Liity verkostomme!

Espanja

Kansainväliset kansalaisjärjestöt vaativat espanjalaista tuomioistuinta luopumaan katalonialaisaktivisteja vastaan ​​esitetyistä terrorismisyytöksistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ryhmä eurooppalaisia ​​ja kansainvälisiä kansalaisjärjestöjä on kehottanut Espanjan viranomaisia ​​suojelemaan perusvapauksia sen jälkeen, kun tuomioistuin käynnisti tutkinnan 12 katalonialaista aktivistia vastaan, koska he syyttivät heitä terrorismista. Kutsu tuli sen jälkeen, kun Barcelonassa pidettiin laaja journalistien, kansalaisyhteiskunnan ja ammattiliittojen kokoontuminen 12:n tueksi.


Jonkin sisällä selvitys aloitteesta Euroopan kansalaisfoorumi, kansalaisjärjestöt, mukaan lukien Amnesty International ja Maailman kidutuksen vastainen järjestö, vaativat tuomioistuinta luopumaan syytöksistä, jotka ovat osa Euroopan laajuista suuntausta mterrorismin vastaista lainsäädäntöä tukahduttaa kokoontumis- ja sananvapaus.


On 26 helmikuuta Barcelonaan kokoontui noin 200 ihmistä osoittaakseen tukensa 12 aktivistille lipulla "Protestointi ei ole terrorismia" (protestar no es terrorisme).

Tapahtuma käynnisti a yhteinen manifesti allekirjoittaneet yli 150 organisaatiota (mukaan lukien kansalaisjärjestöt ja ammattiliitot) ja yli 100 henkilöä. Manifestissa ilmaistaan ​​solidaarisuus syytetyille ja kehotetaan tuomioistuinta lopettamaan tutkinta.

Velvollisuus suojella perusoikeuksia, ei tukahduttaa niitä 


Marraskuussa 2023, neljän vuoden salassa verhotun oikeudellisen tutkinnan jälkeen, Espanjan kansallinen tuomioistuin ilmoitti, että aktivisteja oli tutkittu terrorismista liittyen heidän väitettyyn osallistumiseensa Tsunami Democratic -liikkeen toimintaan.


Tutkittavat toimet liittyvät vuoden 2019 mielenosoituksiin, joita vastaan ​​Espanjan korkein oikeus tuomitsi Katalonian itsenäisyysjohtajat heidän roolistaan ​​itsenäisyysliikkeessä. 

YK ja Euroopan neuvosto ovat jo pyytäneet johtajien vapauttamista, kun taas kansainväliset tarkkailijat ovat herättäneet epäilyksiä oikeudenkäynnin politisoitumisesta.

Mainos


Kansalaisjärjestöt sanoivat lausunnossaan:


”Oikeus rauhanomaiseen kokoontumiseen on demokraattisten yhteiskuntien kulmakivi, joka on kirjattu sekä kansalliseen, eurooppalaiseen että kansainväliseen oikeuteen. [...]


”Solidaarisuuden vuoksi syytösten kohteena olevia katalonialaisia ​​kohtaan vaadimme välitöntä terrorismisyytteiden luopumista. Valtion viranomaisilla on velvollisuus suojella ja edistää perusoikeuksia, ei tukahduttaa niitä."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa