Liity verkostomme!

EU

Kemikaalit: EU suojelee villieläimiä lyijyn kielteisiltä vaikutuksilta ympäristössä

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio ryhtyi 25. tammikuuta tiukkoihin toimenpiteisiin varmistaakseen, että villieläimiä suojellaan lyijyn ympäristövaikutuksilta rajoittamalla sen käyttöä aseissa kosteikoilla tai niiden ympäristössä. Hyväksytty EU: n kemikaaliasetus, toimenpide auttaa suojelemaan ympäristöä vähentämällä merkittävästi lyijypäästöjä ja samalla estämällä noin miljoonan vesilinnun lyijymyrkytyksellä vältettävissä olevan kuoleman vuosittain. Lyijy on erittäin myrkyllinen aine, joka päästää ympäristöön saastuttaa sekä maaperän että veden.

Joka vuosi 4,000-5,000 tonnia lyijyä vapautuu kosteikkoihin lyijyn laukauksesta. On olemassa kohtuuhintaisia ​​vaihtoehtoja, esimerkiksi teräslaskut, jotka maksavat tällä hetkellä suunnilleen saman verran kuin lyijykyselyt. Tänään hyväksytyllä toimenpiteellä yhdenmukaistetaan ja tehostetaan kansallisen lainsäädännön tehokkuutta, joka rajoittaa lyijykysykkeiden käyttöä kosteikoissa, jotka ovat jo voimassa 24 jäsenvaltiossa.

Sitä aletaan soveltaa kahden vuoden kuluttua. Rajoitus tukee Kestävän kehityksen kemiallinen strategia ja Vihreä tarjous. Se tukee myös EU: n tavoitteita lintudirektiivin, ja se on ensimmäinen konkreettinen suoritus uuteen Biologista monimuotoisuutta koskeva EU: n strategia vuodelle 2030. Lisätietoja tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa