Liity verkostomme!

Euroopan komissio

EU:n laivastot saivat 3.4 miljoonaa tonnia kalaa vuonna 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Yhteensä EU kalan saalis vuonna 2022 oli noin 3.4 miljoonaa tonnia elopainoa seitsemältä EU:n tilastojen kattamalta merialueelta. Espanjan kalastuslaivasto ylitti viidenneksen kaikista EU:n saaliista (22 %; 752,000 15 tonnia), seuraavina Ranska (517,000 %; 13 459,000 tonnia) ja Tanska (XNUMX %; XNUMX XNUMX tonnia).

EU-maiden kalasaaliit vuonna 2022, % elopainosta

Lähdetietojoukko:  fish_ca_main 

Noin 70 prosenttia EU:n kokonaissaaliista pyydettiin Atlantin valtameren koillisalueella. Tärkeimmät kalalajit Atlantin valtameren koillisalueella olivat pienet kalat, kuten silli (19 % tältä alueelta pyydetystä elopainosta), kilohaili (14 %), mustakitaturska (11 %) ja makrilli (10 %). Noin viidesosa EU:n elopainon kokonaissaaliista tällä alueella tuli Tanskan kalastuslaivastosta (19 %), jota seuraa Ranska (noin 17 %), Alankomaat (11 %) ja Espanja (11 %).

Noin kymmenesosa EU:n kokonaissaaliista pyydettiin Välimerellä ja Mustallamerellä, missä pääsaaliit olivat sardiinit (22 % EU:n alueen saaliista) ja sardellit (18 %). Italian laivaston osuus EU:n saaliista oli 36 prosenttia, ja Kreikan (19 %), Kroatian (18 %) ja Espanjan (17 %) osuus lopuista.

Atlantin itäisellä Keski-alueella, jossa noin 7 % EU:n kokonaissaaliista pyydettiin, pääsaaliit olivat makrilli ja keltaevätonnikala. EU-maista suurin osa alueen saaliista tuli Espanjasta (37 %), Latviasta (noin 16 %), Liettuasta (noin 15 %) ja Alankomaista (noin 12 %).

EU:n saaliit merikalastusalueittain vuonna 2022, % kunkin alueen kokonaiselopainosta

Lähdetietojoukko:  fish_ca_main 

Intian valtamerellä läntisellä alueella kalastuksen osuus EU:n kokonaissaaliista oli lähes 7 prosenttia, ja se kohdistui pääasiassa tonnikalaan. Suurin osa, 96 prosenttia EU:n kalastuslaivaston kokonaiselopainosta, oli tonnikalaa, erityisesti bonittia, keltaevätonnikalaa ja isosilmätonnikalaa. Noin kaksi kolmasosaa EU:n alueen saaliista tuli Espanjalta (66 %) ja suurimman osan lopusta Ranskalta (31 %).

Mainos

Vain 6 prosenttia EU:n kokonaissaaliista pyydettiin kolmella jäljellä olevalla merialueella. Tärkeimmät pyyntilajit näillä alueilla olivat kummeliturska (Atlantti, lounaisalue), sinihait ja boniitin tonnikala (Atlantin valtameren kaakkoisalue) sekä punasimppu, pallas ja turska (Atlantin valtameren luoteisalue).

Tämä artikkeli merkitsee Maailman kalastuspäivä

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa