Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio hyväksyy Espanjan valtiontukijärjestelmään tehtävät muutokset, mukaan lukien 5.61 miljardin euron budjetin lisäys energiaintensiivisten yritysten välillisten päästökustannusten korvaamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti muutokset espanjalaiseen järjestelmään, jolla korvataan osittain tietyille energiaintensiivisille yrityksille korkeammat sähkön hinnat, jotka johtuvat hiilidioksidin hintojen vaikutuksesta sähkökustannuksiin (ns. välilliset päästökustannukset). EU:n päästökauppajärjestelmä (ETS).  

Komissio hyväksyi ohjelman alun perin 16 maaliskuuta 2022 (SA.100004). Järjestelmässä korvaus myönnetään tukikelpoisille yrityksille kautta välillisten päästöjen osittaisen korvauksen syntyneet vuosina 2021–2030. Korvaus myönnetään edellisenä vuonna syntyneistä välillisistä päästökustannuksista, ja loppumaksu suoritetaan vuonna 2031.  

Espanja ilmoitti seuraavista olemassa olevaan järjestelmään tehdyistä muutoksista: (i) 5.61 miljardin euron lisäys talousarvioon, mikä johtaa 8.51 miljardin euron kokonaisbudjettiin vuosien 2022–2030 kustannusten korvaamiseksi EU:n päästökauppajärjestelmän päästöoikeuksien termiinihinnan nousun vuoksi. ; ja (ii) lisäkelpoisuusvaatimuksen käyttöönotto, jonka mukaan yli 30,000 60 euron tuen saajien on maksettava tavarantoimittajilleen enintään XNUMX päivän kuluessa kansallisten sääntöjen mukaisesti.

Komissio arvioi muutetun järjestelmän EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti ja erityisesti Suuntaviivat tietyistä valtiontukitoimenpiteistä kasvihuonekaasujen päästöoikeuksien kaupan järjestelmän yhteydessä vuoden 2021 jälkeen (”päästökauppajärjestelmän valtiontuen suuntaviivat”). Komissio katsoi, että muutettu järjestelmä on edelleen tarpeellinen ja asianmukainen, jotta energiaintensiivisiä yrityksiä voidaan tukea korkeampien sähkönhintojen kanssa ja välttää yritysten siirtyminen EU:n ulkopuolisiin maihin, joissa on vähemmän kunnianhimoinen ilmastopolitiikka, mikä lisää maailmanlaajuisia kasvihuonekaasupäästöjä. . Lisäksi komissio totesi, että muutettu järjestelmä täyttää edelleen päästökauppajärjestelmän valtiontukia koskevissa suuntaviivoissa asetetut vaatimukset. Lopuksi komissio päätteli, että myönnetty tuki rajoitetaan edelleen välttämättömään vähimmäismäärään eikä sillä ole kohtuuttomia kielteisiä vaikutuksia kilpailuun ja kauppaan EU:ssa. Tällä perusteella komissio hyväksyi muutokset EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.  

Päätöksen ei-luottamuksellinen versio on saatavilla numerolla SA.106491 osoitteessa valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.  

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa