Liity verkostomme!

Kiina

Kiina muodostaa Hongkongin laajan vaalijärjestyksen ja vaatii uskollisuutta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kiina viimeisteli tiistaina (30. maaliskuuta) Hongkongin vaalijärjestelmän perusteellisen uudistuksen ja hillitsi dramaattisesti kaupungin demokraattista edustusta, kun viranomaiset pyrkivät varmistamaan, että "patriootit" hallitsevat globaalia finanssikeskusta. kirjoittaa Yew Lun Tian ja Clare Jim.

Toimenpiteet ovat osa Pekingin pyrkimyksiä vahvistaa entistä autoritaarisempaa otettaan vapaimpaan kaupunkiinsa kansallisen turvallisuuden lain käyttöönoton jälkeen kesäkuussa, jonka kriitikot pitävät välineenä erimielisyyksien murskaamiseen.

Muutosten seurauksena suoraan valittujen edustajien määrä vähenisi ja Pekingin hyväksymien virkamiesten määrä kasvaisi laajentuneessa vaalikaudessa, Xinhua-uutistoimisto kertoi.

Osana uudistusta voimakas uusi tarkastuskomitea seuraa julkisen viran ehdokkaita ja työskentelee kansallisten turvallisuusviranomaisten kanssa varmistaakseen, että he ovat uskollisia Pekingille.

Hongkongin vanhempi poliitikko Maria Tam, joka työskentelee Kiinan parlamentin kanssa Hongkongin perustuslakiin liittyvissä asioissa, kertoi Reutersille, että kansallisen turvallisuuden turvaamisesta vastaava komitea auttaisi uutta tarkastusvaliokuntaa "ymmärtämään kaikkien ehdokkaiden taustaa, erityisesti onko he ehdokkaita oli noudattanut kansallista turvallisuuslakia. "

Peking asetti kiistanalaisen turvallisuuslainsäädännön Hongkongiin kesäkuussa ja rankaisi sitä, mitä se laajalti määrittelee vallankumoukseksi, irtautumiseksi, salaisessa yhteistyössä ulkomaisten joukkojen kanssa ja terrorismiin jopa vankilassa.

Kiinan viranomaiset ovat sanoneet, että vaalien ravistelun tarkoituksena on päästä eroon "porsaanreikistä ja puutteista", jotka uhkasivat kansallista turvallisuutta hallitusten vastaisissa levottomuuksissa vuonna 2019, ja varmistaa, että vain "patriootit" johtavat kaupunkia.

Mainos

Toimenpiteet ovat merkittävimpiä uudistuksia Hongkongin poliittisessa rakenteessa sen jälkeen, kun se palasi Kiinan hallintaan vuonna 1997, ja muuttavat lainsäätäjän ja vaalilautakunnan kokoa ja kokoonpanoa Pekingiä suosivien lukujen hyväksi.

Hongkongin toimitusjohtaja Carrie Lam ja useat kaupungin virkamiehet, mukaan lukien oikeusministeri, antoivat kaikki erilliset lausunnot, joissa kehuttiin Kiinan toimintaa.

"Uskon vakaasti, että parantamalla vaalijärjestelmää ja panemalla täytäntöön" Hongkongia hallinnoivat patriootit "voidaan lieventää tehokkaasti yhteiskunnan liiallista politisointia ja Hongkongin hajottavaa sisäistä repeämää", Lam sanoi.

Myöhemmässä lehdistötilaisuudessa pitämässään puheessa Lam sanoi, että muutokset toimitetaan lainsäädäntöneuvostolle huhtikuun puoliväliin mennessä, ja niiden odotetaan tulevan voimaan toukokuun loppuun mennessä.

Lainsäädäntöneuvoston vaalit, jotka lykättiin syyskuussa hallituksen viittaamalla koronavirukseen, pidetään joulukuussa, hän lisäsi, kun taas kaupungin johtajan vaalit pidettäisiin suunnitellusti maaliskuussa. Diaesitys (4 kuvaa)

EHDOTTAMATON

Suoraan valittujen edustajien määrä laskee 20: een 35: stä ja lainsäätäjän koko kasvaa 90: een sijasta 70: stä nykyisestä 1,200: stä, Xinhua sanoi. Toimitusjohtajan valinnasta vastaava vaalilautakunta kasvaa 1,500: sta XNUMX: een.

117 yhteisötason piirineuvoston jäsenen edustus vaalilautakunnassa romutettaisiin ja Xinhuan mukaan menisi myös kuusi piirineuvoston paikkaa lainsäädäntöneuvostossa.

Piirineuvostot ovat kaupungin ainoa täysin demokraattinen toimielin, ja lähes 90 prosenttia 452 piirin paikasta on demokraattisen leirin valvonnassa vuoden 2019 äänestyksen jälkeen. He käsittelevät enimmäkseen ruohonjuuritason kysymyksiä, kuten julkisen liikenteen yhteyksiä ja roskien keräystä.

Kansan kansankongressin pysyvä komitea hyväksyi vaalien uudelleenjärjestelyn yksimielisesti Kiinan lainsäätäjän kärjessä, Xinhua kertoi.

Peking oli luvannut Hongkongin lopullisena päämääränä yleisen äänioikeuden perustuslaissaan, perustuslaissa, joka takaa myös kaupungin laaja-alaisen autonomian, jota ei näy Manner-Kiinassa, mukaan lukien sananvapaus.

Kriitikot sanovat, että muutokset vievät Hongkongia päinvastaiseen suuntaan, jättäen demokraattiselle oppositiolle kaikkein rajallisimman mahdollisen tilan, joka sillä on ollut luovutuksen jälkeen, jos ollenkaan.

Turvallisuuslain asettamisen jälkeen useimmat demokratiaa kannattavat aktivistit ja poliitikot ovat joutuneet sen vangiksi tai pidätetyiksi muista syistä.

Jotkut valitut lainsäätäjät on hylätty, ja viranomaiset kutsuvat valansa vilpittömiksi, kun taas monet demokratiaaktivistit on ajettu maanpakoon.

Kaikki lainsäätäjien ehdokkaat, mukaan lukien suoraan valitut paikat, tarvitsevat myös ehdokkaat kustakin viidestä vaalilautakunnan alasektorista Xinhuan mukaan, mikä vaikeuttaa demokratian kannattajien osallistumista vaaleihin.

"He haluavat lisätä turvallisuustekijää, jotta tulevaisuudessa demokraatit saisivat paitsi hyvin rajalliset paikat, ellei Peking pidä heistä, he eivät voi edes osallistua vaaleihin", sanoi Ivan Choy, vanhempi lehtori Hongkongin Kiinan yliopiston valtionhallinnon ja julkishallinnon osastolla.

Hän odottaa demokraattisten ehdokkaiden saavan LegCossa korkeintaan kuudennen eli noin 16 paikkaa uudistusten jälkeen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa