Liity verkostomme!

Kiina

Ranska kutsuu Kiinan lähettilään "hyväksymättömistä" loukkauksista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ranska kutsui Kiinan suurlähettilään tiistaina 23. maaliskuuta korostamaan ranskalaisille lainsäätäjille ja tutkijalle kohdistettujen loukkausten ja uhkaamisten ja Pekingin päätöksen määrätä seuraamuksia joillekin Euroopan virkamiehille, kertoi ranskalainen ulkoministeriön lähde, kirjoittaa John irlantilainen.

Ulkoministeriö oli jo kutsunut Ranskan suurlähettilään Lu Shayen viime huhtikuussa lähetystöjen lähettämien viestien ja twiittien kautta puolustamaan Pekingin vastausta COVID-19-pandemiaan ja kritisoimaan länsimaiden sen käsittelyä.

Kiinan suurlähetystö varoitti viime viikolla ranskalaisia ​​lainsäätäjiä tapaamasta virkamiehiä tulevan vierailun aikana itsehallinnoituneeseen Taiwaniin, mikä sai Ranskasta vastalauseen.

Siitä lähtien se on ollut Twitterissä, jossa on mukana Antoine Bondaz, kiinalainen asiantuntija Pariisissa sijaitsevassa strategisen tutkimuksen säätiössä, jossa suurlähetystö on kuvannut häntä "pienikokoiseksi roikaksi" ja "hulluksi hyeenaksi".

"Sitä on edelleen mahdotonta hyväksyä ja se on ylittänyt ulkomaisen suurlähetystön rajat", Ranskan virkamies sanoi sen jälkeen, kun ulkoministeriön Aasian osaston päällikkö otti Lu vastaan.

Nimettömänä puhuneen virkamiehen mukaan Lu: n käyttäytyminen muodostaa esteen Kiinan ja Ranskan suhteiden parantamiselle.

Yhdysvallat, Euroopan unioni, Iso-Britannia ja Kanada asettivat maanantaina sanktioita Kiinan virkamiehille ihmisoikeusloukkauksista Xinjiangissa ensimmäisessä tällaisessa koordinoidussa länsimaisessa toiminnassa Pekingiä vastaan ​​Yhdysvaltain uuden presidentin Joe Bidenin johdolla.

Mainos

Kostoina Kiinan ulkoministeriö antoi seuraamukset useille Euroopan kansalaisille, mukaan lukien ranskalainen Euroopan parlamentin jäsen Raphaël Glucksmann.

Lähettiläälle oli kerrottu, että Ranska ei hyväksynyt päätöstä, Ranskan virkamies sanoi ja lisäsi, että Lu oli ”selvästi järkyttynyt siitä, mitä hänelle sanottiin, erittäin suoranainen luonne” ja hän oli yrittänyt muuttaa keskustelua keskustellakseen Taiwanista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa