliiton chekistit rekrytoivat naiiveja länsimaisia ​​matkailijoita - paikallinen Pekingin suurlähetystö valitsee huolellisesti potentiaaliset "turistit" ja tarjoaa heille matkan "väärinymmärrettyyn" ja eksoottiseen taivaan imperiumiin. Näitä "turisteja" pyydetään useimmiten osallistumaan kansainväliseen tapahtumaan, foorumiin tai konferenssiin, jossa Kiinan tiedustelupalvelut valitsevat sitten sopivimmat vaikutusagentit ympäri maailmaa.

Nämä "turistit" ovat todennäköisesti tietyn ammatin jäseniä - toimittajia, poliitikkoja ja tutkijoita. Salaisuuden säilyttämiseksi Peking voi tarjota matkaa Kiinaan ei kiinnostuneelle henkilölle vaan sen sijaan jollekin heidän sukulaisistaan, olipa kyse puolisosta, lapsista tai vanhemmista.

Palattuaan kotimaahansa Kiinan suurlähetystö pyytää "turisteja" maksamaan antelias matka uskollisesti. Aluksi se voi olla yksinkertainen sosiaalisen median merkintä, joka kuvaa Kiinaa positiivisessa valossa. Sitten ehkä haastattelu paikalliselle tiedotusvälineelle puhuakseen Kiinassa todetusta vauraudesta. Erityistapauksissa saatat joutua maksamaan palveluksen pettämällä maasi. Jälkimmäisen kohtalon koki naiivi virolainen tiedemies Kõuts.

Näin Kiina pystyy rekrytoimaan uskollisia vaikutusvaltaa edustavia tekijöitä, joita voidaan myöhemmin käyttää vaikutusoperaatioiden toteuttamiseen.

Paikallisia toimittajia pyydetään julkaisemaan Kiinaa suosivia artikkeleita tai pitämään blogeja ja sosiaalisen median sivuja, jotka levittävät yhteistyötä Pekingin kanssa. Joissakin tapauksissa propagandiartikkelit valmistellaan suurlähetystön tai uutistoimiston avulla Xinhua, ja kaikki värvätyt toimittajat ovat velvollisia vain "lainata" kiinalaiselle hänen nimensä ja asemansa. Kiihkeimmät lukijat ovat jo huomanneet, että Kiinaa suosivia artikkeleita on ilmestynyt Neatkarīgā Rīta Avīze että diena, ja toisinaan myös joissakin Kremliä suosivissa tiedotusvälineissä.

Rekrytoituja poliitikkoja vaaditaan myös todistamaan uskollisuutensa. Tämä tapahtuu yleensä äänestämällä asioista, joista on hyötyä Pekingille, tai joskus raportoimalla hallituksen hallissa tapahtuvista kotimaisista prosesseista ja juonista. Ne teistä, jotka seuraatte politiikkaa, tietävät, että viime vuosina useat latvialaiset poliitikot eri puolueista ovat käyneet Kiinassa vain edistääkseen sitten yhteistyötä Kiinan kanssa ylistämällä edistystä ja merkittävää järjestystä, jonka he ovat nähneet siellä.

En nimeä yhtään nimeä, mutta heidän edustamiinsa puolueisiin kuuluvat tavalliset epäillyt eli Concord, Vihreiden ja maanviljelijöiden liitto ja Latvian Venäjän liitto sekä näennäis-isänmaallinen kansallinen liitto. Olen myös henkilökohtaisesti todistanut, että näiden kansallisten arvojen saarnaajien joukossa on myös ihmisiä, jotka "matkallaan" upeaan Kiinaan ovat halukkaita ylistämään kommunismin paremmuutta Euroopan "liberaaleihin" arvoihin nähden.

Ja viimeiseksi, tutkijoille tarjotaan myös pitkäaikaista yhteistyötä kiinalaisten tiedustelupalvelujen kanssa, mikä yleensä edellyttää arkaluontoisten tietojen jakamista. Tätä kutsutaan "tieteelliseksi vakoiluksi".

Kõutsin tapaus on ensimmäinen laatuaan Virossa ja ehkä jopa kaikissa Baltian maissa, kun joku on kiinni vakoilusta ei Moskovan, vaan Pekingin puolesta. Ehkä tämä on Baltian ensimmäinen korkean profiilin tapaus, joka koskee Kiinan vaikutusta väistämättä tulevista monista.

Minulla on jo ehdokas kohtaamaan samanlainen kohtalo kuin Kõuts - sen sijaan, että paljastaisi henkilön nimen, sanon vain, että erinomainen maantieteen tuntemus ei takaa, että henkilöllä on hyvä moraalinen kompassi.

Kiina

Video tappoi PLA-tähden: Piirretyt ja poptähdet houkuttelevat viimeisenä vauvansotilaita

Julkaistu

on

Sattuu, mutta harvoin, että totalitaarinen hallinto hyväksyy virheensä julkisesti, ja niin myös silloin, kun koko maailman silmät kiinnittyvät sen pienimpiin vaiheisiin. Joten kun viimeisimmässä väestölaskennassa syntymien määrä vähenee massiivisesti Kiinassa, on syytä olla huolissaan. KKP: llä on pitkään ollut oma sarvi yhden lapsensa -politiikan onnistumisesta, joka "vakiinnutti" väestönsä 1.4 miljardiin. Mutta suurilla määrillä on oma malthusilainen logiikkansa - kirjoittaa Henry St George.

Vaikka suuri väestö on näennäisesti vasta-aiheeton, se on siunaus kaikille maille, jos sitä hoidetaan asianmukaisesti. Nyt sama kaikkitietävä puolue on pakotettu perumaan aikaisemmat lausuntonsa ja vääriä julistuksiaan ja pakotettu "vapauttamaan" lastenhoitopolitiikkansa salliakseen enintään kolme lasta per perhe. Valitettavasti synnytystä ei voida lisätä napin painalluksella, eikä sitä voida suunnitella viiden vuoden välein. Pakolla, joka on KKP: n suosima politiikka kaikissa sen ulkomaisissa ja kotimaisissa asioissa, ei ole suurta vaikutusta tähän näkökohtaan.

KKP: n politiikka rajoittaa kiinalaisten naisten syntyvyysastetta vuonna 1979 johti viimeisen väestönlaskennan mukaan laskuun 2.75: stä vuonna 1979 1.69: ään vuonna 2018 ja lopulta 1.3: een. Jotta maa pysyisi "optimaalisella" tasapainon alueella nuorten ja ikääntyneiden välillä, prosentin on oltava lähellä tai yhtä suuri kuin 2.1, kaukana tavoite, joka saavutetaan lyhyellä aikavälillä kannustimista riippumatta. KKP muutti politiikkaansa vuonna 2013, kun he antoivat pariskunnille, itse yksinhuoltajille, saada kaksi lasta. Tämä outo rajoitus poistettiin kokonaan vuonna 2016, ja nyt käytännössä sallitaan enintään kolme lasta. Tämä on täysin ristiriidassa KKP: n epäinhimillisten ponnistelujen kanssa vähentää uiguurien naisten syntyvyyttä Xinjiangin alueella. Käyttämällä vasektomia ja keinotekoisia työvälineitä voimakkaasti uiguurien populaatioaste on laskenut alimmalle tasolle vuodesta 1949, mikä ei ole muuta kuin kansanmurha. Lukuisaksi sanottuna Kiinan ehkäisypolitiikka voi vähentää uiguurien ja muiden eteläisten Xinjiangin etnisten vähemmistöjen syntymiä 2.6 vuoden kuluessa 4.5 - 20 miljoonaan, mikä on jopa kolmasosa alueen ennustetusta vähemmistöväestöstä. Jo nyt virallinen syntyvyys on laskenut 48.7% vuosina 2017--2019.

Väestön lasku on ollut niin vakavaa, että presidentti Xi Jinping joutui pitämään KKP: n keskuskomitean poliittisen toimiston hätäkokouksen 01. kesäkuuta. Hän yritti kannustaa useamman kuin yhden lapsen syntymää tulevassa 14. viisivuotissuunnitelmassa (2021 -25). Konferenssin sanamuodot ja poliittiset päätökset viittaavat kuitenkin diktatoriseen tapaan toteuttaa niin kutsuttu kannustin. Perhe- ja avioliittoarvoille tarjotaan ”koulutus ja ohjaus”, ja kansallinen pitkän ja keskipitkän aikavälin ”väestönkehitysstrategia” toteutetaan. Tätä politiikkaa on kuunneltu voimakkaasti Weibossa, jossa tavalliset Kiinan kansalaiset ovat tuominneet koulutuksen ja elinkustannusten nousun tukemalla ikääntyviä vanhempia, päivähoitopalvelujen puutetta ja liian pitkiä työaikoja.

Tämän politiikan vaikutus on tuntunut eniten Kansan vapautusarmeijassa (PLA). Vaikka se ei ole jättänyt kiveä kääntämättä esiin häiriöpotentiaaliaan Yhdysvaltoja ja Intiaa vastaan, "informoidun" ja "älykkään" sodankäynnin potentiaalin kannalta, totuus on, että se kamppailee pitääkseen riittävän älyllisen ja teknisen osaamisen rekrytoijia. Suurin osa kiinalaisista nuorista, joilla on jopa paljon mahdollisuuksia työskennellä teknologiayrityksissä, pysyvät kaukana PLA: sta. PLA: n on täytynyt turvautua elokuvien tekemiseen, tuottaa rap-videoita ja pyytää elokuvan tähtien tukea houkutellakseen ja pitääkseen Gen Z -nuoria riveissään. Toisin kuin PLA: n aiemmat sukupolvet, joista suurin osa oli talonpoikaisperheitä ja tottunut vaikeuksiin ja noudattanut käskyjä kyseenalaistamatta, uudet rekrytoidut ovat teknisesti taitavia ja ainoat, jotka pystyvät käyttämään PLA: n uusia sotilasleluja riippumatta siitä, ovatko he Tekoäly, hyperääniset ohjukset tai dronit. Koska siviili-sotilaallinen fuusio on painotettu, PLA on pystynyt modernisoimaan armeijansa nopeasti, mutta on unohtanut, että armeija on yhtä hyvä kuin sen sotilaat ja upseerit. Rekrytoinnin epätoivo voi johtua siitä, että pituus- ja painonormit on laimennettu, ammattitaitoisia psykoterapeutteja kutsutaan neuvomaan heitä ja käytetään exo-luurankoja ja droneja sen varmistamiseksi, että joukot kohtaavat vähäisiä vaikeuksia. Kaikki nämä ovat erinomaisia ​​koulutusmenetelmiä rauhanajan armeijalle, mutta tällainen 'mollycoddling' ja huonontuneet fyysiset normit johtavat reitille sodan aikana.

Vuoden 1979 yhden lapsen politiikka merkitsee myös sitä, että yli 70% PLA-joukoista on yhden lapsen perheitä, ja tämä määrä nousee 80 prosenttiin taistelujoukkojen suhteen. Vaikka on avoin salaisuus, että yli neljä PLA-sotilasta kuoli Galwanin laakson yhteenotossa Intian joukkojen kanssa viime vuonna, KKP on onnistunut pitämään tämän tosiasian salassa tietoisena sosiaalisten ja poliittisten häiriöiden mahdollisuuksista, jotka saattavat johtaa sen onnistuneeseen pitoon tiedon levittämisestä. Jopa neljän sotilaan kuolema aiheutti valtavaa kauhua sosiaalisen median verkkosivustoilla Kiinassa huolimatta siitä, että niitä sensuroitiin voimakkaasti. Bloggaajat ja toimittajat, jotka väittävät päinvastoin, on joko vangittu tai kadonnut. Tämä on luonnollinen reaktio yhteiskunnalle, jota on pidetty tiedon tyhjiössä viimeiset 20 vuotta ja jota ruokavalio ruokkii myyttiä omasta haavoittumattomuudestaan ​​ja voittamattomuudestaan. Viimeinen sota, jonka Kiina taisteli, oli vuonna 1979 ja myös karkaistuneiden Mao-aikakauden sotilaiden kanssa, jotka olivat päihtyneet kommunistiseen ideologiaan. Nykyaikainen kiinalainen yhteiskunta ei ole nähnyt sotaa tai sen jälkivaikutuksia. Kun heidän omat 'kallisarvoiset' lapsensa alkavat pudota, itku järkyttää KKP: ta vallasta.

Continue Reading

Kiina

Liettua kääntyy Kiinan aggressiota vastaan

Julkaistu

on

Äskettäin on tullut tunnetuksi, että Liettua on päättänyt lopettaa Kiinan ja Keski- ja Itä-Euroopan maiden välisen taloudellisen ja poliittisen yhteistyön muodon '17 +1 ', koska se uskoo muodon olevan erilainen, kirjoittaa Juris Paiders.

Liettuan ulkoministeri kertoi tiedotusvälineille: "Liettua ei enää näe itseään" 17 +1 "-jäsenenä eikä osallistu mihinkään muodon toimintaan. EU: n näkökulmasta tämä on erimielinen muoto, joten haluan kehottaa kaikkia jäsenvaltioita pyrkimään tehokkaampaan yhteistyöhön Kiinan kanssa osana "27 + 1" -muotoa. "

17 + 1-muoto perustettiin Kiinan ja 17 Euroopan kansan - Albanian, Bosnia ja Hertsegovinan, Bulgarian, Tšekin, Kreikan, Kroatian, Viron, Latvian, Liettuan, Montenegron, Puolan, Romanian, Serbian, Serbian, Slovakian, Slovenian, Unkarin - väliseen yhteistyöhön. ja Pohjois-Makedonia. Liettua liittyi muotoon vuonna 2012.

Formaatin kriitikot uskovat, että se heikentää EU: n yhtenäisyyttä, kun taas sen kannattajien mukaan se on arvokas väline suhteiden ylläpitämiseen Kiinaan, koska Liettualla ei ole samoja valmiuksia ylläpitää korkean tason kahdenvälisiä kontakteja Pekingin kanssa kuin suuremmilla Euroopan mailla. . On tarpeetonta lisätä, että muodon kannattajien hyvinvointi riippuu suoraan Pekingin rahoista.

Kiinan investoinnit Liettuaan ja kahdenväliseen kauppaan eivät ole kovin merkittäviä, mutta viime vuonna Kiinan rahtivirrat kasvoivat ennennäkemättömästi Liettuan rautateiden kautta.

Liettuan tiedustelupalvelut ovat varoittaneet, että Kiina haluaa lisätä globaalia vaikutusvaltaansa turvaamalla ulkomaisen taloudellisen tuen Pekingille tärkeille poliittisille kysymyksille. Kaikki kolme Baltian maata ovat ilmaisseet julkisesti samanlaiset mielipiteet Kiinan toiminnasta alueella.

Toukokuun puolivälissä Euroopan parlamentti (EP) päätti olla keskustelematta EU: n ja Kiinan välisestä investointisopimuksesta ennen kuin Kiinan asettamat pakotteet Euroopan parlamentin jäsenille ja tutkijoille ovat edelleen voimassa.

Liettuan parlamentti antoi päätöslauselman, jossa tuomittiin ihmisyyttä vastaan ​​tehdyt rikokset Kiinassa ja uiguurien kansanmurha.

Liettua on myös kehottanut YK: ta aloittamaan tutkimuksen Xinjiangin uiguurien "uudelleenkoulutusleireistä" sekä pyytänyt Euroopan komissiota tarkistamaan suhteita Kiinan kommunistiseen johtoon.

Kiinan suurlähetystö ilmoitti vastauksessaan, että edellä mainittu päätöslauselma on "huonolaatuinen poliittinen harhakuva", joka perustuu valheisiin ja väärää tietoa, ja syytti Liettuaa myös puuttumisesta Kiinan sisäisiin asioihin. Kiina käyttää kuitenkin myös Liettuan marginaalisia tiedotusvälineitä maalaamaan itsensä positiiviseen valoon. Seuraavien viikkojen aikana voimme odottaa, että myös muut Baltian maat ja Puola vetäytyvät 17 + 1 -muodosta, mikä epäilemättä aiheuttaa kielteisen reaktion Kiinan suurlähetystöiltä.

Continue Reading

Kiina

TMview-tietokanta laajenee Kiinan markkinoille

Julkaistu

on

19. toukokuuta Euroopan unionin henkisen omaisuuden toimisto (EUIPO) ja Kiinan kansallinen henkisen omaisuuden hallinto (CNIPA) aloittivat virallisesti kiinalaisten tavaramerkkien sisällyttämisen TMview: een. Sen jälkeen kun osapuolet allekirjoittivat teollis- ja tekijänoikeuksien tietojen vaihtoa koskevan sopimuksen syyskuussa 2020, EU: n ja Kiinan henkisen omaisuuden toimistojen välinen tiivis tekninen yhteistyö mahdollisti käynnistämisen. Yli 32 miljoonaa rekisteröityä kiinalaista tavaramerkkiä on nyt saatavilla verkossa TMview yhden luukun alla.

CNIPA: n komissaari Shen Changyu ja EUIPO: n pääjohtaja Christian Archambeau pitivät virtuaalikokouksen juhlimaan kiinalaisten tavaramerkkien sisällyttämistä TMview: een.

Archambeau sanoi: "Kiinan tavaramerkkitietojen julkaisu TMview-tietokannassa on kunnianosoitus molempia osapuolia hyödyttävälle yhteistyölle Kiinan ja Euroopan välillä, ja erityisesti Kiinan kansallisen henkisen omaisuuden hallinnon ja Euroopan unionin henkisen omaisuuden toimiston välillä.

"Tämä on tervetullut askel eteenpäin globaalin tavaramerkkijärjestelmän tehokkuudessa ja avoimuudessa, koska noin 28 miljoonaa kiinalaista tavaramerkkiä on nyt saatavana ilmaisella, monikielisellä Internet-haulla. Tämä auttaa kaikkia kiinalaisia ​​ja eurooppalaisia ​​yrityksiä mukaan lukien pienet ja keskisuuret yritykset, jotka pyrkivät yhä enemmän vastaamaan maailmanmarkkinoille. "

TMview kattaa tällä hetkellä EU: n ja muut alueet ympäri maailmaa. Kiinalaisten rekisteröityjen tavaramerkkien sisällyttämisen jälkeen TMview kasvaa yli 62 miljoonasta yli 90 miljoonaan tuotteeseen 75 IP-toimistosta. Toisin sanoen noin 28 miljoonaa Kiinassa rekisteröityä tavaramerkkiä on saatavilla maailmanlaajuisessa TMview-tietokannassa.

Kiinalaisten tavaramerkkien sisällyttäminen TMview: een oli mahdollista IP-avain Kiina, EU: n rahoittama projekti, joka edistää teollis- ja tekijänoikeuksia Kiinassa ja tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa.

Tietoja TMVIEW

TMview on kansainvälinen tietotyökalu, jota IP-yhteisö käyttää etsimään tavaramerkkejä tietyissä maissa. TMview: n ansiosta yritykset ja ammattilaiset voivat tutustua tavaramerkin yksityiskohtiin, kuten maahan, tavaroihin ja / tai palveluihin, tyyppiin ja rekisteröintipäivään.

TMview sisältää kaikkien EU: n kansallisten IP-toimistojen, EUIPO: n ja useiden kansainvälisten kumppanitoimistojen tavaramerkkihakemukset ja rekisteröidyt tavaramerkit EU: n ulkopuolella.

Tietoja EUIPO: sta

- EUIPO on hajautettu EU: n virasto, jonka kotipaikka on Alicante, Espanja. Se hallinnoi Euroopan unionin tavaramerkin (EUTM) ja rekisteröidyn yhteisömallin (RCD) rekisteröintiä, jotka molemmat tarjoavat teollis- ja tekijänoikeuksien suojan kaikissa EU: n jäsenvaltioissa. EUIPO tekee myös yhteistyötä EU: n kansallisten ja alueellisten teollisoikeuksien virastojen kanssa.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa