Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Uusi eurooppalainen supertietokone vihittiin käyttöön Portugalissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio ja 6. syyskuuta Euroopan korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelyn yhteisyritys (EuroHPC JU) yhdessä Portugalin pääministerin Antonio Costan ja Portugalin tiede- ja teknologiasäätiön kanssa vihittiin käyttöön Deukalion, uusin EuroHPC-supertietokone. Deukalion sijaitsee Azurém-kampuksella, Guimarãesissa, Portugalissa.

Uutta maailmanluokan järjestelmää käytetään edistämään tutkimusta ja kehitystä sellaisilla aloilla kuin energiatehokkaat tekniikat, sääennusteet sekä meri- ja valtameritutkimus. Se auttaa myös kehittämään teollisia sovelluksia lääkekehitykseen, uusien materiaalien suunnitteluun, neurotieteeseen, ilmastoystävällisiin energiajärjestelmiin ja muilla aloilla.

Deucalion, seitsemäs Euroopan unioniin asennettu EuroHPC-supertietokone, on Portugalin tehokkain ja kehittynein laskentaresurssi. Se edustaa 20 miljoonan euron investointia, johon sisältyy 7 miljoonaa euroa EU:n rahoitusta, ja sen huipputeho on 10 Petaflopsia eli 10 miljoonaa miljardia laskutoimitusta sekunnissa. Lisäksi se tarjoaa ainutlaatuisen arkkitehtuurin Euroopassa ja tarjoaa eurooppalaisille käyttäjille pääsyn uraauurtavaan suunnitteluun, joka täydentää ja rikastuttaa EuroHPC-järjestelmien tarjoamaa monipuolista laskenta-arkkitehtuuria.

Deucalion liittyy olemassa oleviin EuroHPC JU:n supertietokoneisiin, jotka ovat jo toiminnassa: Löytäjä Bulgariassa, MeluXina Luxemburgissa, Vega Sloveniassa, Karolina Tšekissä, Leonardo Italiassa ja HUONE Suomessa. Deucalionin avajaisia ​​seuraa pian kolmas eurooppalainen esieksaasteikko MareNostrum5 supertietokone Espanjassa, joka vihitään käyttöön tänä syksynä.

Lisätietoja on saatavilla osoitteessa EuroHPC-yhteisyrityksen lehdistötiedote

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa