Liity verkostomme!

Blogspot

Kommentti: Pääomamarkkinat ja EU: n kasvustrategia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

 Adam Jacobs helmikuu 2013Kirjoittanut Adam Jacobs (kuvassa), Johtaja, markkinoiden sääntelypäällikkö, AIMA

Vuoden 2008 finanssikriisi toi jyrkkään helpotukseen pankkisektorin heikkoudet, mikä aiheutti valtion massiivisen pelastamisen ja G20-maiden päättäväiset valvontatoimet.

Mutta tämä on jättänyt dilemman EU: n päättäjille. Kuinka ne varmistavat, että vakaamman ja joustavamman rahoitusjärjestelmän rakentaminen ei tule talouskasvun kustannuksella? Uudet säännöt ovat vaatineet pankkeja vähentämään lainaa takaisin, mikä puolestaan ​​tarkoittaa sitä, että eurooppalaiset yritykset - etenkin alueen pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset) - pääsevät vähemmän tarvitsemaansa pääomaa investoida ja kasvattaa liiketoimintaansa.

Mainos

Tämä on johtanut EU: n päättäjien lisääntyneeseen kiinnostukseen roolista, jota markkinarahoitus - jota joskus kutsutaan osaksi "varjopankkijärjestelmää" - voisi olla täyttämällä luotonantoaukko ja antamalla yrityksille mahdollisuus saada pääomaa, jonka he haluavat kasvun tarve.

Yksinkertaisimmassa muodossaan markkinarahoitus perustuu malliin, jossa yritykset voivat kerätä pääomaa sijoittajilta laskemalla liikkeeseen osakkeita ja joukkovelkakirjoja - pääsemällä pääomamarkkinoille.

Eurooppa on mielenkiintoinen alue, joka on huomioitava, koska sille on ominaista maiden väliset erot markkinarahoituksen ja pankkilainan tasapainossa. Me AIMA: ssa, globaalissa hedge-rahastoteollisuuden elimessä, halusimme tutkia näitä eroja selvittääkseen, voisiko tämä antaa laajemman käsityksen maailmanlaajuisesta rahoitusrakenteesta ja sen tulevasta kehityksestä. Mitä erityisesti pankkien luotonannon ja pääomamarkkinoiden tasapainossa olevat erot merkitsevät talouskasvulle? Tarjoavatko pääomamarkkinat rahoituslähteen, jolla on positiivisia heijastusvaikutuksia talouteen?

Mainos

AIMA kysyi kahdelta tämän alan johtavalta saksalaiselta tutkijalta - finanssiprofessorilta, taloushallinnon ja pääomamarkkinoiden puheenjohtajalta Christoph Kasererilta, TUM Management School, München; ja Marc Steffen Rapp, finanssiprofessori, Kirjanpito- ja rahoitusryhmä, Kauppakorkeakoulu, Philipps-Universität Marburg - näiden kysymysten tutkimiseen. Heidän työnsä tuloksena on julkaistu uusi tutkimus nimeltä Pääomamarkkinat ja talouskasvu - Pitkän aikavälin trendit ja poliittiset haasteet, joka käynnistettiin Brysselissä 20. maaliskuuta.

Tutkimuksen keskeinen havainto on, että markkinarahoituksen ja pankkilainan välisellä tasapainolla on merkitystä ja että pankkien liiallisuus aiheuttaa kustannuksia hidastuneen talouskasvun kannalta.

On huomattavaa, että tutkimuksen tekijät ovat esittäneet kuvan "syvempien" (suurempien ja likvideimpien) pääomamarkkinoiden taloudellisista vaikutuksista. He arvioivat, että yhdistetyt osake- ja joukkolainamarkkinat kolmanneksella voisivat nostaa pitkän aikavälin BKT asukasta kohden reaalikasvua noin 20%, kun osake- ja joukkolainamarkkinat parantavat pääoman uudelleenjakoa toimialojen välillä.

Kuten tiedämme, hedge-rahastot ovat tärkeitä likviditeetin, riskienhallinnan ja hintahaun tarjoajia pääomamarkkinoilla. Tutkimuksessa todetaan, että laajempi varainhoitajien kirjo - passiivisista sijoittajista dynaamisiin ja aktiivisiin sijoittajiin, kuten hedge-rahastoihin, täydentää edelleen pääomamarkkinoiden tehokkuutta sekä markkinoiden likviditeetin parantamisen että pääoman tarjoamisen suhteen mahdollisesti riskialttiimmille yrityksille investoinnit.

Jotkut silmiinpistävimmät havainnot liittyvät osakemarkkinoiden ja niiden osallistujien positiiviseen vaikutukseen talouskasvuun. Kirjoittajat sanovat, että osakemarkkinat ovat hyödyllisiä rahoituslähteitä pitkäaikaisille riskialttiille sijoituksille. Ne antavat todisteita siitä, että pankkitalouden yrityksillä on vähemmän joustavuutta rahoituspäätöksissään, ja siksi ne noudattavat konservatiivisempaa rahoitusstrategiaa. Tämä voi johtaa alisijoittamiseen T & K-toimintaan.

Muita hyötyjä ovat osakemarkkinoiden toimijoiden ohjaamat hallinnon parannukset. Erityisesti aktiiviset osakkeenomistajat, kuten hedge-rahastot, pystyvät toteuttamaan positiivisia hallintomuutoksia yrityksissä, joihin ne sijoittavat, asiantuntemuksensa ja halukkuutensa mukaan olla yhteydessä yrityksen johtoon.

Lisääntynyt lähentyminen

Tutkimuksessa selvitetään myös, missä määrin EU: n taloudet, joita perinteisesti pidetään pankkipohjaisina, ovat omaksuneet pääomamarkkinat viime vuosina. Se viittaa siihen, että vanhat erot pankkipohjaisen talousrakenteen välillä Euroopan osissa ja Yhdistyneen kuningaskunnan (ja Yhdysvaltojen) markkinalähtöisemmän rakenteen välillä häviävät nopeasti.

Esimerkkinä voidaan mainita, että keskimääräinen osakemarkkinoiden markkina-arvo Euroopan talouksissa, joissa on pankkipohjaisia ​​rahoitusjärjestelmiä - joiden historiallisesti tiedetään olevan paljon pienempiä kuin talouksissa, joissa on markkinaperusteisia rahoitusjärjestelmiä - oli 35-luvulla 1990 prosenttia suhteessa BKT: hen, mutta nousi 58 prosenttiin Vuosina 2000–2012. Samana ajanjaksona osakemarkkinoiden markkina-arvo nousi markkinaehtoisissa Euroopan talouksissa vain 110 prosentista 117 prosenttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että suhteellisesti osakemarkkinoiden kasvu oli huomattavasti voimakkaampaa pankkipohjaisissa Euroopan talouksissa.

Lähentyminen on ollut ilmeistä myös mikrotasolla. Nykyään eurooppalaiset yritykset luottavat paljon enemmän oman pääoman ehtoiseen rahoitukseen kuin 1990-luvulla. Ja pääomarakenteiden erot eri Euroopan maiden välillä ovat vähentyneet viime vuosina. Samoin pörssiyhtiöiden omistuskeskittymä, jonka historiallisesti tiedetään olevan korkeampi pankkipohjaisissa talouksissa, on tasapainotettu ajan myötä, kun omistus on hajaantunut pankkitaloudessa sijaitseviin yrityksiin.

Politiikkaohjelma pääomamarkkinoiden tukemiseksi

Tutkimuksessa tutkitaan, miten EU: n päättäjät voisivat rakentaa politiikkaohjelman, jonka tavoitteena on tukea pääomamarkkinoiden kehitystä ja hyödyntää niiden liian vähän hyödynnettyä kasvupotentiaalia.

Pääomamarkkinat voisivat selvästi vaikuttaa merkittävästi EU: n kasvustrategiaan. Pääomamarkkinoita voitaisiin vahvistaa parantamalla vähemmistöosakkaiden suojaoikeuksien laatua, samoin kuin riippumattomien institutionaalisten sijoittajien roolia voitaisiin vahvistaa. Tutkimuksessa todetaan myös, että eläkesäästöjä koskevat säännöt ja verolakit voitaisiin suunnitella tavalla, joka kannustaa suurempaa osaa kansallisista säästöistä sijoittamaan pääomamarkkinoiden kautta, mikä auttaisi myös rahastoituja eläkejärjestelmiä huolehtimaan väestön ikääntymisestä. Ja lopuksi on syytä pohtia, kuinka verosäännöt voisivat vahvistaa osakemarkkinoiden roolia.

EU: n hallitukset hyötyisivät hyvin kehitetystä pääomamarkkinapolitiikasta, jossa tunnustetaan, että vakaan rahoitusjärjestelmän kriittinen piirre on vahvojen pääomamarkkinoiden luominen ja tarvittavien keskeisten osallistujien moninaisuus. Tämän muuntamiseksi lainsäädäntö- ja sääntelytoimiksi uskomme, että voidaan harkita seuraavia konkreettisia vaiheita:

  • Kehitetään eläkerahastovälineitä, joita voidaan markkinoida kaikkialla Euroopassa yhdenmukaistettujen sääntöjen mukaisesti.
  • Eurooppalaisten hallinnointivaatimusten uudistus osakkeenomistajien suojan vahvistamiseksi.
  • Yhdenmukaistettujen puitteiden kehittäminen lainojen myöntämiselle pankkisektorin ulkopuolella.
  • Kehitetään yhdenmukaistettu ja vahvistettu maksukyvyttömyyskehys kaikkialla EU: ssa.
  • Arvopaperistamista koskevien nykyisten sääntöjen tarkistaminen markkinoiden tehokkaan toiminnan varmistamiseksi.
  • Vältä rahoitusmarkkinoiden toimijoiden homogenisointia, joka laajentaa sääntelyä yhdeltä sektorilta aloille, joilla on täysin erilaiset liiketoimintamallit.

Viime kädessä uskomme, että koordinoitu ja kunnianhimoinen politiikkaohjelma tällä tavoin voisi auttaa tarjoamaan lisärahoituslähteitä reaalitaloudelle ja samalla vahvistamaan rahoitusalaa.

 

Continue Reading
Mainos

Venäjä

EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duuman vaaleja

Julkaistu

on

Venäjä [nid: 114228]

”Meidän on uudistettava Euroopan politiikka Venäjää kohtaan. Meidän on estettävä Venäjän uhat, pidätettävä Venäjän puuttuminen EU: hun ja sen naapurustoon ja tuettava strategisesti Venäjän demokraattisia voimia. Meidän on työskenneltävä olettamuksella, että muutos on mahdollista tässä maassa ja että "demokratia ensin" on ensimmäinen tehtävämme suhteissamme Venäjään. Venäjä voi olla demokratia ”, sanoi EPP: n Euroopan parlamentin jäsen Andrius Kubilius ennen 14. syyskuuta pidettävää täysistuntoa EU: n ja Venäjän poliittisten suhteiden tulevaisuudesta.

Parlamentin mietinnössä, jonka Kubilius on laatinut ja josta äänestetään tänään (15. syyskuuta), korostetaan, että Euroopan on osallistuttava Moskovan kanssa yhteistä etua koskeviin kysymyksiin, kuten asevalvontaan, rauhanrakentamiseen, maailmanlaajuiseen turvallisuuteen tai ilmastonmuutokseen. Tällaisen yhteistyön olisi kuitenkin ehdottomasti oltava ehdollinen Kremlin halukkuudesta kunnioittaa ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä lakeja. ”Yhteistyö tietyillä erityisaloilla ei saisi johtaa myönnytyksiin EU: n arvoihin eikä koskaan jättää huomiotta seurauksia kumppaneillemme. Tarvitsemme lisää rohkeutta ottaa vahva kanta Kremlin hallintoa kohtaan ihmisoikeuksien puolustamiseksi. Meidän on varmistettava, että mahdolliset lisäsuhteet Kremlin kanssa riippuvat Putinin halusta lopettaa hyökkäykset, sortot ja pelottelut Venäjällä ja sen ulkopuolella ”, Kubilius korosti.

Mainos

Mietinnössä korostetaan lisäksi, että EU: n on oltava valmis olemaan tunnustamatta Venäjän duumaa ja keskeyttämään maan osallistuminen kansainvälisiin parlamentaarisiin kokouksiin, myös Euroopan neuvoston kokouksiin, jos tällä viikolla Venäjän parlamenttivaalit tunnustetaan petoksiksi. ”Venäjän ihmisillä on oltava valintaoikeus, kuten minkä tahansa muun demokraattisen maan ihmisillä. Kun tärkeimmät oppositiotoimijat ja Venäjän hallitsevan puolueen vastustajat ovat vankilassa tai kotiarestissa, vaihtoehtoja ei ole. Kremlin jatkuva tukahduttaminen kaikkiin opposition ehdokkaisiin, vapaaseen mediaan tai kansalaisjärjestöön heikentää vaalien legitiimiyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toistamme, että oppositiojohtaja Aleksei Navalny sekä kaikki ne, jotka tukivat häntä rauhanomaisten mielenosoitusten aikana, on vapautettava ”, Kubilius totesi.

Mainos
Continue Reading

Saksa

Saksan vihreiden puoluejohtaja puolustaa liittokansleri-ehdokasta

Julkaistu

on

By

Saksan vihreiden puolueen johtajat Robert Habeck ja Annalena Baerbock, myös vihreiden liittokansleri-ehdokas, kuuntelevat NABU-yhdistyksen johtajaa Christian Unseltia, kun he kävelevät Biesenthaler-altaan luonnonsuojelualueen nummilla esiteltyään välittömän ilmastonsuojeluohjelman Biesenthal lähellä Bernaua, Koillis -Saksa 3. elokuuta 2021. Tobias Schwarz/Pool REUTERSin kautta

Saksan vihreiden johtaja sunnuntaina (8. elokuuta) puolusti puolueen liittokansleri-ehdokasta ensi kuun liittovaltiovaaleissa ja harhautti ehdotuksia, joiden mukaan hänen pitäisi korvata hänet sen jälkeen, kun hän oli tehnyt kalliita virheitä, kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Ekologit nousivat lyhyesti äänestyksissä ohittaakseen liittokansleri Angela Merkelin konservatiivisen blokin sen jälkeen, kun he olivat nimenneet Annalena Baerbockin (kuvassa) liittokansleri -ehdokkaaksi huhtikuussa, mutta ovat sen jälkeen heikentyneet.

Baerbockin virheiden aiheuttama kampanja on sisällyttänyt virheitä ansioluetteloonsa ja skandaalin joulubonusmaksusta, jota hän ei ilmoittanut parlamentille. Baerbock on myös sanonut, että seksistinen valvonta pidättelee häntä. Luettu lisää.

Mainos

"Rouva Baerbock sopii liittokanslerin virkaan, ja meidän tehtävämme on varmistaa, että vihreät ovat vahvoja", puolueen johtaja Robert Habeck kertoi ZDF: lle haastattelussa.

Kysyttäessä, pitäisikö vihreiden korvata Baerbock hänen kanssaan liittokansleri -ehdokkaana, Habeck vastasi: "Ei, se ei ole keskustelu."

Vihreiden surun lisäämiseksi puolue suljetaan pois Saarlandin osavaltion vaalista 26. syyskuuta järjestettävissä kansallisissa vaaleissa, koska alueellisten ehdokkaiden valinta on epäsäännöllistä sisäisen riidan vuoksi.

Mainos

"Vihreiden kampanjassa oli muutamia ongelmia, mutta ... odotan innolla elokuuta ja syyskuuta", sanoi Habeck, joka on puolueen johtaja Baerbockin kanssa. "Kaikki on mahdollista."

Aiemmin sunnuntaina julkaistu mielipidemittaus osoitti, että vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit (SPD) vetäytyvät vihreiden kanssa 18 prosentilla Merkelin konservatiivien jälkeen 26 prosentilla. Merkel, joka on ollut vallassa vuodesta 2005, aikoo erota vaaleista. Lue lisää.

INSA: n kysely osoitti, että hypoteettisessa suorassa äänestyksessä liittokanslerista SPD -ehdokas Olaf Scholz oli 27%: n kannalla. Konservatiivinen Armin Laschet vaipui 14 prosenttiin, yhden pisteen edellä Baerbockia, 13 prosentilla.

Vihreät esittivät tiistaina "hätätilanteen ilmastonsuojeluohjelman", jonka tarkoituksena on palauttaa kampanjansa. Lue lisää.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

Julkaistu

on

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa