Liity verkostomme!

Access City -palkinto

Euroopan komissio julkisti Access City Award 2024 -palkinnon finalistit

SHARE:

Julkaistu

on

Łódź (Puola), Saint-Quentin (Ranska), San Cristóbal de la Laguna (Espanja), South Dublin County (Irlanti) ja Tübingen (Saksa) on valittu finalisteiksi. 2024 Access City -palkinto. Nämä kaupungit ovat osoittaneet parhaita käytäntöjä ja korostaneet sitoutumistaan ​​taata kaupunkielämän saatavuus kaikille, erityisesti vammaisille ja ikääntyville kansalaisille. Käytännössä tämä koskee rakennuksia, joukkoliikennettä, tiloja ja palveluita sekä tieto- ja viestintäteknologiaa.

Arvot ja avoimuus varapuheenjohtaja Věra Jourová (kuvassa) sanoi: "Saatavuus on olennainen askel kohti tasa-arvoa, joka varmistaa, että kaikki voivat hyötyä samasta vapauden ja autonomian tasosta. Access City Award -finalistit ovat omistautuneet esteiden poistamiseen ja inklusiivisuuden puolustamiseen. Kehotan muita kaupunkeja tekemään kaupunkielämästä Euroopassa helpommin kaikkien kansalaisten ulottuvilla."

Tasa-arvoasioista vastaava komissaari Helena Dalli sanoi: ”Kaupungit eri puolilla EU:ta ovat vahvistamassa sitoutumistaan ​​esteiden purkamiseen ja kaikkien saavutettavuuden varmistamiseen. Kun kaupungit vauhdittavat digitaalisia ja vihreitä siirtymiä, niillä on ainutlaatuinen mahdollisuus varmistaa, että niiden muutokset ovat osallistavia ja saavutettavia. Access City Award -palkinto juhlistaa niitä kaupunkeja, jotka ovat tehneet esteettömyydestä kestävän elämän kulmakiven, ja tänä vuonna se sisältää erityismaininnan kaupungeille, joiden saavutettavuustyö on linjassa uuden eurooppalaisen Bauhausin arvojen kanssa.

Tänä vuonna palkintoa hakeneiden 32 kaupungin joukosta 21 ehdokasta valittiin kansallisten asiantuntijoiden toimesta. Tämän jälkeen EU:n tuomaristo valitsi viisi finalistia. Vuoden 2024 Access City Award -palkinnon voittajat julkistetaan 1. joulukuuta 2023 palkintoseremoniassa Euroopan vammaisten päivän konferenssi, jonka järjestää Euroopan komissio yhdessä Euroopan vammaisfoorumi. Seremonia lähetetään suorana lähetyksenä tätä, alkaen klo 9.30 ja sisältää kansainvälisten kylttien tulkinnan, äänikuvauksen ja englanninkielisen tekstityksen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa