Liity verkostomme!

Savukkeet

Höyryttävät makukiellot ovat kansanterveyden puolustajien oma päämäärä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kanadan liittohallitus äskettäin julkaistu luonnos asetukseksi, jolla kielletään melkein kaikki e-savukkeiden maut koko maassa, vain tupakan ja mintun / mentolin maut jätetään koskematta. Ehdotuksen mukaan useimmat aromiaineet, mukaan lukien kaikki sokerit ja makeutusaineet, kielletään käyttämästä höyrytuotteissa, kirjoittaa Louis Auge.

Lasku on tarkoitettu tarkoitus on suojella kansanterveyttä tekemällä höyrystä vähemmän houkutteleva nuorille. Käytettävissä olevat todisteet viittaavat kuitenkin siihen, että toimenpide ei pelkästään voinut jäädä alle merkin, se voi itse asiassa aiheuttaa enemmän ongelmia kuin se ratkaisee, suostuttelu Sekä nuoret että aikuiset tupakoivat tavanomaisia ​​savukkeita, mikä on paljon haitallisempaa käytäntöä kuin höyrystäminen. Todellakin, äskettäin opiskella Yale School of Public Health (YSPH) ehdotti, että San Franciscon äänestyskierroksen jälkeen, kun maustetut vape-nesteet kiellettiin vuonna 2018, tupakointitaso nousi kaupungin koulupiirissä vuosien vakaan laskun jälkeen.

Jopa muuhun tupakkapolitiikkaan sopeutumisen jälkeen tutkimuksessa todettiin, että San Franciscon lukiolaisten todennäköisyys tupakoida tavanomaisia ​​savukkeita kaksinkertaistui maustettujen höyryjen kiellon seurauksena. Muut tutkimukset ovat puolestaan ​​havainnollistaneet, kuinka maut auttavat aikuisia käyttäjiä hylkäämään tavanomaiset savukkeet - yksi 2020 opiskella havaitsi, että maustettuja e-savukkeita käyttäneet aikuiset lopettivat tupakoinnin todennäköisemmin kuin mauttamattomia (tai tupakalla maustettuja) e-savukkeita käyttävät.

Mainos

Vielä hämmästyttävämpää on se, että Kanadan oma e-savukkeiden makua koskevan kiellon arvioinnissa myönnetään, että toimenpide aiheuttaisi todennäköisesti joidenkin aikuisten tupakoinnin enemmän. Jotkut yli 20-vuotiaat kuluttajat, jotka käyttävät tällä hetkellä maustettuja höyrytuotteita, Health Canada tunnustettu, ei korvaisi suosimansa makuja tupakalla tai mintulla maustetuilla sähköisillä savukkeilla, vaan päättäisi ostaa tavallisempia savukkeita.

Hämmästyttävä pääsy Kanadan viranomaisilta tuo todella tosiasian, että makukiellot johtavat melkein varmasti siihen, että osa käyttäjistä hylkää höyrylaitteidensa ottamaan tavanomaiset savukkeet sen sijaan - mikä saattaa vahingoittaa kansanterveyttä. Sen pitäisi olla jyrkkä varoitus Atlantin takana oleville maille, koska useat Euroopan hallitukset, mukaan lukien Suomi ja Viro ovat jo tehneet kielletty höyryttävät maut - tai pyrkivät raivokkaasti edistämään vastaavaa lainsäädäntöä.

Alankomaat on yksi tällainen esimerkki, jossa terveyssihteeri Paul Blokhuis ilmoitti viime kesänä, että hän aikoi kieltää kaikki muut tupakka-vape-maut maassa. Julkinen kuuleminen aiheesta Drew ennätysmäärässä vastauksia ja saavutti melkein yksimielisen yksimielisyyden: ylivoimainen 98% vastaajista vastusti kieltoa. Siitä huolimatta Blokhuisin toimenpiteet voisivat tulla voimaan jo ensi vuonna.

Mainos

Muutto on paradoksaalista muuten liberaalille maalle, sillä Alankomaat ajaa samanaikaisesti suuria tupakoinnin lopettamiseen tähtääviä kampanjoita, kuten PYSÄYTÄ lokakuu saada tupakan käyttäjät sammuttamaan savukkeensa lopullisesti. Kieltämällä maustetut e-savukkeet Alankomaat riskejä

vaarantaa tämän kehityksen ja lähettää tupakoitsijat pois höyrystä - käytäntö, joka on Englannin kansanterveystutkimuksen mukaan karkeasti 95% vähemmän haitallinen kuin palavan tupakan tupakointi.

Se, että nämä makukiellot uhkaavat työntää tupakoitsijat takaisin palavien tupakkatuotteiden luokse, voi aiheuttaa katastrofin EU: n pyrkimyksille saada aikaan tupakaton sukupolvi vuoteen 2040 mennessä. Huolimatta kansanterveysviranomaisten huomattavista ponnisteluista, on edistytty tämän tavoitteen saavuttamisessa vähemmän kuin lupaavia: 23% koko väestöstä edelleen käyttää tavanomaisia ​​savukkeita, ja melkein kolmasosa eurooppalaisista nuorista tupakoi. Euroopalla on nyt alle 20 vuotta aikaa auttaa lähes 90 miljoonaa tupakoitsijaa luopumaan tapasta.

Tämän tavoitteen saavuttamatta jättämisellä voi olla vakavia seurauksia kansanterveydelle. Yli 700,000 XNUMX kaikkialla Euroopassa Kuolemat vuosittain ja neljännes kaikista syöpistä johtuu tällä hetkellä tupakoinnista; ei ole yllättävää, että ryhmä haluaa poistaa "suurimman mahdollisen vältettävissä olevan terveysriskin" kaikin mahdollisin keinoin. Sellaisena Tupakkatuotedirektiivi on ollut aktiivinen puolen vuosikymmenen ajan ja käyttää useita työkaluja tupakoitsijoiden estämiseksi, mukaan lukien terveysvaroitukset, jäljitys- ja koulutustoiminnot.

Kaikki nämä toimenpiteet eivät kuitenkaan ole laskeneet tupakoinnin määrää riittävästi, ja Euroopan korkeimmat virkamiehet ovat tehneet niin tunnustettu että savuttoman sukupolven unelman saavuttamiseksi tarvitaan merkittäviä lisätoimenpiteitä. Kuten tutkimukset ovat osoittaneet ja Health Canada on nyt myöntänyt, kieltämällä juuri nämä maut tehdä Sähköiset savukkeet houkutteleva vaihtoehto tupakoitsijoille, jotka pyrkivät vähentämään terveysriskejä, mutta eivät halua tai eivät pysty lopettamaan nikotiinia kokonaan, pakottavat todennäköisesti monet kuluttajat ostamaan enemmän savukkeita. Jos tämä pysäyttäisi tai jopa kääntäisi tupakointitason laskun koko Euroopassa, maustekiellot voivat osoittautua dramaattiseksi kansanterveyden omaksi tavoitteeksi, mikä asettaa EU: n pyrkimykset hillitä tupakointia vuosia.

Savukkeet

Tavalliset pakkaukset eivät ole ihmelääke päättäjät etsineet

Julkaistu

on

Uusi opiskella LUISS-kauppakorkeakoulun ja Rooman Deloitten tutkijat analysoivat tupakkatuotteiden sileiden pakkausten tehokkuutta Isossa-Britanniassa ja Ranskassa ja tekevät johtopäätöksen.

EU Reporter halusi tietää enemmän ja istui tutkijoiden kanssa.


EU Reportteri: Kiitos, että hyväksyt tämän haastattelun. Tämä on ryhmäsi toinen analyysi tavallisten pakkausten tehokkuudesta. Ensimmäistä kertaa katsoit Australiaa. Tällä kertaa keskityit Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Ranskaan, kahteen maahan, jotka ottivat käyttöön tavalliset pakkaukset savukkeiden kulutuksen hillitsemiseksi kolme vuotta sitten. Voitteko esittää yhteenvedon siitä, miten lähestyt analyysia ja mitä menetelmiä raportissa käytettiin?

Mainos

Professori Oriani: Kiitos, että sait minut. Analyysimme perustuu savukkeiden kulutustilastoihin, jotka kattavat yli kolme vuotta tavallisten pakkausten täysimääräistä täytäntöönpanoa Isossa-Britanniassa ja Ranskassa. Toistaiseksi meidän on ainoa tietoinen tutkimus, joka on käyttänyt tietoja niin pitkältä ajanjaksolta.

Käytimme kolmea menetelmää arvioidaksemme, onko tavallisen pakkauksen käyttöönotolla merkittävä vaikutus savukkeiden kulutukseen molemmissa maissa.

Ensinnäkin teimme rakenteellisen rikkoutumisanalyysin testataksemme, johtaako tavallisen pakkauksen käyttöönotto muutokseen savukkeiden kulutustrendissä.

Mainos

Sitten teimme rakennemalliarvion vahvistamaan, voidaanko tavallinen pakkaus liittyä savukkeiden kulutuksen laskuun sen jälkeen, kun vaihtoehtoisia vaikuttavia tekijöitä, kuten hintaa, hallitaan.

Lopuksi arvioimme savukkeiden kulutuksen eroavaisuuksien regressioyhtälön, jonka avulla voimme arvioida tavallisen pakkauksen eroja Ranskassa ja Isossa-Britanniassa verrattuna vastaaviin maihin, joissa ei ole otettu käyttöön tavallista pakkausta.

EU Reportteri: Mitkä olivat tutkimuksen päähavainnot?

Professori Oriani: Huomasimme, että tavallisen pakkauksen käyttöönotolla ei ole ollut vaikutusta savukkeiden kulutuksen kehitykseen Isossa-Britanniassa tai Ranskassa.

Rakennemallin arviointi osoitti, että vaihtoehtoisten vaikuttavien tekijöiden hallinnan jälkeen tavallisella pakkauksella ei ole ollut tilastollisesti merkittävää vaikutusta savukkeiden kulutukseen molemmissa maissa. Lopuksi eroavaisuuksien regressio osoittaa, että tavallisilla pakkauksilla ei ole ollut vaikutusta Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun taas siihen liittyy tilastollisesti merkittävä 5 prosentin savukekulutuksen kasvu henkeä kohti Ranskassa, mikä on ristiriidassa säätö.

EU Reportteri: Se on erittäin mielenkiintoista. Joten todisteet eivät viittaa siihen, että pelkkä pakkaus vähentää savukkeiden kulutusta?

Professori Oriani: Tiedot yhdessä osoittavat, ettei ole näyttöä siitä, että pelkkä pakkaus vähentäisi savukkeiden kulutusta millä tahansa tasolla. Yksikään käytetyistä malleista ei osoittanut savukkeiden kulutuksen vähenemistä pelkän pakkauksen takia Isossa-Britanniassa ja Ranskassa.

Ja todellakin tutkimuksemme löysi joitain todisteita savukkeiden kulutuksen kasvusta Ranskassa, mikä viittaa siihen, että pelkällä pakkauksella voi olla ollut haitallinen vaikutus tupakointitasoon.

Meidän on myös pidettävä mielessä ne tupakoitsijat, jotka siirtyivät vaihtoehtoisiin tuotteisiin, kuten sähköisiin savukkeisiin tai lämmitettyihin tupakkatuotteisiin. Analyysimme ei sisällä niitä. Se, että havaitsimme, että tavallisilla pakkauksilla ei ollut vaikutusta edes ottamatta huomioon siirtymistä vaihtoehtoisiin nikotiinituotteisiin, vahvistaa tuloksia, joiden mukaan tavallinen pakkaus on tehoton.

EU Reportteri: Mainitsin ensimmäisen tutkimuksesi aiemmin. Voitteko verrata Australian tavallisen pakkaamisen tutkimuksen tuloksia Ison-Britannian ja Ranskan tutkimusten tuloksiin? Mitä johtopäätöksiä voimme tehdä tällaisesta vertailusta?

Professori Oriani: Tämän raportin tulokset ovat yhdenmukaisia ​​edellisen tutkimuksen kanssa, joka esitettiin tavallisen pakkauksen vaikutuksesta savukkeiden kulutukseen Australiassa. Käytimme samaa menetelmää ja päädyimme yhdessä mallissamme siihen tulokseen, että pelkkä pakkaus liittyy myös savukkeiden kulutuksen tilastollisesti merkittävään kasvuun siellä.

Tämä osoittaa, ettei ole mitään viitteitä siitä, että pelkkä pakkaus vähentäisi savukkeiden kulutusta. On myös joitain todisteita siitä, että pelkkä pakkaus voi johtaa korkeampaan tupakointitasoon, jota meidän on yritettävä välttää.

EU Reportteri: Kuinka suosittelet asiantuntijoina, että eurooppalaiset päättäjät lähestyvät tavallisen pakkaamisen aihetta?

Professori Oriani: Tutkimuksemme on tähän mennessä syvin ja kattava selvä pakkaaminen tavallisista pakkauksista Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Ranskassa, ja tutkimuksemme voi auttaa informoimaan eurooppalaisia ​​päättäjiä harkitsemaan, minkä tyyppisiä tupakoinnin torjuntatoimenpiteitä tulisi ottaa käyttöön. Tämä ja aiemmat tutkimuksemme eivät vahvista oletusta, että tavallinen pakkaus on tehokas toimintatapa savukkeiden kulutuksen vähentämiseksi. Eurooppalaisten päätöksentekijöiden, jotka arvioivat pelkkää pakkausta, tulisi ottaa tämä huomioon varmistaakseen, että heillä on kattava kuva tavallisen pakkauksen mahdollisesti haitallisista vaikutuksista ja kustannuksista.

Tutkimukseen pääsee tätä

Continue Reading

Savukkeet

Maailman tupakaton päivä 2021:

Julkaistu

on

”Tupakan käyttö on suurin yksittäinen vältettävä terveysriski. Se on ennaltaehkäisevän syövän johtava syy, ja 27% kaikista syöpistä johtuu tupakasta. Ehdotamme Euroopan lyövän syöpäsuunnitelman avulla rohkeita ja kunnianhimoisia toimia ehkäisemiseksi tupakan käytön vähentämiseksi. Olemme asettaneet hyvin selvän tavoitteen - luoda savuton sukupolvi Eurooppaan, jossa alle 5 prosenttia ihmisistä käyttää tupakkaa vuoteen 2040 mennessä. Tämä olisi merkittävä muutos verrattuna nykyiseen noin 25 prosenttiin. Tupakan käytön vähentäminen on ratkaisevan tärkeää tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Ilman tupakan käyttöä yhdeksän kymmenestä keuhkosyöpätapauksesta voitaisiin välttää.

"Monet, ellei suurin osa tupakoitsijoista, ovat yrittäneet lopettaa jossakin elämänsä vaiheessa. Viimeisin Eurobarometri[1] luvut puhuvat puolestaan: jos onnistumme tukemaan tupakoitsijoita, jotka yrittävät lopettaa tämän onnistumisen, voimme jo puolittaa tupakoinnin yleisyyden. Toisaalta kolme neljästä tupakoitsijasta, jotka lopettivat tai yrittivät lopettaa, eivät käyttäneet apua.

"COVID-19-kriisi on tuonut esiin tupakoitsijoiden haavoittuvuuden, sillä heillä on jopa 50% suurempi riski sairastua vakaviin sairauksiin ja kuolemaan viruksesta, mikä on saanut miljoonat heistä haluamaan lopettaa tupakan. Mutta lopettaminen voi olla Voimme tehdä enemmän auttaaksemme, ja juuri tästä on kyse tämän vuoden maailman tupakkapäivästä - sitoutuminen lopettamiseen.

Mainos

"Meidän on lisättävä motivaatiota jättää tupakointi taakseen. Tupakoinnin lopettaminen on win-win-tilanne kaikenikäisille aina. Meidän on tehostettava peliä ja varmistettava, että EU: n tupakkalainsäädäntöä noudatetaan tiukemmin, etenkin alaikäisille suuntautuvan myynnin osalta. ja tupakoinnin lopettamiseen tähtäävät kampanjat. Sen on myös pysyttävä mukana uudessa kehityksessä, oltava riittävän ajan tasalla vastaamaan uusien tupakkatuotteiden loputtomaan markkinoille pääsyyn.Tämä on erityisen tärkeää nuorempien ihmisten suojelemiseksi.

"Viestini on yksinkertainen: lopettaminen säästää elämääsi: jokainen hetki on hyvä lopettaa, vaikka olisit tupakoinut ikuisesti."

[1] Eurobarometri 506. Eurooppalaisten suhtautuminen tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin. 2021

Mainos

Continue Reading

Savukkeet

Miksi EU: ssa ei pitäisi olla yhdenmukaistettuja valmisteveroja nikotiinittomille e-savukkeille

Julkaistu

on

Vuodesta 2016 lähtien Euroopan komissio on työskennellyt tupakan valmisteverodirektiivin (TED), oikeudellisen kehyksen, jolla varmistetaan, että valmisteveroja sovelletaan samalla tavalla ja samoihin tuotteisiin, tarkistamista kaikkialla yhtenäismarkkinoilla, kirjoittaa Donato Raponi, Euroopan verolainsäädännön kunniaprofessori, entinen valmisteveroyksikön johtaja, verolain konsultti.

Jäsenvaltiot pyysivät äskettäin EU: n neuvoston välityksellä joukkoa uusia tuotteita sisällytettäväksi TED: ään. Se sisältää e-savukkeet, jotka eivät sisällä tupakkaa, mutta sisältävät nikotiinia. On kuitenkin myös sähköisiä savukkeita, joissa ei ole nikotiinia, ja niiden kohtalo on epäselvä.

Mutta miksi direktiivin, joka on toistaiseksi ollut vain, puolesta tupakka laajennetaan koskemaan tuotteita, jotka sisältävät ei kumpikaan tupakka ei myöskään nikotiini? Eikö tämä ole askel liian pitkälle?

Mainos

Euroopan unionin perussopimus, joka on kirjattu Euroopan unionin perussopimuksiin, on hyvin selvää, ennen kuin se ehdottaa Kaikki lainsäädäntöaloitteesta, joihinkin keskeisiin kysymyksiin on puututtava.

EU: n säännöt1 selittää hyvin selvästi, että tuotteet olisi sisällytettävä TED: ään vain sisämarkkinoiden moitteettoman toiminnan varmistamiseksi ja kilpailun vääristymisen välttämiseksi.

Ei ole suinkaan selvää, että nikotiinittomien tuotteiden, kuten nikotiinittomien e-nesteiden, yhdenmukainen valmisteverokäsittely kaikkialla Euroopassa auttaa lieventämään tällaisia ​​vääristymiä.

Mainos

On hyvin vähän näyttöä siitä, missä määrin kuluttajat pitävät e-nesteitä ilman nikotiinia elinkelpoisena korvikkeena nesteille sisältyville e-nesteille. Euroopan komissio julkaisi äskettäin Eurobarometri Tutkimuksella eurooppalaisten suhtautumisesta tupakkaan ja sähköisiin savukkeisiin ei ole mitään sanottavaa tässä asiassa. Ja käytettävissä olevien markkinatutkimusasiantuntijoiden näyttö on parhaimmillaan rajallista.

Näin ollen on käytännössä mahdotonta tietää, kuinka moni kuluttaja - jos ollenkaan lainkaan - siirtyisi e-nesteisiin ilman nikotiinia, jos vain nikotiinia sisältävistä e-nesteistä kannettaisiin EU: n tason valmistevero.

Tiedämme kuitenkin, että melkein jokainen, joka kuluttaa jo TED-direktiivin soveltamisalaan kuuluvia tupakkatuotteita, ei pidä nikotiinittomia e-savukkeita niiden elinkelpoisina korvikkeina. Ja siksi useimmat tupakoitsijat, jotka siirtyvät vaihtoehtoisiin tuotteisiin, etsivät muita tuotteita sisältävä nikotiini.

Tämän ja alkoholittoman oluen valmisteverokohtelun välillä voi olla yhtäläisyyksiä, koska viimeksi mainittu ei kuulu EU: n alkoholidirektiivin soveltamisalaan. Vaikka se on suunniteltu vaihtoehtoiseksi tuotteeksi, se ei tarkoita, että alkoholittoman oluen katsotaan olevan vahva korvike useimmat ihmiset, jotka juovat alkoholijuomaa. Jäsenvaltiot eivät ole soveltaneet yhdenmukaistettua valmisteveroa alkoholittomaan olueseen, eivätkä sisämarkkinoiden tehokas toiminta ole toistaiseksi vahingoittunut.

Vaikka yhdenmukaistetun valmisteveron puuttuminen nikotiinittomista sähköisistä savukkeista vääristäisi kilpailua, sen on oltava riittävän materiaalia oikeuttamaan kaikki EU: n tason toimet. Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytäntö vahvistaa, kuinka kilpailun vääristymien on oltava '' tuntuvia '' EU: n lainsäädäntöön mahdollisesti tehtävien muutosten perustelemiseksi.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos vaikutukset ovat vain rajalliset, EU: n toimille ei ole mitään syytä.

Sähköisten savukkeiden markkinat ilman nikotiinia ovat tällä hetkellä hyvin pienet. Euromonitorin tietojen mukaan avoimien järjestelmien nikotiinittomat e-nesteet edustivat vain 0.15% EU: n kaikista tupakan ja nikotiinituotteiden myynnistä vuonna 2019. Eurobarometri paljastaa, että vaikka lähes puolet Euroopan sähköisistä savukkeiden kuluttajista käyttää sähköisiä savukkeita nikotiinin kanssa päivittäin, vain 10% heistä käyttää päivittäin e-savukkeita ilman nikotiinia.

Koska nikotiinittomien e-savukkeiden ja TED-direktiivin soveltamisalaan jo kuuluvien tuotteiden välillä ei ole selkeää näyttöä kilpailusta ja nikotiinittomien tuotteiden vähäisestä myynnistä, '' tuntuvan '' kilpailun vääristymisen testi ei ole - ainakin tällä hetkellä - ilmeisesti täytetään.

Vaikka EU: n tasolla ei olisikaan mahdollista tehdä uusia nikotiinittomia savukkeita koskevia lainsäädäntötoimenpiteitä, se ei estä yksittäisiä jäsenvaltioita perimästä tällaisista tuotteista kansallista valmisteveroa. Tämä on jo ollut käytäntöä kaikissa jäsenvaltioissa.

Saksa ei esimerkiksi tarvitse EU: n direktiiviä kotimaisen valmisteveronsa perimiseksi kahvista, kun taas Ranska, Unkari, Irlanti ja Portugali verottavat sokerijuomia ilman EU: n soodavalmistedirektiiviä.

Ei-nikotiinisten e-nesteiden tapaus ei ole erilainen.

Mikään jäsenvaltio ei estä verottamasta muita kuin nikotiini-e-nesteitä omassa tahdissaan ilman EU: n tarpeetonta puuttumista asiaan.

1 Artiklan 113 n toiminnasta tehdyn sopimuksen Euroopan unionin

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa