Liity verkostomme!

ympäristö

Vesiliikenteen viherryttämisessä on otettava huomioon ihmisten terveys, toteaa Euroopan talous- ja sosiaalikomitea

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) toteaa, että joki- ja merisatamien toiminnan viherryttämisessä tulisi ottaa huomioon vaikutukset paikallisten asukkaiden ja työntekijöiden terveyteen ja elämänlaatuun. Tätä varten satama- ja liikennealan sidosryhmien tulisi tehdä yhteistyötä paikallis- ja alueviranomaisten kanssa kaupunkien, satamien ja liikennevälineiden välisten yhteyksien uudelleen pohtimiseksi. Meri- ja sisävesiliikenteen viherryttämisessä tulee ottaa huomioon navigointikanavien ja satamien läheisyydessä asuvien ja työskentelevien ihmisten terveys ja elämänlaatu.

Tämä on Pierre Jean Coulonin laatiman ja komitean helmikuun täysistunnossa hyväksytyn ETSK:n lausunnon pääviesti. ETSK käsittelee asiakirjassa paikallisen ja alueellisen meriliikenteen yhteiskunnallista ulottuvuutta ja esittää suosituksia, jotka ovat olennaisia ​​sinisen talouden tulevan edistämisen kannalta, ja täydentää kahden muun hiljattain hyväksytyn lausunnon päätelmiä: FuelEU Maritime (TEN/751) ja NAIADES III (TEN/752).

Coulon sanoi täysistunnon ohessa: "Tarvitsemme innovatiivisen ja kestävän lähestymistavan, jossa yhdistyvät vihreät ja terveydelliset tavoitteet. Meriliikenteessä tarvitaan tiivistä yhteistyötä kaikkien klusterin ja toimitusketjun sidosryhmien kanssa lopullisen tavoitteen saavuttamiseksi. Sama hakee tarpeellista kiinnostusta intermodaalisten terminaalien luomiseen, mikä mahdollistaa sisävesiliikenteen kehittämisen kaupungeissa ja edistää parempaa elämänlaatua."

Joki- ja merisatamien toiminnan terveysvaikutukset huomioon ottaen Meriliikenteen osuus EU:n tavaraliikenteestä on noin 75 prosenttia. Rakenteilla olevat verkot ja tulevat yhteenliitännät mahdollistavat sisävesiliikenteen laajentamisen entisestään hyödyntämällä tätä yhä vähähiilisempää liikennemuotoa, joka voidaan optimoida multimodaalisuutta hyödyntämällä erityisesti satamissa ja erityisesti COVIDin jälkeisessä tilanteessa. ajanjaksoa.

Siksi on erittäin tärkeää löytää tasapaino taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristönäkökohtien välillä yhdennetyn lähestymistavan avulla. Satamaviranomaisten ja liikenteen sidosryhmien tulisi tehdä yhteistyötä paikallis- ja alueviranomaisten kanssa kaupunkien, satamien ja kulkuvälineiden välisten yhteyksien uudelleen pohtimiseksi. Tulevaisuuden infrastruktuurissa on otettava huomioon lähistöllä asuvien ja työskentelevien terveydelliset huolenaiheet, joilla on arkaluonteisia kysymyksiä, kuten ilmanlaatu ja melusaaste.

Tässä suhteessa komission olisi kiinnitettävä erityistä huomiota joki- ja merisatamien toiminnan terveysvaikutuksista tehtyihin järkeviin tutkimuksiin ja hyödynnettävä niitä. Painopiste henkilöstön koulutuksessa ja uusissa, kestävämmässä kalustossa Muita huolenaiheita, joihin on puututtava, ovat henkilöstön koulutus, työllistymisnäkymiin liittyvät kysymykset, miesten ja naisten epätasa-arvoinen kohtelu sekä työn digitalisaation ja automaation tuomat syvälliset muutokset. Vihreäksi siirtymisen onnistuminen riippuu työntekijöiden jatkuvan koulutuksen toteuttamisesta.

Merenkulkuala kärsii osaamispulasta, mikä vaikeuttaa virkojen täyttämistä ja merenkulkijoiden pitämistä. Alan vetovoima puuttuu muun muassa siitä, että merenkulkua ei enää pidetä suurena tapana nähdä maailmaa. Lisäksi naisten määrä meriliikenteessä on edelleen suhteellisen alhainen. Naiset ovat alalla aliedustettuina, eikä parannuksia odoteta.

Mainos

ETSK:n mielestä tähän on tehtävä muutos. Alan viherryttämisestä johtuvan teknologian kehityksen pitäisi edistää työpaikkojen luomista ja muuttaa käsityksiä meriliikenteestä siten, että perinteiset työpaikat merellä kehittyvät korkean jalostusarvon työpaikoiksi maalla, mikä mahdollistaisi enemmän naisten rekrytoinnin. Laivaston uusiminen on myös välttämätöntä, jotta voidaan vähentää sisävesiliikenteen riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, vähentää energiankulutusta ja löytää tapoja käyttää puhtaampaa energiaa.

Tämä ala koostuu pääasiassa pienimuotoisista kippareista ja pk-yrityksistä, jotka kärsivät tällä hetkellä taloudellisista vaikeuksista, kuten noin 2.7 miljardin euron liikevaihdon menetyksestä ja 70 prosentin matkustajaliikenteen vähenemisestä. Laivaston uusiminen vaatisi kippareilta yhteiskunnallista hyväksyntää, ja tämä voidaan varmistaa vain saavuttamalla heidän luottamusnsa investoinneilla ja pitkäaikaisella taloudellisella tuella.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa