Liity verkostomme!

Italia

Hiljaisuus, joka huutaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sunnuntaina 9. lokakuuta 2022 tulee kuluneeksi 40 vuotta Rooman suureen synagogaan vuonna 1982 tehdystä palestiinalaisten terrori-iskusta, jossa kaksivuotias lapsi Stefano Tache kuoli ja 37 muuta haavoittui. Stefanon veli Gadiel, joka myös haavoittui hyökkäyksessä, on juuri julkaissut muistelmansa, Huutava hiljaisuus, jossa hän käsittelee Italian hallituksen osallisuutta terroristien kanssa.

Koko Italian tulee kiittää Gadielia hänen voimastaan ​​ja päättäväisyydestään sekä hänen ja koko perheensä, erityisesti hänen rohkea äitinsä Danielan ja isänsä Josephin, kärsimyksen kertomisesta. Hänen tarinansa on henkilökohtainen, jolla on universaalia arvoa. Se opettaa meille, että terrorismin uhrit kohtaavat tunnetsunamin, josta he eivät voi koskaan täysin toipua. Heidän psyykkistä ja fyysistä kipuaan ei tunnusteta, eikä niitä ole vieläkään täysin ymmärretty, määritelty ja käsitelty.

Viime kuukausina Israel on kohdannut terrori-iskujen ja iskuyritysten aallon. Vain uhrit tietävät trauman, joka heidän on kestettävä, perheen sydänsurun, fyysisten haavojen perinnön. Toisen intifadan aikana näin Jerusalemin kadut kirjaimellisesti yli 1,000 kuolleen veren peittämänä. Kuitenkin hyökkääjät vapautettiin ja jopa korotettiin maailman sorrettujen ruhtinaiksi. Uhrit kuitenkin pyyhittiin pois, ja Israelia ja juutalaisia ​​herjattiin sortajiksi.

Gadiel Tachen kertomus henkilökohtaisesta kokemuksestaan ​​ja hyökkäyksen mahdollistaneesta kauhistuttavasta poliittisesta skandaalista valaisee antisemitistisen terrorismin todellista luonnetta ja sen aiheuttamaa kärsimystä. Kirjassaan Gadiel tekee selväksi, että antisemitistinen terrorismi on yksinkertaisesti viimeisin historiallinen iteraatio kansanmurhasta antisemitististä väkivaltaa, joka huipentui holokaustiin. Antisemitistinen terrori käyttää nykyään poliittista julmuutta, median herjausta, kampus- ja sosiaalisen median vihaa ja suoria fyysisiä hyökkäyksiä juutalaisia ​​vastaan ​​ympäri maailmaa.

Tämä terrori on pahimmillaan Israelissa, missä kuka tahansa, missä tahansa, voi joutua ammuskelun, veitsen ja auton junaan. Ei ole perhettä, jolla ei olisi kauhun uhriksi joutunutta sukulaista tai ystävää. Mutta ei ole myöskään paikkaa maailmassa, joka ei olisi tuntenut antisemitististä terrorismia vuoden 1972 Münchenin olympialaisista Pariisiin, Madridiin, Lontooseen, Toulouseen, Alankomaihin, New Yorkiin ja moniin Yhdysvaltojen kaupunkeihin sekä Mumbaihin, Keniaan ja tietysti Rooma.

Maailmanlaajuista terrorismin pandemiaa, joka saavutti huippunsa 9/11, ei ole koskaan oikeutetusti määritelty äärimmäisen antisemitistiseksi, vaikka terroristit itse eivät koskaan laiminlyö huutaa vihaansa juutalaisia ​​kohtaan, kuten Rooman hyökkäyksessä, jonka vuosipäivää vietämme nyt juhlallisesti. tarkkailla. Tapauksia on kymmeniä tuhansia, ja niihin liittyy aina Israelin demonisointi ja huudot "kuolema juutalaisille" ja "joesta mereen, Palestiina on vapaa".

Antisemitistisellä terrorismilla on nykyään sama tarkoitus kuin ennenkin: juutalaisten tuhoaminen. Nyt tämä on määrä saada aikaan tuhoamalla maailman ainoa juutalainen valtio, joka on myös Lähi-idän ainoa demokratia. Itse asiassa Israelin viha, joka huipentuu, kuten Robert Wistrich sitä kutsui, juutalaisen valtion "natsioimiseen", on saanut pelottavia mittasuhteita jopa Italian yleisessä mielipiteessä. Tämä vaihtelee Valentino Parlaton artikkelista, jossa hän vertasi Ariel Sharonia Kesserlingiin ja Göringiä Lucio Lombardo Radiceen väittäen, että Israel oli toteuttamassa natsien likvidointia Beirutin getoissa.

Mainos

Arkkiterroristi Yasser Arafat, ase kantoi, puhui Italian parlamentille, kuten Gadiel muistelee kirjassaan. Arafat muotoili jo silloin veristä strategiaa, joka johtaisi toiseen intifadaan kouluttamalla Shahid marttyyreja ja heidän pyhittämisensä, vaikka Arafat väitti etsivänsä rauhaa, jonka hän todellisuudessa aina hylkäsi.

Toimittajaurani aikana olen tavannut monia terroristeja. Kun tapaat heidät, huomaat, että heidän kasvatuksensa ja koulutus ovat tehneet heistä liikkumattomia ja ettei heidän vihallaan ole mitään tekemistä alueellisten kysymysten kanssa. Se on ideologinen ja uskonnollinen ja muuttaa juutalaisia ​​tappavasta ”marttyyrista” pyhitetyn hahmon. Kotona, koulussa, kaupungin aukioiden muureilla ja kesäleirillä he oppivat seuraamaan hylkäämisen, vihan ja terrorismin tietä. He kehuvat: "Me rakastamme kuolemaa yhtä paljon kuin he rakastavat elämää."

Tämä on totuus. Äidit, jotka iloitsevat heidän kuolemastaan Shahid pojat ovat täsmälleen vastakohta äideillemme, Danielalle, joka on taistellut Gadielin kanssa siitä kauheasta päivästä 40 vuotta sitten. Tänään hän palauttaa Stefanon muiston meille elävänä, meidän kaikkien lapsena.

Tämä on käännös artikkelista, joka ilmestyi alun perin Italian juutalaisessa julkaisussa Shalom.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa