Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Euroopan terveysunioni: Parempi tautien ehkäisy ja rajat ylittävä yhteistyö

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mepit ovat valmiita neuvottelemaan jäsenvaltioiden kanssa EU: n tautien ehkäisy- ja valvontakehyksen lujittamiseksi ja yhdessä rajatylittävien terveysuhkien torjumiseksi, Täysistunto  ENVI.

Ehdotus Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan keskuksen (ECDC) toimeksiannon jatkamisesta hyväksyttiin äänin 598 puolesta, 84 vastaan ​​ja 13 tyhjää. EU: n jäsenvaltioiden olisi kehitettävä kansallisia valmius- ja reagointisuunnitelmiaan ja toimitettava oikea -aikaisia, vertailukelpoisia ja korkealaatuisia tietoja, parlamentin jäsenet sanovat. He haluavat myös varmistaa, että ECDC: n toimeksianto ulottuu tartuntatautien ulkopuolelle kattamaan myös suuret tartuntataudit, kuten sydän- ja verisuonitaudit ja hengityselinsairaudet, syöpä, diabetes tai mielisairaus.

Lainsäädäntöehdotus EU: n kriisien ennaltaehkäisyn, valmiuden ja reagoinnin lujittamiseksi tulevia vakavia rajatylittäviä terveysuhkia käsiteltäessä hyväksyttiin 594 puolesta, 85 vastaan ​​ja 16 tyhjää. COVID-19-kriisi paljasti, että EU: n tasolla on tehtävä lisätoimia jäsenvaltioiden, erityisesti raja-alueiden välisen yhteistyön tukemiseksi, parlamentin jäsenet korostavat. Tekstissä vaaditaan myös selkeitä menettelyjä ja suurempaa avoimuutta EU: n yhteisissä hankintatoimissa ja niihin liittyvissä hankintasopimuksissa.

Mainos

Katso tallenne täysistunnon keskustelusta (ensimmäinen osa että toinen osa).

Esittelijä Joanna Kopcińska (ECR, PL) sanoi: ”Ehdotuksemme parantaisivat yhteistyötä, tietojen, asiantuntemuksen ja parhaiden käytäntöjen vaihtoa jäsenvaltioiden ja komission, terveysturvakomitean ja ECDC: n välillä. Tämä johtaa parempaan valmistautumiseen ja vastausten koordinointiin terveyshaasteita käsiteltäessä. Päätimme myös tehostaa analyysejä ja mallintamista, jotta voimme tukea jäsenvaltioita taudinpurkausten hallinnassa keräämällä ja käsittelemällä lisää epidemiologisia tietoja samalla kun säilytetään kansallinen kansallinen toimivalta terveyden suojelussa. ”

”Kaikkien eurooppalaisten politiikkojen vision” Yksi terveys ”on ohjattava koko kriisien ennakointi- ja hallintajärjestelmäämme. COVID-19-kriisi osoittaa, miten kansanterveysongelma voi vaikuttaa jokaisen eurooppalaisen yhteiskunnan asianmukaiseen toimintaan ”, esittelijä sanoi. Véronique Trillet-Lenoir (Uusi, Ranska). ”Tuen täysin lääketieteellisten tuotteiden yhteisen ostomenettelyn asettamista standardiksi. Mitä tulee teollisuuden kanssa käytäviin neuvotteluihin, EU on vahvempi, kun se puhuu yhdellä äänellä kaikkien jäsenvaltioiden puolesta ”, hän lisäsi.

Mainos

Tausta

Osana Euroopan terveysunionin rakentaminen, komissio ehdotti 11. marraskuuta 2020 uutta terveysturvakehystä, joka perustuu kokemuksia koronaviruksesta. Paketti sisältää a ehdotus asetukseksi vakavista rajatylittävistä terveysuhkista ja ehdotus vahvistaa valtuuksia Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan.

Lisätietoja 

Euroopan parlamentti

Tulossa: Oikeusvaltio Puolassa, ilmasto, ruokastrategia

Julkaistu

on

Mepit käsittelevät Puolan oikeusvaltioperiaatteeseen liittyviä huolenaiheita ja äänestävät ilmastopäätöksestä ennen COP26-konferenssia 18. – 21. Lokakuuta pidettävässä täysistunnossa. EU-asiat.

Oikeusvaltio Puolassa

Tiistaina (19. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan perustuslakituomioistuimen tuomiosta, joka haastaa Euroopan oikeuden ensisijaisuuden Puolan lakiin nähden Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa. Jäsenet äänestävät päätöslauselmasta torstaina. Keskiviikkona (20. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan lähes täydellisestä aborttikiellosta, joka tuli voimaan tammikuussa 2021.

Mainos

YK: n ilmastonmuutoskonferenssi

Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan vaativan lisää kunnianhimoa maailmanlaajuisia päästövähennyksiä ennen COP26 YK: n ilmastonmuutoskonferenssia Glasgow'ssa marraskuussa. Keskustelu käydään keskiviikkona ja päätöslauselmaäänestys torstaina (21. lokakuuta).

Maatila-haarukka -strategia

Mainos

Tänään (18. lokakuuta) Euroopan parlamentin jäsenet toivottavat tervetulleeksi  Maatila-haarukka -strategia tavoitteena on tehdä eurooppalaisesta ruokajärjestelmästä oikeudenmukainen, terveellinen ja ympäristöystävällinen.

Pandora -paperit

Torstaina parlamentin jäsenet äänestävät päätöslauselmasta, jossa tuomitaan Pandoran paperitutkimuksen paljastama massiivinen veronkierto.

Saharov -palkinnon voittaja

Parlamentin puhemies David Sassoli ja poliittisten ryhmien johtajat päättävät keskiviikkona ajatuksenvapauden Saharov -palkinnon voittajasta vuonna 2021. Tämän vuoden finalistit ovat afganistanilaisia ​​naisia, bolivialainen poliitikko Jeanine Áñez ja venäläinen aktivisti Aleksei Navalny.

Covid-19-rokotteet

Mepit ilmoittavat toiveestaan ​​avoimemmasta rokotteiden kehittämisestä, ostamisesta ja jakelusta tulevaisuudessa päätöslauselmassa, joka äänestetään torstaina.

Myös täysistunnossa

  • Odotukset 21. – 22. Lokakuuta järjestettävälle EU: n huippukokoukselle aiheesta Covid-19, rokotukset, digitaalistrategia.
  • Suosituksia työntekijöiden suojelemiseksi asbestilta
  • Päivitettyjä liikennevakuutussääntöjä EU: n kansalaisten paremman suojelun ja yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi
  • Metaanipäästöt
  • EU: n ja Taiwanin suhteet
  • EU: n talousarviosta 2022

Seuraa täysistuntoa 

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Yhteinen laturi: parempi kuluttajille ja ympäristölle

Julkaistu

on

EU aikoo helpottaa kuluttajien elämää ja vähentää jätettä tekemällä USB-C: stä älypuhelimien ja muiden mobiililaitteiden yhteisen laturin, yhteiskunta.

Erilaisten USB -kaapeleiden käyttäminen älypuhelimien, tablettien tai kameroiden lataamiseen voi olla turhauttavaa. EU haluaa tehdä tästä menneisyyden, helpottaa elämää ja vähentää sitä e-jätettä. Keskustelimme parlamentin puheenjohtajan Anna Cavazzinin kanssa saadaksemme selville, mistä yhteisessä laturi -ehdotuksessa on kyse kuluttajansuojakomitea. Lue yhteenveto a Facebook-live-haastattelu alla.

Yhteinen laturiehdotus

Mainos

"Euroopan parlamentti on vaatinut 10 vuotta yhden standardin luomista, joten emme tarvitse enää paljon kaapeleita, vain yksi", sanoi Cavazzini. Euroopan komissio yritti saada yritykset mukaan vapaaehtoisiin sopimuksiin, jotka osittain toimivat. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan ole suostuneet, ja siksi komissio on vihdoin ehdottanut lainsäädäntöä yhdelle yhteiselle latausstandardille.

Mitä tämä tarkoittaa kuluttajille?

Ehdotus koostuu kahdesta osastaXNUMX: toinen on yhteinen standardi kaapeleille ja laitteille, mikä tarkoittaa, että ne voidaan vaihtaa tulevaisuudessa. Tämä on hyvä kuluttajille, koska he voivat ladata laitteitaan millä tahansa kaapelilla.

Mainos

Toinen osa koskee eriyttämistä. "Jos ostan uuden puhelimen, saan usein automaattisesti uuden kaapelin", Cavazzini sanoi. "Tulevaisuudessa puhelimia ja laitteita ei enää myydä automaattisesti kaapeleilla, mikä vähentää sähköjätettä." Tämä tarkoittaisi sitä, että kuluttajien olisi ostettava kaapeli erikseen. Mutta koska useimmilla ihmisillä on jo kaapelit, tästä ei pitäisi aiheutua suuria kustannuksia.

Milloin voimme odottaa yhteistä laturia EU: ssa?

Säännöt voisivat tulla voimaan aikaisintaan vuonna 2024. Cavazzini toivoo, että parlamentti lopettaa ehdotuksen käsittelyn ja saavuttaa sopimuksen ministerineuvoston kanssa, joka antaa lainsäädäntöä parlamentin kanssa vuoden 2022 loppuun mennessä. vuotta lain täytäntöönpanemiseksi.

Parlamentin ajatuksia

Vaikka ehdotuksen käsittely ei ole virallisesti aloitettu parlamentissa, jotkut parlamentin jäsenet ovat jo vaatineet kaikkien laitteiden sisällyttämistä. "Komission ehdotus sisältää paljon laitteita, mutta ei esimerkiksi sähköisiä lukijoita", Cavazzini sanoi. Muut parlamentin jäsenet sanovat, että lainsäädännön on oltava tulevaisuuden kestävä, esimerkiksi langattoman latauksen huomioon ottaminen.

Tukahduttaako tämä innovaation?

Euroopan parlamentin jäsenen mukaan teollisuus tuo usein esiin väitteen, jonka mukaan lainsäädäntö voisi haitata innovointia. "En näe sitä", hän sanoi. "Ehdotuksessa todetaan, että jos syntyy uusi standardi, joka on parempi kuin USB-C, voimme mukauttaa sääntöjä."

Kuinka paljon sähköistä jätettä vähennetään?

Arvioita on erilaisia, mutta yksi usein mainittu luku on noin 1000 tonnia vuodessa. ”Elektroniikkajäte on nopeimmin kasvava jätevirta EU: ssa. Jos todella haluamme panna täytäntöön vihreän sopimuksen ja hillitä resurssiemme käyttöä, meidän on vedettävä kaikki pysähdykset pois ”, Cavazzini sanoi.

Tausta

Vuosikymmenen parlamentin painostuksen jälkeen komissio esitti ehdotuksen yhteisestä laturista Syyskuussa 2021. Se tekisi USB-C: stä vakioportin kaikille älypuhelimille, tableteille, kameroille, kuulokkeille, kannettaville kaiuttimille ja kannettaville videopelikonsoleille.

Lue lisää 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan SPD-, vihreät- ja FDP -johtajat haluavat muodolliset neuvottelut koalitiosta

Julkaistu

on

By

Saksan vasemmistokeskisen sosiaalidemokraattien (SPD) ja kahden pienemmän puolueen johtajat suosittelevat puolueilleen siirtymistä virallisiin koalitiokeskusteluihin ja ovat sopineet neuvottelujen etenemissuunnitelmasta, SPD: n liittokansleri-ehdokas Olaf Scholz sanoi perjantaina (15. lokakuuta), kirjoittaa Paul Carrel, Andreas Rinke, Holger Hansen, Maria Sheahan ja Sarah Marsh, Reuters.

Viime kuun vaaleissa ensimmäiseksi tulleet sosiaalidemokraatit, vihreät ja yrittäjäystävälliset vapaat demokraatit (FDP) sanoivat, että alustavat neuvottelut siitä, onko heillä tarpeeksi yhteistä hallituksen muodostamiseksi yhdessä, ovat olleet rakentavia.

"Uusi alku on mahdollinen kolmen osapuolen kokoontuessa", Scholz sanoi tiedotustilaisuudessa.

Mainos

FDP: n johtaja Christian Lindner sanoi, että "liikennevalo" -liitto - joka on nimetty SPD: n, FDP: n ja vihreiden puolueväreiden mukaan - oli "mahdollisuus".

"Jos tällaiset eri puolueet voisivat sopia yhteisistä haasteista ja ratkaisuista, se olisi tilaisuus yhdistää maamme", hän sanoi, "mahdollisuus, että mahdollinen liittouma voi olla suurempi kuin osiensa summa."

Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun tällainen "liikennevalojen" koalitio hallitsisi liittovaltion tasolla, ja se lopettaisi 16 vuoden hallituskauden liittokansleri Angela Merkelin johdolla.

Mainos

"Olemme nyt vakuuttuneita siitä, että tällaista mahdollisuutta yhteiskunnan, talouden ja hallituksen nykyaikaistamiseen ei ole ollut pitkään aikaan", Lindner sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kaikkien kolmen osapuolen odotetaan tekevän tänään (18. lokakuuta) päätöksen siitä, jatketaanko neuvotteluja vai ei, Scholz sanoi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa