Liity verkostomme!

Digitaalinen yhteiskunta

Komissio lähettää Metalle digitaalipalvelulain mukaisen tietopyynnön

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on lähettänyt Metalle virallisesti digitaalipalvelulain (DSA) mukaisen tietopyynnön. Komissio pyytää Metaa toimittamaan lisätietoja toimenpiteistä, joita se on toteuttanut täyttääkseen velvollisuutensa arvioida riskejä ja toteuttaa tehokkaita lieventäviä toimenpiteitä, jotka liittyvät alaikäisten suojeluun, mukaan lukien itse tuotetun lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevan materiaalin levittäminen (SG- CSAM) Instagramissa. Tietoa pyydetään myös Instagramin suositusjärjestelmästä ja mahdollisesti haitallisen sisällön vahvistamisesta.

Metan on toimitettava pyydetyt tiedot komissiolle 22. joulukuuta 2023 mennessä. Vastausten arvioinnin perusteella komissio arvioi seuraavat vaiheet. Tämä voi merkitä menettelyn muodollista aloittamista DSA:n 66 artiklan mukaisesti.

DSA:n 74 §:n 2 momentin mukaan komissio voi määrätä sakkoja virheellisistä, epätäydellisistä tai harhaanjohtavista tiedoista vastauksena tietopyyntöön. Jos vastausta ei saada, komissio voi päättää pyytää tietoja päätöksellään. Tässä tapauksessa määräaikaan mennessä vastaamatta jättäminen voi johtaa uhkasakkojen määräämiseen.

Sen jälkeen, kun se on nimetty a Erittäin suuri verkkoalusta, Metan alustan Instagramin on noudatettava kaikkia DSA:n käyttöön ottamia säännöksiä, mukaan lukien laittoman ja haitallisen sisällön levittämiseen liittyvien riskien arviointi ja lieventäminen, kaikki kielteiset vaikutukset perusoikeuksien käyttöön, mukaan lukien lasten oikeudet. ja alaikäisten suojelusta.

Meta on jo saanut a ensimmäinen RFI 19 terroristisen ja väkivaltaisen sisällön levittämisestä, vihapuheesta ja väitetystä disinformaation levittämisestä sekä toinen RFI 10 alaikäisten suojeluun liittyvää. Nykyinen RFI käsittelee asioita, joita edellinen alaikäisten suojelua koskeva RFI ei kata.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa