Liity verkostomme!

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK)

ETSK juhlii "Fur Free Europe" -kansalaisaloitteen menestystä

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) isännöi 20. syyskuuta 2023 keskustelua, jossa korostettiin eurooppalaisen kansalaisaloitteen "Fur Free Europe" saavutuksia. Aloitteen ytimessä on äänekäs vaatimus turkista vapaalle mantereelle, ja se vaatii turkisviljelyn ja turkistuotteiden myynnin kieltämistä kokonaan Euroopan markkinoilla.

- ECI "Fur Free Europe" on kerännyt hämmästyttävän 1.5 miljoonan Euroopan kansalaisen tuen ja saavuttanut vaaditut kynnykset 18 jäsenvaltiossa alle 10 kuukaudessa. Nämä luvut kuvastavat Euroopan tulevaisuutta käsittelevän konferenssin tuloksia ja viimeisintä erityistä Eurobarometri-tutkimusta, jotka molemmat ovat jyrkästi kannattaneet korkeampia eläinten hyvinvointistandardeja.

"Euroopan komission nykyinen sitoutuminen eläinten hyvinvointia koskevan lainsäädännön tarkistamiseen nykyisen toimikautensa aikana on ratkaiseva tilaisuus saavuttaa turkikseton Eurooppa", kehotti Elise Fleury, ECI:n järjestäjä ja Eurogroup for Animals -kampanjan johtaja. Lausunnossaan hän kehotti ETSK:ta tukemaan molempien kieltojen sisällyttämistä tulevaan ehdotukseen uudeksi eläinten hyvinvointia koskevaksi lainsäädännöksi.

Tilly Metz, Euroopan parlamentin jäsen ja eläinten hyvinvointia ja suojelua käsittelevän ryhmän puheenjohtaja, toisti tämän mielipiteen: "Fur Free Europe ECI:n nopea menestys korostaa kansalaisten syvää huolta hyväksikäytetyistä eläimistä ja vaatii päättäväisiä EU:n toimia. Pelkkä parannus eläinten hyvinvointistandardit eivät auta tässä tapauksessa. On korkea aika lopettaa tämä julma ja tarpeeton bisnes."

Fur Free Europe ECI esittelee aloitteensa 12. lokakuuta Euroopan parlamentin maatalouden ja maaseudun kehittämisen sekä sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnan järjestämässä julkisessa kuulemisessa. ETSK osallistuu aktiivisesti tähän tapahtumaan tukeakseen aloitetta. Tulevassa ETSK:n lausunnossa käsitellään myös erityisesti uusia eläinten hyvinvointia ja eläinten kuljetusolosuhteita koskevia ehdotuksia, joita Euroopan komissiolta odotetaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

ETSK:n puheenjohtaja Oliver Röpke ylisti onnistunutta aloitetta ja korosti: "Haluan elvyttää ETSK:n aktiivista osallistumista kansalaisaloitteisiin ja antaa niille demokraattisen vaiheen vaikuttaa EU:n lainsäädäntöön. Voitte olla varmoja, että Euroopan talous- ja sosiaalikomitea seuraa tarkasti, mutta myös aktiivisesti. edistää tämän asian jatkokehitystä."

Tausta

Mainos

Kansalaisten osallistumisoikeuksien ja kansalaisyhteiskunnan äänen puolestapuhujana ETSK on alusta alkaen tukenut ajatusta kansalaisaloitteesta, joka on taistellut yksinkertaisten ja ymmärrettävien sääntöjen puolesta. Vuosien varrella komitea on ollut keskeisessä roolissa ECI:n edistämisessä, sidosryhmien verkostoitumisen helpottamisessa sekä informatiivisten seminaarien ja vuosittaisten tapahtumien järjestämisessä, esim. ECI-päivä. Se ottaa myös johtoaseman toimielinten välisen yhteistyön edistämisessä EU:n toimivaltaisten hallintoelinten välillä toimien sekä uusien aloitteiden edistäjänä että institutionaalisena mentorina ECI-arviointivaiheissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa