Liity verkostomme!

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK)

Uusi eurooppalainen Bauhaus voi auttaa selviytymään ilmastokriisistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) tukee Euroopan komissiota'Uuden eurooppalaisen Bauhausin konsepti: kokonaisvaltainen lähestymistapa vihreämmän ja oikeudenmukaisemman tulevaisuuden rakentamiseen Euroopalle yhdessä, joka perustuu uuteen elämäntapaan, jossa yhdistyvät kestävyys, kauneus ja osallisuutta.

Uusi eurooppalainen Bauhaus voi nopeuttaa vihreää siirtymää taloudessamme ja yhteiskunnassamme ja auttaa torjumaan ilmastonmuutosta luomalla kestäviä, kauniita ja osallistavia paikkoja ja elämäntapoja, jotka ovat kaikkien saavutettavissa ja edullisia.

Helmikuun täysistunnossa hyväksytyssä lausunnossa, jonka laati Pierre Jean Coulon ja Rudolf KolbeETSK antaa täyden tukensa komission tiedonannolle tästä uudesta eurooppalaisen elämäntavan käsitteestä ja on samaa mieltä siitä, että kokonaisvaltainen ja tieteidenvälinen lähestymistapa rakentaa yhdessä vihreämpää ja oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta Euroopalle on avainasemassa.

– Kannatamme uutta elämäntapaa, jossa yhdistyvät kestävyys, estetiikka ja osallisuus ja joka voi nopeuttaa vihreää siirtymää useilla eurooppalaisten jokapäiväisen elämän alueilla, heidän alueillaan, asuin-, työpaikoissa, liikkuvuudessa ja ympäristöissä, julisti. coulon.

"Uusi eurooppalainen Bauhaus on vuonna 1919 perustetun historiallisen Bauhausin ja sen synnyttämän maailmanlaajuisen kulttuuriliikkeen hengessä osallistuva hanke, jonka tavoitteena on suunnitella parempaa arkea kaikille sukupolville", lisäsi. Kolbe.

Uusi kestävä, kaunis ja osallistava eurooppalainen elämäntyyli

Euroopan komission näkemyksen mukaan Uusi eurooppalainen Bauhaus edistää uutta kestävää elämäntapaa ja nopeuttaa vihreää siirtymää taloutemme eri sektoreilla, kuten rakentamisessa, huonekaluissa, muodissa ja yhteiskunnissamme sekä muilla jokapäiväisen elämämme aloilla.

Mainos

Se on toivon ja tulevaisuudennäkymien hanke, joka lisää kulttuurisen ja luovan ulottuvuuden European Green Dealiin tavoitteenaan edistää kestävää innovaatiota, teknologiaa ja taloutta, tukea luonnon elpymistä ja suojella biologista monimuotoisuutta.

Tämän kulttuuriliikkeen tavoitteena on tarjota kaikille kansalaisille kiertokulkuisia ja vähemmän hiilidioksidipäästöjä aiheuttavia tavaroita asuin-, työ-, julkisissa rakennuksissa ja asunnoissa käytännön kokemusten kautta, joita tulisi edistää mahdollisimman lähellä ihmisiä, kaupungeissa. sekä maaseutualueet ja kaupunginosat, joissa he asuvat.

Yhdistetään nykyisiin EU-aloitteisiin

Tätä taustaa vasten komitea kannattaa ehdotusta liittää nykyiset EU-aloitteet useisiin uusiin toimiin ja uuden eurooppalaisen Bauhausin rahoitukseen, jotta voidaan testata politiikkoja ja välineitä paremman arjen rakentamiseksi mahdollisimman lähellä paikallisia alueita. Euroopan kansalaiset ja heidän kotinsa.

ETSK aikoo osallistua aktiivisesti komission edistämään osallistavaan lähestymistapaan ja uuden eurooppalaisen Bauhaus-liikkeen toteuttamiseen ylläpitääkseen vuoropuhelua kansalaisten ja kansalaisyhteiskunnan kanssa ja tarjotakseen näin ratkaisuja heidän päivittäisiin ongelmiinsa ja parantaakseen heidän elämänlaatuaan.

Tarkemmin sanottuna komitea aikoo osallistua järjestämällä konferenssin New European Bauhausista osana komission ehdottamaa vuotuista festivaalia ja perustamalla kansalaisyhteiskunnan foorumin, jossa ehdotuksia ja tukea tarjotaan.

ETSK:n mielestä tämän uuden eurooppalaisen Bauhausin konseptin tulisi ennen kaikkea auttaa tuomaan EU:ta lähemmäs kansalaisia ​​sekä paikallisia kaupunki- ja maaseutualueita asianmukaisen viestinnän, paikallisten aloitteiden ja toteutettavien toimien sekä päivittäisten elin- ja työtilojen kokeilujen avulla. .

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa