Liity verkostomme!

Pankkitoiminta

Komissio hyväksyy raportointisäännöt pankkien altistumisesta varjopankkitoiminnalle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt tekniset standardit, joita luottolaitokset käyttävät raportoidessaan vastuistaan ​​varjopankkiyhteisöille, kuten pankkilainsäädäntö edellyttää. Vakavaraisuusdirektiivi asetus. Näissä standardeissa asetetaan kriteerit varjopankkiyhteisöjen tunnistamiselle, joilla varmistetaan luottolaitosten ilmoittamien vastuiden yhdenmukaisuus ja vertailukelpoisuus. Standardit tarjoavat myös valvojille vankat tiedot pankkien riskien arvioimiseksi suhteessa muihin kuin pankkitoiminnan välittäjiin. Tämä vahvistaa vakavaraisuuskehystä ja mahdollistaa paremman avoimuuden perinteisen pankkisektorin ja varjopankkisektorin välisistä aineellisista yhteyksistä.

Rahoituspalveluista, rahoitusvakaudesta ja pääomamarkkinaunionista vastaava komissaari Mairead McGuinness sanoi: ”Pankkien ulkopuoliset rahoituslaitokset ovat kasvaneet viime vuosina. Jotkin niistä ovat keränneet huomattavia vipuvaikutus- ja likviditeettieroja, ja kuten pankkisektorin viimeaikaiset tappiot, joihin kyseiset tahot liittyvät, osoittavat, niiden toiminta voi muodostaa riskin rahoitusjärjestelmälle. Nykyiset säännöt antavat EU:ssa toimiville pankeille lisäselvyyttä siitä, mitkä yksiköt kuuluvat varjopankkitoiminnan piiriin, varmistavat raportoinnin johdonmukaisuuden pankkien välillä ja parantavat valvojien kykyä havaita suurten riskien kerääntyminen pankkien ulkopuolisille rahoituslaitoksille ja hallita riskejä tehokkaasti.

Vaatimukset, jotka on hyväksytty muodossa a delegoitu asetus, toimitetaan nyt virallisesti Euroopan parlamentille ja neuvostolle, joilla on kolme kuukautta aikaa tarkastella säädöstä. Päivitetty delegoitu asetus on saatavilla tätä

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa