Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio ryhtyy toimiin parantaakseen työntekijöiden suojelua uusilla lyijylle ja di-isosyanaateille altistumisen raja-arvoilla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio ryhtyi 13. helmikuuta toimiin parantaakseen edelleen työntekijöiden suojelua terveysriskeiltä, ​​jotka liittyvät altistumiseen vaarallisille kemikaaleille: lyijylle ja di-isosyanaateille. Lyijyn tapauksessa merkittävästi alennettu altistumisraja auttaa ehkäisemään työntekijöiden terveysongelmia, jotka vaikuttavat esimerkiksi lisääntymistoimintoihin ja sikiön kehitykseen. Di-isosyanaateille uusi altistumisraja estää astman ja muiden hengitystiesairauksien tapaukset.

Konkreettisesti komissio ehdottaa kahden direktiivin muuttamista: Direktiivi 2004 / 37 / EY työntekijöiden suojelemisesta riskeiltä, ​​jotka liittyvät altistumiseen syöpää aiheuttaville aineille, mutageeneille ja lisääntymiselle vaarallisille aineille työssä (CMRD) lyijyn osalta, ja Direktiivi 1998 / 24 / EY lyijyn ja di-isosyanaattien osalta työntekijöiden suojelemisesta riskeiltä, ​​jotka liittyvät kemiallisiin tekijöihin työssä (Chemical Agents direktiivi, CAD).

Työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: "Tänä päivänä toteutamme sitoumuksemme suojella työntekijöitä paremmin lyijyltä ottamalla käyttöön rajusti alennetut altistusrajat. Lisäksi ehdotamme ensimmäistä kertaa EU-tason suojaavia raja-arvoja di-isosyanaateille, jotka voivat aiheuttaa astmaa ja muita hengitystiesairauksia. Tämä ehdotus edistää terveellisempien ja turvallisempien työpaikkojen luomista ja suojelee satoja tuhansia työntekijöitä kaikkialla EU:ssa, mikä on keskeinen sitoumus Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarissa.

Tämänpäiväinen ehdotus on tulosta laajasta kuulemisprosessista, johon kuuluu kaksivaiheinen työmarkkinaosapuolten kuuleminen, sekä tiivistä yhteistyöstä tutkijoiden ja työntekijöiden, työnantajien ja jäsenvaltioiden edustajien kanssa. Euroopan parlamentti ja neuvosto käsittelevät nyt komission ehdotusta.

A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa