Liity verkostomme!

Kiina

Kiina muodostaa Hongkongin laajan vaalijärjestyksen ja vaatii uskollisuutta

Julkaistu

on

Kiina viimeisteli tiistaina (30. maaliskuuta) Hongkongin vaalijärjestelmän perusteellisen uudistuksen ja hillitsi dramaattisesti kaupungin demokraattista edustusta, kun viranomaiset pyrkivät varmistamaan, että "patriootit" hallitsevat globaalia finanssikeskusta. kirjoittaa Yew Lun Tian että Clare Jim.

Toimenpiteet ovat osa Pekingin pyrkimyksiä vahvistaa entistä autoritaarisempaa otettaan vapaimpaan kaupunkiinsa kansallisen turvallisuuden lain käyttöönoton jälkeen kesäkuussa, jonka kriitikot pitävät välineenä erimielisyyksien murskaamiseen.

Muutosten seurauksena suoraan valittujen edustajien määrä vähenisi ja Pekingin hyväksymien virkamiesten määrä kasvaisi laajentuneessa vaalikaudessa, Xinhua-uutistoimisto kertoi.

Osana uudistusta voimakas uusi tarkastuskomitea seuraa julkisen viran ehdokkaita ja työskentelee kansallisten turvallisuusviranomaisten kanssa varmistaakseen, että he ovat uskollisia Pekingille.

Hongkongin vanhempi poliitikko Maria Tam, joka työskentelee Kiinan parlamentin kanssa Hongkongin perustuslakiin liittyvissä asioissa, kertoi Reutersille, että kansallisen turvallisuuden turvaamisesta vastaava komitea auttaisi uutta tarkastusvaliokuntaa "ymmärtämään kaikkien ehdokkaiden taustaa, erityisesti onko he ehdokkaita oli noudattanut kansallista turvallisuuslakia. "

Peking asetti kiistanalaisen turvallisuuslainsäädännön Hongkongiin kesäkuussa ja rankaisi sitä, mitä se laajalti määrittelee vallankumoukseksi, irtautumiseksi, salaisessa yhteistyössä ulkomaisten joukkojen kanssa ja terrorismiin jopa vankilassa.

Kiinan viranomaiset ovat sanoneet, että vaalien ravistelun tarkoituksena on päästä eroon "porsaanreikistä ja puutteista", jotka uhkasivat kansallista turvallisuutta hallitusten vastaisissa levottomuuksissa vuonna 2019, ja varmistaa, että vain "patriootit" johtavat kaupunkia.

Toimenpiteet ovat merkittävimpiä uudistuksia Hongkongin poliittisessa rakenteessa sen jälkeen, kun se palasi Kiinan hallintaan vuonna 1997, ja muuttavat lainsäätäjän ja vaalilautakunnan kokoa ja kokoonpanoa Pekingiä suosivien lukujen hyväksi.

Hongkongin toimitusjohtaja Carrie Lam ja useat kaupungin virkamiehet, mukaan lukien oikeusministeri, antoivat kaikki erilliset lausunnot, joissa kehuttiin Kiinan toimintaa.

"Uskon vakaasti, että parantamalla vaalijärjestelmää ja panemalla täytäntöön" Hongkongia hallinnoivat patriootit "voidaan lieventää tehokkaasti yhteiskunnan liiallista politisointia ja Hongkongin hajottavaa sisäistä repeämää", Lam sanoi.

Myöhemmässä lehdistötilaisuudessa pitämässään puheessa Lam sanoi, että muutokset toimitetaan lainsäädäntöneuvostolle huhtikuun puoliväliin mennessä, ja niiden odotetaan tulevan voimaan toukokuun loppuun mennessä.

Lainsäädäntöneuvoston vaalit, jotka lykättiin syyskuussa hallituksen viittaamalla koronavirukseen, pidetään joulukuussa, hän lisäsi, kun taas kaupungin johtajan vaalit pidettäisiin suunnitellusti maaliskuussa. Diaesitys (4 kuvaa)

EHDOTTAMATON

Suoraan valittujen edustajien määrä laskee 20: een 35: stä ja lainsäätäjän koko kasvaa 90: een sijasta 70: stä nykyisestä 1,200: stä, Xinhua sanoi. Toimitusjohtajan valinnasta vastaava vaalilautakunta kasvaa 1,500: sta XNUMX: een.

117 yhteisötason piirineuvoston jäsenen edustus vaalilautakunnassa romutettaisiin ja Xinhuan mukaan menisi myös kuusi piirineuvoston paikkaa lainsäädäntöneuvostossa.

Piirineuvostot ovat kaupungin ainoa täysin demokraattinen toimielin, ja lähes 90 prosenttia 452 piirin paikasta on demokraattisen leirin valvonnassa vuoden 2019 äänestyksen jälkeen. He käsittelevät enimmäkseen ruohonjuuritason kysymyksiä, kuten julkisen liikenteen yhteyksiä ja roskien keräystä.

Kansan kansankongressin pysyvä komitea hyväksyi vaalien uudelleenjärjestelyn yksimielisesti Kiinan lainsäätäjän kärjessä, Xinhua kertoi.

Peking oli luvannut Hongkongin lopullisena päämääränä yleisen äänioikeuden perustuslaissaan, perustuslaissa, joka takaa myös kaupungin laaja-alaisen autonomian, jota ei näy Manner-Kiinassa, mukaan lukien sananvapaus.

Kriitikot sanovat, että muutokset vievät Hongkongia päinvastaiseen suuntaan, jättäen demokraattiselle oppositiolle kaikkein rajallisimman mahdollisen tilan, joka sillä on ollut luovutuksen jälkeen, jos ollenkaan.

Turvallisuuslain asettamisen jälkeen useimmat demokratiaa kannattavat aktivistit ja poliitikot ovat joutuneet sen vangiksi tai pidätetyiksi muista syistä.

Jotkut valitut lainsäätäjät on hylätty, ja viranomaiset kutsuvat valansa vilpittömiksi, kun taas monet demokratiaaktivistit on ajettu maanpakoon.

Kaikki lainsäätäjien ehdokkaat, mukaan lukien suoraan valitut paikat, tarvitsevat myös ehdokkaat kustakin viidestä vaalilautakunnan alasektorista Xinhuan mukaan, mikä vaikeuttaa demokratian kannattajien osallistumista vaaleihin.

"He haluavat lisätä turvallisuustekijää, jotta tulevaisuudessa demokraatit saisivat paitsi hyvin rajalliset paikat, ellei Peking pidä heistä, he eivät voi edes osallistua vaaleihin", sanoi Ivan Choy, vanhempi lehtori Hongkongin Kiinan yliopiston valtionhallinnon ja julkishallinnon osastolla.

Hän odottaa demokraattisten ehdokkaiden saavan LegCossa korkeintaan kuudennen eli noin 16 paikkaa uudistusten jälkeen.

Kiina

Kiinan presidentti Xi Jinping vierailee levottomalla Tiibetin alueella

Julkaistu

on

Presidentti Xi Jinping (Kuvassa) on vieraillut Tiibetin poliittisesti levottomalla alueella, joka on Kiinan johtajan ensimmäinen virallinen vierailu 30 vuoteen, kirjoittaa BBC.

Presidentti oli Tiibetissä keskiviikosta perjantaihin, mutta valtion tiedotusvälineet ilmoittivat vierailun vasta perjantaina matkan herkkyyden vuoksi.

Kiinaa syytetään kulttuuri- ja uskonnonvapauden tukahduttamisesta syrjäisellä ja pääasiassa buddhalaisella alueella.

Hallitus kiistää syytökset.

Valtion lähetystoiminnan harjoittajan CCTV: n julkaisemassa kuvassa Xi nähtiin tervehtimällä väkijoukkoa, jolla oli etnisiä pukuja ja heiluttaen Kiinan lippua, kun hän lähti koneestaan.

Hän saapui Nyingchiin, maan kaakkoisosaan, ja vieraili monissa paikoissa oppiakseen kaupunkikehitystä ennen matkaa pääkaupunkiin Lhasaan korkealla radalla.

Lhasassa ollessaan herra Xi vieraili Potala-palatsissa, joka on maanpaossa olevan tiibetiläisen hengellisen johtajan Dalai Laman perinteinen koti.

Kaupungin ihmiset olivat "raportoineet epätavallisista toiminnoista ja liikkumisensa seurannasta" ennen vierailua, kertoi asianajajaryhmän kansainvälinen kampanja Tiibetille torstaina.

Herra Xi vieraili viimeksi alueella 10 vuotta sitten varapuheenjohtajana. Viimeinen istuva Kiinan johtaja, joka vieraili virallisesti Tiibetissä, oli Jiang Zemin vuonna 1990.

Valtion tiedotusvälineiden mukaan Xi otti aikaa oppia etnisiin ja uskonnollisiin asioihin liittyvästä työstä ja tiibetiläisen kulttuurin suojelemiseksi tehdystä työstä.

Monet maanpakolaisista tiibetiläiset syyttävät Pekingiä uskonnollisista sortotoimenpiteistä ja heidän kulttuurinsa heikentämisestä.

Tiibetillä on ollut myrskyisä historia, jonka aikana se on viettänyt joitain ajanjaksoja itsenäisenä kokonaisuutena ja toisia voimakkaiden Kiinan ja Mongolian dynastioiden hallitsemina.

Kiina lähetti tuhansia joukkoja toteuttamaan vaatimuksiaan alueelle vuonna 1950. Joistakin alueista tuli Tiibetin autonominen alue ja toisista inkorporoitiin naapurimaiden Kiinan provinsseihin.

Kiinan mukaan Tiibet on kehittynyt huomattavasti sen hallinnassa, mutta kampanjaryhmien mukaan Kiina rikkoo edelleen ihmisoikeuksia syyttäen sitä poliittisissa ja uskonnollisissa sortotoimissa.

Continue Reading

Kiina

Lisää tiibetiläisiä buddhalaisia ​​baareissa heinäkuussa

Julkaistu

on

Tiibetiläisten karkotettu henkinen johtaja Dalai Lama täytti 6. heinäkuuta 2021 86 vuotta. Tiibetiläisille ympäri maailmaa Dalai Lama on edelleen heidän huoltajansa; symboli myötätunnosta ja toivosta palauttaa rauha Tiibetissä ja varmistaa todellinen autonomia rauhanomaisin keinoin. Pekingille Nobelin rauhanpalkinnon voittaja on ”lammasvaatteissa oleva susi”, joka pyrkii heikentämään Kiinan koskemattomuutta pyrkimällä itsenäiseen Tiibetiin, kirjoittavat tohtori Zsuzsa Anna Ferenczy ja Willy Fautré.

Tämän seurauksena Pekingin mielestä jokainen maa, joka on tekemisissä henkisen johtajan kanssa tai nostaa Tiibetin tilannetta, puuttuu sen sisäisiin asioihin. Vastaavasti Peking ei salli tiibetiläisten juhlia Dalai Laman syntymäpäivää. Lisäksi Pekingin kommunistihallitus soveltaa ankaria rangaistuksia tällaisista yrityksistä, samalla kun se jatkaa kampanjaa tiibetiläisen kielen, kulttuurin ja uskonnon sekä rikkaan historian heikentämiseksi julmien sortojen avulla.

Peking on jatkanut Dalai-laman halventamista ja kumoamista vuoden ajan. Tiibetiläisten näytökset Dalai Laman valokuvasta, julkisista juhlista ja hänen opetuksensa jakamisesta matkapuhelimen tai sosiaalisen median kautta rangaistaan ​​usein ankarasti. Tässä kuussa, kun he juhlivat Dalai Laman syntymäpäivää, monet tiibetiläiset pidätettiin entisen tiibetiläisen poliittisen vangin Golog Jigmen mukaan, joka asuu nyt Sveitsissä.

Sellaisena Kiinan viranomaiset Sichuanin maakunnassa pidättivät kaksi tiibetiläistä. Kunchok Tashi ja Dzapo, 40-vuotiaina, pidätettiin Kardzessa Tiibetin itsehallintoalueella (TAR). Heidät pidätettiin epäiltynä kuulumisesta sosiaalisen median ryhmään, joka kannusti pitämään tiibetiläisiä rukouksia heidän hengellisen johtajansa syntymäpäivän kunniaksi.

Viime vuosina Kiinan viranomaiset ovat jatkaneet tiibetiläisiin kohdistuvan painostuksen tehostamista rankaisemalla 'poliittisen kumoamisen' tapauksia. Vuonna 2020 Kiinan viranomaiset Tiibetissä tuomitsivat neljä tiibetiläistä munkkia pitkiksi vankeusrangaistuksiksi poliisin väkivaltaisen hyökkäyksen jälkeen heidän luostariinsa Tingrin läänissä.

Raidin syy oli matkapuhelimen löytäminen, jonka omisti Tegyri Tengdron luostarissa 46-vuotias munkki Choegyal Wangpo. Tiibetin ulkopuolella asuville munkkeille lähetetyt viestit ja Nepalin luostarille maksetut rahamäärät vuoden 2015 maanjäristyksessä Human Rights Watch -raportin mukaan. Choegyal pidätettiin, kuulusteltiin ja pahoinpideltiin. Tämän kehityksen seurauksena poliisi ja muut turvallisuusjoukot vierailivat hänen kotikylässään Dranakissa, ryöstivät paikan ja voittivat lisää Tengdro-munkkeja ja kyläläisiä, pidättämällä noin 20 heistä epäiltynä viestien vaihdosta ulkomailla olevien muiden tiibetiläisten kanssa tai valokuvien tai kirjallisuuden hallussa. Dalai Lamaan.

Kolme päivää raidan jälkeen, syyskuussa 2020, Tengdro-munkki nimeltä Lobsang Zoepa vei oman henkensä ilmeisenä protestina viranomaisten ryöstämistä vastaan. Pian hänen itsemurhansa jälkeen internetyhteys kylään katkesi. Suurinta osaa pidätetyistä munkeista pidettiin ilman oikeudenkäyntiä kuukausia, joidenkin uskotaan vapautuneen sillä ehdolla, että he sitoutuvat olemaan tekemättä mitään poliittisia tekoja.

Kolme munkkia ei vapautettu. Lobsang Jinpa, 43, luostarin apulaispäällikkö, Ngawang Yeshe, 36 ja Norbu Dondrub, 64. Heitä myöhemmin syytettiin salaa tuntemattomista syytteistä, heidät todettiin syyllisiksi ja annettiin ankaria rangaistuksia: Choegyal Wangpo tuomittiin 20 vuodeksi vankilaan, Lobsang Jinpa 19, Norbu Dondrub 17 ja Ngawang Yeshe viisi vuotta. Nämä ankarat lauseet ovat ennennäkemättömiä ja viittaavat tiibetiläisten vapaan kommunikoinnin ja perusvapauksien, myös sananvapauden, harjoittamisen lisääntymiseen.

Presidentti Xin johdolla Kiinasta on tullut sortava kotona ja aggressiivinen ulkomailla. Vastauksena demokraattiset hallitukset kaikkialla maailmassa ovat vahvistaneet tuomitsemisensa Kiinan ihmisoikeusloukkauksista, ja jotkut ovat ryhtyneet konkreettisiin toimiin, kuten asettaneet sanktioita. Tulevaisuudessa, kun Kiinan alueellinen ja maailmanlaajuinen painoarvo kasvaa, samanmielisten demokraattisten liittolaisten on pidettävä Pekingin vastuulla Tiibetin tilanteesta.

Willy Fautré on Brysselissä toimivan kansalaisjärjestön Human Rights Without Frontiers johtaja. Zsuzsa Anna Ferenczy on Academia Sinican tutkija ja sidoksissa oleva tutkija Vrije Universiteit Brusselin valtiotieteellisellä osastolla. 

Vierasviestit ovat kirjoittajan mielipiteitä, eivätkä ne hyväksy niitä EU Reporter.

Continue Reading

Kiina

Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä kiinni Aasian maat varastavat ohjuksia

Julkaistu

on

By

Alkuperäiskansojen hävittäjien (IDF) hävittäjiä ja ohjuksia nähdään Makungin ilmavoimien tukikohdassa Taiwanin offshore-saarella Penghussa 22. syyskuuta 2020. REUTERS / Yimou Lee
Alkuperäiskansojen hävittäjien (IDF) hävittäjiä ja ohjuksia nähdään Makungin ilmavoimien tukikohdassa Taiwanin offshore-saarella Penghussa 22. syyskuuta 2020. REUTERS / Yimou Lee

Aasia on liukastumassa vaaralliseen asekilpailuun, kun pienet kansakunnat, jotka kerran pysyivät sivussa, rakentavat edistyneiden pitkän kantaman ohjusten arsenaaleja Kiinan ja Yhdysvaltojen voimalaitosten jalanjäljissä, analyytikot sanovat, kirjoittaa Josh Smith, Ben Blanchard ja Yimou Lee Taipeissa, Tim Kelly Tokiossa ja Idrees Ali Washingtonissa.

Kiina tuottaa massatuotantoa sen DF-26 - monikäyttöinen ase, jonka kantama on jopa 4,000 kilometriä - kun Yhdysvallat kehittää uusia aseita Pekingin torjumiseksi Tyynenmeren alueella.

Muut alueen maat ostavat tai kehittävät omia uusia ohjuksiaan, mikä johtuu Kiinan turvallisuusongelmista ja halusta vähentää riippuvuuttaan Yhdysvaltoihin.

Ennen kuin vuosikymmen on kulunut, Aasia tulee harjaamaan tavanomaisia ​​ohjuksia, jotka lentävät kauemmas ja nopeammin, osuvat voimakkaammin ja ovat kehittyneempiä kuin koskaan ennen - analyytikot, diplomaatit ja armeijan virkamiehet sanovat vakavan ja vaarallisen muutoksen viime vuosina.

"Ohjusmaisema muuttuu Aasiassa, ja se muuttuu nopeasti", sanoi Tyynenmeren foorumin puheenjohtaja David Santoro.

Tällaiset aseet ovat yhä edullisempia ja tarkempia, ja kun jotkut maat hankkivat ne, naapurit eivät halua jäädä jälkeen, analyytikot sanoivat. Ohjukset tarjoavat strategisia etuja, kuten vihollisten estäminen ja vipuvaikutuksen lisääminen liittolaisten kanssa, ja ne voivat olla tuottoisa vienti.

Pitkän aikavälin vaikutukset ovat epävarmat, ja on pieni mahdollisuus, että uudet aseet voisivat tasapainottaa jännitteitä ja auttaa ylläpitämään rauhaa, Santoro sanoi.

"On todennäköisempää, että ohjusten leviäminen ruokkii epäilyjä, laukaisee asevarustelua, lisää jännitteitä ja aiheuttaa viime kädessä kriisejä ja jopa sotia", hän sanoi.

Reutersin tarkastelemien julkaisemattomien vuoden 2021 armeijan tiedotusasiakirjojen mukaan Yhdysvaltain Indo-Pacific Command (INDOPACOM) aikoo sijoittaa uudet pitkän kantaman aseensa "erittäin selviytyviin, tarkkuuslakiverkostoihin ensimmäisen saariketjun varrella", johon kuuluvat Japani, Taiwan, ja muut Tyynenmeren saaret, jotka soivat Kiinan ja Venäjän itärannikolla.

Uusiin aseisiin kuuluu pitkän kantaman hypersoninen ase (LRHW), ohjus, joka pystyy toimittamaan erittäin ohjattavan taistelukärjen yli viisinkertaisella äänenopeudella yli 2,775 kilometrin (1,724 mailin) ​​päässä oleviin kohteisiin.

INDOPACOMin edustaja kertoi Reutersille, ettei näiden aseiden sijoituspaikasta ole tehty päätöksiä. Niin kaukana, useimmat amerikkalaiset liittolaiset alueella ovat olleet epäröivät sitoutua niiden isännöintiin. LRHW ei voisi iskeä Manner-Kiinaan, jos se sijaitsee Guamissa, Yhdysvaltain alueella.

Japani, jossa asuu yli 54,000 XNUMX Yhdysvaltain joukkoa, voisi isännöidä joitain uusia ohjusparistoja Okinawan-saarillaan, mutta Yhdysvaltojen olisi todennäköisesti vedettävä pois muut joukot, sanoi Japanin hallituksen ajattelusta perehtynyt lähde, puhuen nimettömästi herkkyyden vuoksi asiasta.

Analyytikoiden mukaan amerikkalaisten ohjusten salliminen - joita Yhdysvaltain armeija hallitsee - tuo todennäköisesti myös vihaisen vastauksen Kiinasta.

Jotkut Amerikan liittolaisista kehittävät omia arsenaaleja. Australia ilmoitti äskettäin käyttävänsä 100 miljardia dollaria 20 vuoden aikana kehittyneiden ohjusten kehittämiseen.

"COVID ja Kiina ovat osoittaneet, että riippuen tällaisista laajennetuista globaaleista toimitusketjuista kriisitilanteissa - ja sodassa, joka sisältää edistyneitä ohjuksia - on virhe, joten on järkevää strategista ajattelua pitää tuotantokapasiteettia Australiassa", sanoi Michael Shoebridge Australian strategisen politiikan instituutista.

Japani on käyttänyt miljoonia ilmaan laukaistaviin pitkän kantaman aseisiin ja kehittää uutta versiota kuorma-autoon asennetusta laivanvastaisesta ohjuksesta, tyyppi 12, jonka oletettu kantama on 1,000 XNUMX kilometriä.

Yhdysvaltain liittolaisten joukossa Etelä-Korea on vahvin kotimainen ballististen ohjusten ohjelma, joka sai vauhtia äskettäisestä Washingtonin kanssa tehdystä sopimuksesta kahdenvälisten rajoitusten pudottamiseksi sen valmiuksille. Sen Hyunmoo-4 on 800 kilometrin kantama, mikä antaa sille tavoittavuuden hyvin Kiinan sisällä.

"Kun Yhdysvaltain liittolaisten tavanomaiset pitkän kantaman iskutilat kasvavat, myös heidän työllistymismahdollisuutensa alueellisen konfliktin yhteydessä kasvavat", Pekingin strateginen turvallisuusasiantuntija Zhao Tong kirjoitti äskettäisessä raportissaan.

Huolestumisesta huolimatta Washington "kannustaa edelleen liittolaisiaan ja kumppaneitaan investoimaan koordinoidun operaation kanssa yhteensopiviin puolustuskykyihin", Yhdysvaltain edustaja Mike Rogers, parlamentin asevoimien komitean jäsen, kertoi Reutersille.

Taiwan ei ole julkisesti ilmoittanut ballististen ohjusten ohjelmasta, mutta joulukuussa Yhdysvaltain ulkoministeriö hyväksyi pyynnön ostaa kymmeniä amerikkalaisia ​​lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia. Virkamiesten mukaan Taipei on massatuotantoa ja risteilyohjusten, kuten Yun Fengin, kehittäminen, jotka voivat iskeä Pekingiin asti.

Kaiken tämän tarkoituksena on "pidentää (Taiwanin) piikkikaran piikit, kun Kiinan armeijan kyvyt paranevat", Wang Ting-yu, hallitsevan demokraattisen puolueen vanhempi lainsäätäjä, kertoi Reutersille ja vaati samalla, että saaren ohjuksia ei ollut tarkoitus iskeä syvälle Kiinaan.

Yksi Taipein diplomaattilähde sanoi, että Taiwanin asevoimat, jotka perinteisesti keskittyvät saaren puolustamiseen ja Kiinan hyökkäyksen torjuntaan, ovat alkaneet näyttää loukkaavammilta.

"Raja aseiden puolustavan ja loukkaavan luonteen välillä on ohenemassa", diplomaatti lisäsi.

Etelä-Korea on käynyt kuumassa ohjukilpailussa Pohjois-Korean kanssa. Pohjoinen äskettäin testattu mikä näytti olevan parannettu versio todistetusta KN-23-ohjuksestaan, jossa oli 2.5 tonnin taistelupää, jonka analyytikoiden mukaan tarkoituksena on antaa 2 tonnin taistelupää Hyunmoo-4: lle.

"Vaikka Pohjois-Korea näyttää edelleen olevan ensisijainen veturi Etelä-Korean ohjuslaajennuksen takana, Soul pyrkii järjestelmiin, joiden toiminta-alueet ylittävät sen, mikä on välttämätöntä Pohjois-Korean torjumiseksi", sanoi Washingtonin asevalvontayhdistyksen asesulkupolitiikan johtaja Kelsey Davenport.

Leviämisen kiihtyessä analyytikoiden mukaan eniten huolestuttavia ovat ohjukset, jotka voivat kuljettaa joko tavanomaisia ​​tai ydinkärkiä. Kiina, Pohjois-Korea ja Yhdysvallat tuottavat kaikki tällaisia ​​aseita.

"On vaikea, ellei mahdotonta, selvittää onko aseistettu ballistinen ohjus tavanomaisella vai ydinpommilla, kunnes se saavuttaa tavoitteen", Davenport sanoi. Kun tällaisten aseiden määrä kasvaa, "on olemassa tahattomien ydinaseiden lisääntymisen riski".

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa