Liity verkostomme!

Savukkeet

Tavalliset pakkaukset eivät ole ihmelääke päättäjät etsineet

Julkaistu

on

Uusi opiskella LUISS-kauppakorkeakoulun ja Rooman Deloitten tutkijat analysoivat tupakkatuotteiden sileiden pakkausten tehokkuutta Isossa-Britanniassa ja Ranskassa ja tekevät johtopäätöksen.

EU Reporter halusi tietää enemmän ja istui tutkijoiden kanssa.


EU Reportteri: Kiitos, että hyväksyt tämän haastattelun. Tämä on ryhmäsi toinen analyysi tavallisten pakkausten tehokkuudesta. Ensimmäistä kertaa katsoit Australiaa. Tällä kertaa keskityit Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Ranskaan, kahteen maahan, jotka ottivat käyttöön tavalliset pakkaukset savukkeiden kulutuksen hillitsemiseksi kolme vuotta sitten. Voitteko esittää yhteenvedon siitä, miten lähestyt analyysia ja mitä menetelmiä raportissa käytettiin?

Professori Oriani: Kiitos, että sait minut. Analyysimme perustuu savukkeiden kulutustilastoihin, jotka kattavat yli kolme vuotta tavallisten pakkausten täysimääräistä täytäntöönpanoa Isossa-Britanniassa ja Ranskassa. Toistaiseksi meidän on ainoa tietoinen tutkimus, joka on käyttänyt tietoja niin pitkältä ajanjaksolta.

Käytimme kolmea menetelmää arvioidaksemme, onko tavallisen pakkauksen käyttöönotolla merkittävä vaikutus savukkeiden kulutukseen molemmissa maissa.

Ensinnäkin teimme rakenteellisen rikkoutumisanalyysin testataksemme, johtaako tavallisen pakkauksen käyttöönotto muutokseen savukkeiden kulutustrendissä.

Sitten teimme rakennemalliarvion vahvistamaan, voidaanko tavallinen pakkaus liittyä savukkeiden kulutuksen laskuun sen jälkeen, kun vaihtoehtoisia vaikuttavia tekijöitä, kuten hintaa, hallitaan.

Lopuksi arvioimme savukkeiden kulutuksen eroavaisuuksien regressioyhtälön, jonka avulla voimme arvioida tavallisen pakkauksen eroja Ranskassa ja Isossa-Britanniassa verrattuna vastaaviin maihin, joissa ei ole otettu käyttöön tavallista pakkausta.

EU Reportteri: Mitkä olivat tutkimuksen päähavainnot?

Professori Oriani: Huomasimme, että tavallisen pakkauksen käyttöönotolla ei ole ollut vaikutusta savukkeiden kulutuksen kehitykseen Isossa-Britanniassa tai Ranskassa.

Rakennemallin arviointi osoitti, että vaihtoehtoisten vaikuttavien tekijöiden hallinnan jälkeen tavallisella pakkauksella ei ole ollut tilastollisesti merkittävää vaikutusta savukkeiden kulutukseen molemmissa maissa. Lopuksi eroavaisuuksien regressio osoittaa, että tavallisilla pakkauksilla ei ole ollut vaikutusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun taas siihen liittyy tilastollisesti merkittävä 5 prosentin savukekulutuksen kasvu henkeä kohti Ranskassa, mikä on ristiriidassa säätö.

EU Reportteri: Se on erittäin mielenkiintoista. Joten todisteet eivät viittaa siihen, että pelkkä pakkaus vähentää savukkeiden kulutusta?

Professori Oriani: Tiedot yhdessä osoittavat, ettei ole näyttöä siitä, että pelkkä pakkaus vähentäisi savukkeiden kulutusta millä tahansa tasolla. Yksikään käytetyistä malleista ei osoittanut savukkeiden kulutuksen vähenemistä pelkän pakkauksen takia Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Ja todellakin tutkimuksemme löysi joitain todisteita savukkeiden kulutuksen kasvusta Ranskassa, mikä viittaa siihen, että pelkällä pakkauksella voi olla ollut haitallinen vaikutus tupakointitasoon.

Meidän on myös pidettävä mielessä ne tupakoitsijat, jotka siirtyivät vaihtoehtoisiin tuotteisiin, kuten sähköisiin savukkeisiin tai lämmitettyihin tupakkatuotteisiin. Analyysimme ei sisällä niitä. Se, että havaitsimme, että tavallisilla pakkauksilla ei ollut vaikutusta edes ottamatta huomioon siirtymistä vaihtoehtoisiin nikotiinituotteisiin, vahvistaa tuloksia, joiden mukaan tavallinen pakkaus on tehoton.

EU Reportteri: Mainitsin ensimmäisen tutkimuksesi aiemmin. Voitteko verrata Australian tavallisen pakkaamisen tutkimuksen tuloksia Ison-Britannian ja Ranskan tutkimusten tuloksiin? Mitä johtopäätöksiä voimme tehdä tällaisesta vertailusta?

Professori Oriani: Tämän raportin tulokset ovat yhdenmukaisia ​​edellisen tutkimuksen kanssa, joka esitettiin tavallisen pakkauksen vaikutuksesta savukkeiden kulutukseen Australiassa. Käytimme samaa menetelmää ja päädyimme yhdessä mallissamme siihen tulokseen, että pelkkä pakkaus liittyy myös savukkeiden kulutuksen tilastollisesti merkittävään kasvuun siellä.

Tämä osoittaa, ettei ole mitään viitteitä siitä, että pelkkä pakkaus vähentäisi savukkeiden kulutusta. On myös joitain todisteita siitä, että pelkkä pakkaus voi johtaa korkeampaan tupakointitasoon, jota meidän on yritettävä välttää.

EU Reportteri: Kuinka suosittelet asiantuntijoina, että eurooppalaiset päättäjät lähestyvät tavallisen pakkaamisen aihetta?

Professori Oriani: Tutkimuksemme on tähän mennessä syvin ja kattava selvä pakkaaminen tavallisista pakkauksista Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Ranskassa, ja tutkimuksemme voi auttaa informoimaan eurooppalaisia ​​päättäjiä harkitsemaan, minkä tyyppisiä tupakoinnin torjuntatoimenpiteitä tulisi ottaa käyttöön. Tämä ja aiemmat tutkimuksemme eivät vahvista oletusta, että tavallinen pakkaus on tehokas toimintatapa savukkeiden kulutuksen vähentämiseksi. Eurooppalaisten päätöksentekijöiden, jotka arvioivat pelkkää pakkausta, tulisi ottaa tämä huomioon varmistaakseen, että heillä on kattava kuva tavallisen pakkauksen mahdollisesti haitallisista vaikutuksista ja kustannuksista.

Tutkimukseen pääsee tätä

Savukkeet

Maailman tupakaton päivä 2021:

Julkaistu

on

”Tupakan käyttö on suurin yksittäinen vältettävä terveysriski. Se on ennaltaehkäisevän syövän johtava syy, ja 27% kaikista syöpistä johtuu tupakasta. Ehdotamme Euroopan lyövän syöpäsuunnitelman avulla rohkeita ja kunnianhimoisia toimia ehkäisemiseksi tupakan käytön vähentämiseksi. Olemme asettaneet hyvin selvän tavoitteen - luoda savuton sukupolvi Eurooppaan, jossa alle 5 prosenttia ihmisistä käyttää tupakkaa vuoteen 2040 mennessä. Tämä olisi merkittävä muutos verrattuna nykyiseen noin 25 prosenttiin. Tupakan käytön vähentäminen on ratkaisevan tärkeää tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Ilman tupakan käyttöä yhdeksän kymmenestä keuhkosyöpätapauksesta voitaisiin välttää.

"Monet, ellei suurin osa tupakoitsijoista, ovat yrittäneet lopettaa jossakin elämänsä vaiheessa. Viimeisin Eurobarometri[1] luvut puhuvat puolestaan: jos onnistumme tukemaan tupakoitsijoita, jotka yrittävät lopettaa tämän onnistumisen, voimme jo puolittaa tupakoinnin yleisyyden. Toisaalta kolme neljästä tupakoitsijasta, jotka lopettivat tai yrittivät lopettaa, eivät käyttäneet apua.

"COVID-19-kriisi on tuonut esiin tupakoitsijoiden haavoittuvuuden, sillä heillä on jopa 50% suurempi riski sairastua vakaviin sairauksiin ja kuolemaan viruksesta, mikä on saanut miljoonat heistä haluamaan lopettaa tupakan. Mutta lopettaminen voi olla Voimme tehdä enemmän auttaaksemme, ja juuri tästä on kyse tämän vuoden maailman tupakkapäivästä - sitoutuminen lopettamiseen.

"Meidän on lisättävä motivaatiota jättää tupakointi taakseen. Tupakoinnin lopettaminen on win-win-tilanne kaikenikäisille aina. Meidän on tehostettava peliä ja varmistettava, että EU: n tupakkalainsäädäntöä noudatetaan tiukemmin, etenkin alaikäisille suuntautuvan myynnin osalta. ja tupakoinnin lopettamiseen tähtäävät kampanjat. Sen on myös pysyttävä mukana uudessa kehityksessä, oltava riittävän ajan tasalla vastaamaan uusien tupakkatuotteiden loputtomaan markkinoille pääsyyn.Tämä on erityisen tärkeää nuorempien ihmisten suojelemiseksi.

"Viestini on yksinkertainen: lopettaminen säästää elämääsi: jokainen hetki on hyvä lopettaa, vaikka olisit tupakoinut ikuisesti."

[1] Eurobarometri 506. Eurooppalaisten suhtautuminen tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin. 2021

Continue Reading

Savukkeet

Miksi EU: ssa ei pitäisi olla yhdenmukaistettuja valmisteveroja nikotiinittomille e-savukkeille

Julkaistu

on

Vuodesta 2016 lähtien Euroopan komissio on työskennellyt tupakan valmisteverodirektiivin (TED), oikeudellisen kehyksen, jolla varmistetaan, että valmisteveroja sovelletaan samalla tavalla ja samoihin tuotteisiin, tarkistamista kaikkialla yhtenäismarkkinoilla, kirjoittaa Donato Raponi, Euroopan verolainsäädännön kunniaprofessori, entinen valmisteveroyksikön johtaja, verolain konsultti.

Jäsenvaltiot pyysivät äskettäin EU: n neuvoston välityksellä joukkoa uusia tuotteita sisällytettäväksi TED: ään. Se sisältää e-savukkeet, jotka eivät sisällä tupakkaa, mutta sisältävät nikotiinia. On kuitenkin myös sähköisiä savukkeita, joissa ei ole nikotiinia, ja niiden kohtalo on epäselvä.

Mutta miksi direktiivin, joka on toistaiseksi ollut vain, puolesta tupakka laajennetaan koskemaan tuotteita, jotka sisältävät ei kumpikaan tupakka ei myöskään nikotiini? Eikö tämä ole askel liian pitkälle?

Euroopan unionin perussopimus, joka on kirjattu Euroopan unionin perussopimuksiin, on hyvin selvää, ennen kuin se ehdottaa Kaikki lainsäädäntöaloitteesta, joihinkin keskeisiin kysymyksiin on puututtava.

EU: n säännöt1 selittää hyvin selvästi, että tuotteet olisi sisällytettävä TED: ään vain sisämarkkinoiden moitteettoman toiminnan varmistamiseksi ja kilpailun vääristymisen välttämiseksi.

Ei ole suinkaan selvää, että nikotiinittomien tuotteiden, kuten nikotiinittomien e-nesteiden, yhdenmukainen valmisteverokäsittely kaikkialla Euroopassa auttaa lieventämään tällaisia ​​vääristymiä.

On hyvin vähän näyttöä siitä, missä määrin kuluttajat pitävät e-nesteitä ilman nikotiinia elinkelpoisena korvikkeena nesteille sisältyville e-nesteille. Euroopan komissio julkaisi äskettäin Eurobarometri Tutkimuksella eurooppalaisten suhtautumisesta tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin ei ole mitään sanottavaa tässä asiassa. Ja käytettävissä olevien markkinatutkimusasiantuntijoiden näyttö on parhaimmillaan rajallista.

Näin ollen on käytännössä mahdotonta tietää, kuinka moni kuluttaja - jos ollenkaan lainkaan - siirtyisi e-nesteisiin ilman nikotiinia, jos vain nikotiinia sisältävistä e-nesteistä kannettaisiin EU: n tason valmistevero.

Tiedämme kuitenkin, että melkein jokainen, joka kuluttaa jo TED-direktiivin soveltamisalaan kuuluvia tupakkatuotteita, ei pidä nikotiinittomia e-savukkeita niiden elinkelpoisina korvikkeina. Ja siksi useimmat tupakoitsijat, jotka siirtyvät vaihtoehtoisiin tuotteisiin, etsivät muita tuotteita sisältävä nikotiini.

Tämän ja alkoholittoman oluen valmisteverokohtelun välillä voi olla yhtäläisyyksiä, koska viimeksi mainittu ei kuulu EU: n alkoholidirektiivin soveltamisalaan. Vaikka se on suunniteltu vaihtoehtoiseksi tuotteeksi, se ei tarkoita, että alkoholittoman oluen katsotaan olevan vahva korvike useimmat ihmiset, jotka juovat alkoholijuomaa. Jäsenvaltiot eivät ole soveltaneet yhdenmukaistettua valmisteveroa alkoholittomaan olueseen, eivätkä sisämarkkinoiden tehokas toiminta ole toistaiseksi vahingoittunut.

Vaikka yhdenmukaistetun valmisteveron puuttuminen nikotiinittomista sähköisistä savukkeista vääristäisi kilpailua, sen on oltava riittävän materiaalia oikeuttamaan kaikki EU: n tason toimet. Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytäntö vahvistaa, kuinka kilpailun vääristymien on oltava '' tuntuvia '' EU: n lainsäädäntöön mahdollisesti tehtävien muutosten perustelemiseksi.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos vaikutukset ovat vain rajalliset, EU: n toimille ei ole mitään syytä.

Sähköisten savukkeiden markkinat ilman nikotiinia ovat tällä hetkellä hyvin pienet. Euromonitorin tietojen mukaan avoimien järjestelmien nikotiinittomat e-nesteet edustivat vain 0.15% EU: n kaikista tupakan ja nikotiinituotteiden myynnistä vuonna 2019. Eurobarometri paljastaa, että vaikka lähes puolet Euroopan sähköisistä savukkeiden kuluttajista käyttää sähköisiä savukkeita nikotiinin kanssa päivittäin, vain 10% heistä käyttää päivittäin e-savukkeita ilman nikotiinia.

Koska nikotiinittomien e-savukkeiden ja TED-direktiivin soveltamisalaan jo kuuluvien tuotteiden välillä ei ole selkeää näyttöä kilpailusta ja nikotiinittomien tuotteiden vähäisestä myynnistä, '' tuntuvan '' kilpailun vääristymisen testi ei ole - ainakin tällä hetkellä - ilmeisesti täytetään.

Vaikka EU: n tasolla ei olisikaan mahdollista tehdä uusia nikotiinittomia savukkeita koskevia lainsäädäntötoimenpiteitä, se ei estä yksittäisiä jäsenvaltioita perimästä tällaisista tuotteista kansallista valmisteveroa. Tämä on jo ollut käytäntöä kaikissa jäsenvaltioissa.

Saksa ei esimerkiksi tarvitse EU: n direktiiviä kotimaisen valmisteveronsa perimiseksi kahvista, kun taas Ranska, Unkari, Irlanti ja Portugali verottavat sokerijuomia ilman EU: n soodavalmistedirektiiviä.

Ei-nikotiinisten e-nesteiden tapaus ei ole erilainen.

Mikään jäsenvaltio ei estä verottamasta muita kuin nikotiini-e-nesteitä omassa tahdissaan ilman EU: n tarpeetonta puuttumista asiaan.

1 Artiklan 113 n toiminnasta tehdyn sopimuksen Euroopan unionin

Continue Reading

Savukkeet

Laiton tupakakauppa: Lähes 370 miljoonaa savuketta takavarikoitiin vuonna 2020

Julkaistu

on

Kansainväliset toimet, joihin osallistui Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF), takavarikoivat vuonna 370 lähes 2020 miljoonaa laitonta savuketta. Suurin osa savukkeista salakuljetettiin EU: n ulkopuolisista maista, mutta ne oli tarkoitettu myytäviksi EU: n markkinoilla. Olisivatko he päässeet markkinoille, OLAF arvioi, että nämä mustan pörssin savukkeet olisivat aiheuttaneet noin 74 miljoonan euron tappiot tulli- ja valmisteveroista sekä arvonlisäverosta EU: n ja jäsenvaltioiden talousarvioihin.

 OLAF tuki kansallisia ja kansainvälisiä tulli- ja lainvalvontaviranomaisia ​​eri puolilta maailmaa 20 operaation aikana vuoden 2020 aikana. Erityisesti se antoi elintärkeää tietoa sellaisten kuorma-autojen ja / tai konttien tunnistamisesta ja jäljittämisestä, jotka oli väärin ilmoitettu muina tavaroina EU: n rajoilla. OLAF vaihtaa tiedustelutietoa reaaliajassa EU: n jäsenvaltioiden ja kolmansien maiden kanssa, ja jos on selvää näyttöä siitä, että lähetykset on tarkoitettu EU: n salamarkkinoille, kansalliset viranomaiset ovat valmiita ja kykeneviä astumaan sisään ja pysäyttämään ne.

OLAFin pääjohtaja Ville Itälä sanoi: "Vuosi 2020 oli haastava vuosi monella tapaa. Vaikka monet lailliset yritykset joutuivat hidastamaan tai lopettamaan tuotannon, väärentäjät ja salakuljettajat jatkoivat rauhaa. Olen ylpeä voidessani sanoa, että OLAFin tutkijoilla ja analyytikoilla oli tärkeä rooli näiden laittomien tupakansiirtojen seurannassa ja takavarikoinnissa ja että OLAFin yhteistyö viranomaisten kanssa kaikkialla maailmassa on pysynyt vahvana haastavista olosuhteista huolimatta. Yhteiset ponnistelumme ovat paitsi auttaneet säästämään miljoonia euroja menetettyinä tuloina ja pitäneet miljoonia salakuljetettuja savukkeita markkinoilla, myös auttaneet meitä pääsemään lähemmäksi lopullista tavoitetta tunnistaa ja sulkea rikollisjoukot tämän vaarallisen ja laittoman kaupan takana. ”

OLAFin toimissa takavarikoitiin vuoden 368,034,640 aikana 2020 132,500,000 235,534,640 savuketta, jotka oli tarkoitettu laittomaan myyntiin EU: ssa. näistä XNUMX XNUMX XNUMX savukkeesta takavarikoitiin EU: n ulkopuolisissa maissa (lähinnä Albaniassa, Kosovossa, Malesiassa ja Ukrainassa), kun taas EU: n jäsenvaltioissa takavarikoitiin XNUMX XNUMX XNUMX savuketta.

OLAF on myös havainnut selvät mallit tämän laittoman tupakakaupan alkuperän suhteen: vuonna 2020 takavarikoiduista savukkeista noin 163,072,740 99,250,000 84,711,900 oli peräisin Kaukoidästä (Kiina, Vietnam, Singapore, Malesia), kun taas 21,000,000 XNUMX XNUMX oli Balkanilta / Itä-Euroopasta (Montenegro, Valko-Venäjä, Ukraina). Lisäksi XNUMX XNUMX XNUMX oli peräisin Turkista, kun taas XNUMX XNUMX XNUMX tuli Arabiemiirikunnista.

Tärkeimmät OLAFin vuonna 2020 ilmoittamat savukkeiden salakuljetustoiminnot liittyivät yhteistyöhön viranomaisten kanssa vuonna Malesia ja Belgia, Italia että Ukrainasekä joukko viranomaisia, joissa on mukana EU: n viranomaisia kaikkialla EU: ssa että muualla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

  • Suoritetaan riippumattomia petosten ja korruption tutkimuksia, joihin osallistuu EU: n varoja, jotta voidaan varmistaa, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat saavuttavat hankkeet, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvaa Euroopassa.
  • osallistuminen kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä;
  • vakaan EU: n petostentorjuntapolitiikan kehittäminen.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

  • Kaikki EU: n menot: Tärkeimmät menokategoriat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseutu
  • kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu
  • eräät EU: n tulot, pääasiassa tullit, ja
  • epäilyt EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavista väärinkäytöksistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa