Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio suhtautuu myönteisesti poliittiseen yhteisymmärrykseen työntekijöiden suojelemisesta paremmin lyijylle ja di-isosyanaateille altistumiselta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on tyytyväinen Euroopan parlamentin ja neuvoston välillä 14. marraskuuta saavutettuun poliittiseen yhteisymmärrykseen komission ehdotuksesta muuttaa kahta direktiiviä: lyijyn osalta direktiivi työntekijöiden suojelemisesta riskeiltä, ​​jotka liittyvät altistumiseen syöpää aiheuttaville aineille, perimän muutoksia aiheuttaville aineille ja lisääntymiselle vaarallisille aineille työssä ja lyijylle ja di-isosyanaateille Direktiivi työntekijöiden suojelemisesta kemiallisiin tekijöihin liittyviltä riskeiltä työssä.

Päivitys tulee parantaa työntekijöiden suojaa terveysriskeiltä liittyy altistumiseen vaarallisille kemikaaleille: lyijyä ja di-isosyanaatteja. Lyijyn tapauksessa merkittävästi alennetut altistusrajat auttavat ehkäisemään työntekijöiden terveysongelmia, jotka vaikuttavat esimerkiksi lisääntymistoimintoihin ja sikiön kehitykseen. Di-isosyanaateille uudet altistusrajat ehkäisevät ammattiastmaa ja muita hengitystiesairauksia.

Tämä sopimus on tärkeä askel kohti sopimuksen täytäntöönpanoa Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin toimintasuunnitelma työturvallisuuden ja -terveyden osalta sekä EU:n työterveys- ja työturvallisuusstrategia vuosille 2021–2027 vähentää edelleen työntekijöiden altistumista vaarallisille kemikaaleille.

Osana sopimusta tulee myös ohjeet, jotka tukevat jäsenvaltioita näiden kahden muutetun direktiivin täytäntöönpanossa esimerkiksi hedelmällisessä iässä olevien naisten suojelun tai aineseoksille altistumisen osalta.

Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit (kuvassa) sanoi: "Työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat olennaisia ​​ja niistä ei voida neuvotella. Näistä kahdesta direktiivistä saavutettu sopimus lisää työntekijöiden suojelua lyijylle ja di-isosyanaateille altistumisen aiheuttamilta terveysriskeiltä. Toinen lupaus EU:n työturvallisuuden ja työterveyden strategisesta kehyksestä."

Lehdistötiedote on saatavilla  verkossa.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa