Liity verkostomme!

Etusivu

TAITEET: Mario Dilitz Brysselissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brysselin kirjeenvaihtajaLIFEDILITZ

Realistiset puunhahmot seisovat rauhallisesti ja pyöreästi studioympäristössä
itävaltalaisen taiteilijan Mario Dilitzin taiteilija.
He odottavat pian ihailuaan galleriassa. Heidän vaalea puu
kiilto melkein läpinäkyvä, houkuttelemalla meitä välittömästi koskettamaan sitä,
jotta sormemme tuntevat tekstuurin ja käyrät.
Huoli siitä, että joku voisi pitää niin paljon realistista banaalia, ei vaivaa
Dilitz. "Yksi pääsee syvyyteen kauneuden avulla", taiteilija kommentoi.
«En halua tehdä rumia asioita».

Mario Dilitzin parcoursien pääkierre on täydellisyys. Todennäköisimmin,
hänen perfektionismi johtuu hänen nuoruudestaan ​​omistautuneesta korkean suorituskyvyn hiihtoon.
Ennen kuvanveistäjäkseen tanssimista hän tanssi hiihtotapahtumana
acrobat, osallistunut menestyksekkäästi Euroopan ja maailmancup-kisoihin. «Harjoin aina hyvin
kovaa », taiteilija kertoo puhdistaessaan pöytään Münchenin studiossa. Puhuminen ei vain
kilpailuurheilu, josta hän luopui sillä välin, mutta myös veistos.

Mainos

Dilitzillä on kyky ilmaista ihmisen muoto, siirtää ja kääntää sen kieli.
Hän yhdistää perinteisen veistoksellisen tiedon ja tekniset taidot nykyaikaisiin aiheisiin ja
siten onnistuu luomaan veistoksia, joilla on suuri intensiteetti ja vetovoima. Hänen työnsä polarisoituu. Tuolla on
vahva kontrasti hänen veistostensa esteettisen kauneuden ja aiheiden sisällön välillä, missä
tapahtuu syvällinen vastakkainasettelu ihmiskunnan olemassaolon epämääräisyyksiin. Julkaisussa «Er, Sie, Es»,
elinikäinen alaston nainen tarkkailee katsojaa samalla kun suojaa läheisyyttään raskailla käsineillä,

ikään kuin katsellen häntä, hän tunkeutui röyhkeästi. Pitäisikö taiteen sallia tällaisia ​​tunkeutumisia? Muut Dilitz-hahmot tarttuvat
määritteelle (ts. «Big Fish») tai käytä outoja hattuja (ts. «Cool Cap»), jätettävä tulkinnan varaa.
Yhtäältä Mario Dilitz osoittaa ristiriitaisuudet, joita esiintyy ihmisluonnossa. Päällä
Toisaalta hän onnistuu yhdistämään heidät työhönsä. Jopa hänen materiaalivalintansa paljastaa nämä
Hänen veistoksensa, suurin osa niistä elinikäisiä, on tehty korkealaatuisesta laminoidusta puusta.

Tuhoamisprosessin ja sen jälkeen uudelleenrakentamisen jälkeen puu on saavuttanut uuden vakauden muodon,
joka ei olisi ollut mahdollista luonnollisessa kunnossaan.
Punaisen tahran liiman liitokset tekevät tästä prosessista
näkyvä koko laminoidussa puussa. Mario Dilitz allekirjoittaa siten luomuksensa erehtymättä.
Dilitz syntyi vuonna 1973 Axamsissa, Tirolissa. Hänen isänsä oli koristeveistäjä, koristeltu kuva
kehykset, kirkon penkit, ikkunakehykset, parvekkeen reunuseinät ... hänen kaksitoista syntymäpäiväänsä asti
Dilitz istui usein työpajassaan, jossa hän myös hirsi ja veisteli vähän.

Mainos

«Puu tarkoittaa minulle koti», ehkä myös siksi, että hänen isänsä kantoi aina puun tuoksua.
Dilitz työskentelee nyt ja asuu Axamsissa ja Münchenissä.

LKFF Art & Sculpture Projects, rue Blanche 15, Bryssel

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa