Liity verkostomme!

Meri-

EU:n satamat toipumassa pandemiahäiriöistä

SHARE:

Julkaistu

on

Vuonna 2022 käsitellyn merirahdin kokonaisbruttopaino EU portit arvioitiin 3.48 miljardiksi tonniksi, mikä oli 0.8 % enemmän kuin vuonna 2021 (3.45 miljardia tonnia). Pandemiahäiriöt johtivat 7.3 prosentin laskuun vuonna 2020 (verrattuna vuoteen 2019), mutta vuosi 2021 (+3.9 %) oli jo positiivisempi vuosi, ja tiedot osoittavat osittaista elpymistä vuodesta 2019. 

Vuoteen 2007 verrattuna merirahdin bruttopainon vuotuinen muutosaste vuoteen 2022 asti oli 2.8 %. Vuosien 2015 ja 2022 vuosimuutos oli 3.1 %, mikä osoittaa lähes tasaista kasvua.  

Nämä tiedot ovat peräisin tiedot Eurostat julkaisi äskettäin meriliikenteen. Tässä artikkelissa on kourallinen havaintoja yksityiskohtaisemmasta Statistics Explained -artikkelista merirahti- ja alustilastot.

Infografiikka: Kaikissa satamissa käsitellyn merirahdin bruttopaino, milj. tonnia, EU, 2007-2022

Lähdetietojoukko: mar_mg_aa_cwh

Alankomaat on edelleen tärkein merirahtikuljetusmaa

Alankomaat pysyi EU:n suurimpana merirahtikuljettajana vuonna 2022. Hollannin satamat (Rotterdam, Amsterdam ja Zeeland) käsittelivät 565 miljoonaa tonnia tavaraa (+9 miljoonaa tonnia vuoteen 2021 verrattuna), mikä oli 16 % merikuljetusten kokonaismäärästä. viime vuonna EU:ssa. 

Rotterdam Alankomaissa (427 miljoonaa tonnia), Antwerpen-Bruges Belgiassa (254 miljoonaa) ja Hampuri Saksassa (103 miljoonaa), jotka kaikki sijaitsevat Pohjanmeren rannikolla, säilyttivät asemansa EU:n kolmen suurimman sataman joukossa vuonna 2022. satamissa käsiteltyjen tavaroiden bruttopainosta ja suurkonttien määrästä, mikä on yli viidesosa kokonaismäärästä (22.5 %). 

Vuoteen 2021 verrattuna vuonna 2022 käsitelty tonnimäärä väheni eniten Kreikan Pireuksen satamassa (-8.8 %), Bremerhavenissa Saksassa (-8.6 %) ja Valenciassa Espanjassa (-7.1 %). Sitä vastoin se kasvoi eniten Puolan Gdańskissa (+40.3 %), Espanjan Cartagenassa (+17.3 %) ja Romanian Constanţassa (+15.2 %).

Mainos
Pylväskaavio: EU:n viisi parasta rahtia käsittelevää satamaa, milj. tonnia, 5, 2012 ja 2021

Lähdetietojoukko: mar_mg_aa_pwhd

Lisätietoja

Huomautuksia metodologiasta

Vuodesta 2022 alkaen Antwerpenin ja Zeebruggen satamat on yhdistetty ja tiedot raportoidaan uudella satamanimellä Antwerp-Bruges. Vuodesta 2021 lähtien aikasarjoissa on katkos Alankomaiden raportoimien tietojen metodologisen parantumisen vuoksi.

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa