Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Täysistunnon kohokohdat: EU: n tila, Afganistan, terveys

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parlamentin jäsenet keskustelivat EU: n tilasta ja Afganistanin tilanteesta ja hyväksyivät EU: n sinisen kortin uudistuksen ja rahaston Brexitin vaikutusten lieventämiseksi syyskuun täysistunnossa, EU-asiat.

Euroopan unionin tila

Keskiviikkona (15. syyskuuta) parlamentti vaati Euroopan komissiota ottamaan huomioon ja käsittelemään eurooppalaisten huolenaiheita vuosittain Keskustelu Euroopan unionin tilasta Strasbourgissa. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esitteli puheessaan tietä toipumiseen vuosisadan suurimmasta maailmanlaajuisesta terveyskriisistä, vuosikymmenien syvimmästä maailmanlaajuisesta talouskriisistä ja kaikkien aikojen vakavimmasta planeettakriisistä.

Mainos

Afganistan

Tiistaina (14. syyskuuta) käytiin animoitu keskustelu aiheesta EU: n vastaus Afganistanin kriisiin. Euroopan parlamentin jäsenet vaativat torstaina (16. syyskuuta) antamassaan päätöslauselmassa enemmän humanitaarista apua ja erityinen viisumiohjelma Afganistanin naisille, jotka etsivät suojaa Talebanilta.

Sairauksien ehkäisy paremman yhteistyön avulla

Mainos

Osana laajempaa Euroopan terveysunionia Mepit hyväksyivät ehdotuksia vahvistaa Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskusta ja parantaa EU: n koordinointia terveysuhkia vastaan.

Euroopan sininen kortti

Euroopan parlamentin jäsenet hyväksyivät EU: n sinisen kortin järjestelmän uudistus helpottaa korkeasti koulutettujen työntekijöiden houkuttelemista Euroopan ulkopuolelta keskiviikkona. Joustavampia kriteerejä ovat alempi palkkakynnys ja lyhyempi sopimusvaatimus. Uusien sääntöjen tarkoituksena on myös helpottaa edunsaajien liikkumista EU: n sisällä ja tavata perheensä.

Brexitin säätelyvaraus

Parlamentti hyväksyi myös keskiviikkona 5 miljardin euron Brexitin säätelyvaraus, tarkoituksena on lieventää Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen vaikutuksia ihmisiin, yrityksiin ja maihin.

Median vapaus ja oikeusvaltio Puolassa

Parlamentin jäsenet arvosteli ehdotettua uutta lähetyslainsäädäntöä Puolassa, joka voi uhata tiedotusvälineiden moniarvoisuutta sekä Puolan viimeisintä oikeudellista haastetta EU: n sääntöille ja arvoille maassa. 

LGBTIQ

Parlamentti vaati tiistaina (14. syyskuuta) samaa sukupuolta olevien avioliitot ja kumppanuudet tunnustetaan kaikkialla EU: ssa. Euroopan parlamentin jäsenten mukaan perusoikeuksia, kuten vapaata liikkuvuutta ja perheiden oikeuksia, olisi sovellettava täysimääräisesti kaikkiin kansalaisiin kaikkialla EU: ssa.

Venäjä

Parlamentti hylkäsi Venäjän aggressiivisen politiikan päätöslauselma hyväksyttiin torstaina, mutta kehotti laatimaan uuden EU: n strategian demokratian edistämiseksi maassa.

Kiina

A kertomus EU: n ja Kiinan suhteista Torstaina hyväksytty päätöslauselma sanoo, että EU: n pitäisi jatkaa keskustelua Kiinan kanssa maailmanlaajuisista haasteista, kuten ilmastonmuutoksesta ja terveyskriiseistä, ja tuomita samalla systeemiset ihmisoikeusloukkaukset ja disinformaatio.

eläinkokeet

Vaikka parlamentti myöntää, että eläinkokeet ovat edistäneet tutkimusta ja lääketieteellistä kehitystä sekä rokotteita, se on sitä vaatii EU: n laajuista toimintasuunnitelmaa lopettaa asteittain eläinten käytön tutkimuksessa ja testauksessa.

Sukupuoliväkivalta uutena rikollisuuden alueena

Jäsenet vaativat Euroopan komissiota sisällyttää sukupuoleen perustuva väkivalta uutena rikollisuuden alana EU: n lainsäädännössä, jotta voidaan käsitellä paremmin kaikkia väkivallan muotoja ja sukupuoleen perustuvaa syrjintää.

Lisätietoja täysistunnosta 

Tutustu parlamenttiin sosiaalisessa mediassa ja muualla 

Euroopan parlamentti

Tulossa: Oikeusvaltio Puolassa, ilmasto, ruokastrategia

Julkaistu

on

Mepit käsittelevät Puolan oikeusvaltioperiaatteeseen liittyviä huolenaiheita ja äänestävät ilmastopäätöksestä ennen COP26-konferenssia 18. – 21. Lokakuuta pidettävässä täysistunnossa. EU-asiat.

Oikeusvaltio Puolassa

Tiistaina (19. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan perustuslakituomioistuimen tuomiosta, joka haastaa Euroopan oikeuden ensisijaisuuden Puolan lakiin nähden Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa. Jäsenet äänestävät päätöslauselmasta torstaina. Keskiviikkona (20. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan lähes täydellisestä aborttikiellosta, joka tuli voimaan tammikuussa 2021.

Mainos

YK: n ilmastonmuutoskonferenssi

Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan vaativan lisää kunnianhimoa maailmanlaajuisia päästövähennyksiä ennen COP26 YK: n ilmastonmuutoskonferenssia Glasgow'ssa marraskuussa. Keskustelu käydään keskiviikkona ja päätöslauselmaäänestys torstaina (21. lokakuuta).

Maatila-haarukka -strategia

Mainos

Tänään (18. lokakuuta) Euroopan parlamentin jäsenet toivottavat tervetulleeksi  Maatila-haarukka -strategia tavoitteena on tehdä eurooppalaisesta ruokajärjestelmästä oikeudenmukainen, terveellinen ja ympäristöystävällinen.

Pandora -paperit

Torstaina parlamentin jäsenet äänestävät päätöslauselmasta, jossa tuomitaan Pandoran paperitutkimuksen paljastama massiivinen veronkierto.

Saharov -palkinnon voittaja

Parlamentin puhemies David Sassoli ja poliittisten ryhmien johtajat päättävät keskiviikkona ajatuksenvapauden Saharov -palkinnon voittajasta vuonna 2021. Tämän vuoden finalistit ovat afganistanilaisia ​​naisia, bolivialainen poliitikko Jeanine Áñez ja venäläinen aktivisti Aleksei Navalny.

Covid-19-rokotteet

Mepit ilmoittavat toiveestaan ​​avoimemmasta rokotteiden kehittämisestä, ostamisesta ja jakelusta tulevaisuudessa päätöslauselmassa, joka äänestetään torstaina.

Myös täysistunnossa

  • Odotukset 21. – 22. Lokakuuta järjestettävälle EU: n huippukokoukselle aiheesta Covid-19, rokotukset, digitaalistrategia.
  • Suosituksia työntekijöiden suojelemiseksi asbestilta
  • Päivitettyjä liikennevakuutussääntöjä EU: n kansalaisten paremman suojelun ja yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi
  • Metaanipäästöt
  • EU: n ja Taiwanin suhteet
  • EU: n talousarviosta 2022

Seuraa täysistuntoa 

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Yhteinen laturi: parempi kuluttajille ja ympäristölle

Julkaistu

on

EU aikoo helpottaa kuluttajien elämää ja vähentää jätettä tekemällä USB-C: stä älypuhelimien ja muiden mobiililaitteiden yhteisen laturin, yhteiskunta.

Erilaisten USB -kaapeleiden käyttäminen älypuhelimien, tablettien tai kameroiden lataamiseen voi olla turhauttavaa. EU haluaa tehdä tästä menneisyyden, helpottaa elämää ja vähentää sitä e-jätettä. Keskustelimme parlamentin puheenjohtajan Anna Cavazzinin kanssa saadaksemme selville, mistä yhteisessä laturi -ehdotuksessa on kyse kuluttajansuojakomitea. Lue yhteenveto a Facebook-live-haastattelu alla.

Yhteinen laturiehdotus

Mainos

"Euroopan parlamentti on vaatinut 10 vuotta yhden standardin luomista, joten emme tarvitse enää paljon kaapeleita, vain yksi", sanoi Cavazzini. Euroopan komissio yritti saada yritykset mukaan vapaaehtoisiin sopimuksiin, jotka osittain toimivat. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan ole suostuneet, ja siksi komissio on vihdoin ehdottanut lainsäädäntöä yhdelle yhteiselle latausstandardille.

Mitä tämä tarkoittaa kuluttajille?

Ehdotus koostuu kahdesta osastaXNUMX: toinen on yhteinen standardi kaapeleille ja laitteille, mikä tarkoittaa, että ne voidaan vaihtaa tulevaisuudessa. Tämä on hyvä kuluttajille, koska he voivat ladata laitteitaan millä tahansa kaapelilla.

Mainos

Toinen osa koskee eriyttämistä. "Jos ostan uuden puhelimen, saan usein automaattisesti uuden kaapelin", Cavazzini sanoi. "Tulevaisuudessa puhelimia ja laitteita ei enää myydä automaattisesti kaapeleilla, mikä vähentää sähköjätettä." Tämä tarkoittaisi sitä, että kuluttajien olisi ostettava kaapeli erikseen. Mutta koska useimmilla ihmisillä on jo kaapelit, tästä ei pitäisi aiheutua suuria kustannuksia.

Milloin voimme odottaa yhteistä laturia EU: ssa?

Säännöt voisivat tulla voimaan aikaisintaan vuonna 2024. Cavazzini toivoo, että parlamentti lopettaa ehdotuksen käsittelyn ja saavuttaa sopimuksen ministerineuvoston kanssa, joka antaa lainsäädäntöä parlamentin kanssa vuoden 2022 loppuun mennessä. vuotta lain täytäntöönpanemiseksi.

Parlamentin ajatuksia

Vaikka ehdotuksen käsittely ei ole virallisesti aloitettu parlamentissa, jotkut parlamentin jäsenet ovat jo vaatineet kaikkien laitteiden sisällyttämistä. "Komission ehdotus sisältää paljon laitteita, mutta ei esimerkiksi sähköisiä lukijoita", Cavazzini sanoi. Muut parlamentin jäsenet sanovat, että lainsäädännön on oltava tulevaisuuden kestävä, esimerkiksi langattoman latauksen huomioon ottaminen.

Tukahduttaako tämä innovaation?

Euroopan parlamentin jäsenen mukaan teollisuus tuo usein esiin väitteen, jonka mukaan lainsäädäntö voisi haitata innovointia. "En näe sitä", hän sanoi. "Ehdotuksessa todetaan, että jos syntyy uusi standardi, joka on parempi kuin USB-C, voimme mukauttaa sääntöjä."

Kuinka paljon sähköistä jätettä vähennetään?

Arvioita on erilaisia, mutta yksi usein mainittu luku on noin 1000 tonnia vuodessa. ”Elektroniikkajäte on nopeimmin kasvava jätevirta EU: ssa. Jos todella haluamme panna täytäntöön vihreän sopimuksen ja hillitä resurssiemme käyttöä, meidän on vedettävä kaikki pysähdykset pois ”, Cavazzini sanoi.

Tausta

Vuosikymmenen parlamentin painostuksen jälkeen komissio esitti ehdotuksen yhteisestä laturista Syyskuussa 2021. Se tekisi USB-C: stä vakioportin kaikille älypuhelimille, tableteille, kameroille, kuulokkeille, kannettaville kaiuttimille ja kannettaville videopelikonsoleille.

Lue lisää 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksan SPD-, vihreät- ja FDP -johtajat haluavat muodolliset neuvottelut koalitiosta

Julkaistu

on

By

Saksan vasemmistokeskisen sosiaalidemokraattien (SPD) ja kahden pienemmän puolueen johtajat suosittelevat puolueilleen siirtymistä virallisiin koalitiokeskusteluihin ja ovat sopineet neuvottelujen etenemissuunnitelmasta, SPD: n liittokansleri-ehdokas Olaf Scholz sanoi perjantaina (15. lokakuuta), kirjoittaa Paul Carrel, Andreas Rinke, Holger Hansen, Maria Sheahan ja Sarah Marsh, Reuters.

Viime kuun vaaleissa ensimmäiseksi tulleet sosiaalidemokraatit, vihreät ja yrittäjäystävälliset vapaat demokraatit (FDP) sanoivat, että alustavat neuvottelut siitä, onko heillä tarpeeksi yhteistä hallituksen muodostamiseksi yhdessä, ovat olleet rakentavia.

"Uusi alku on mahdollinen kolmen osapuolen kokoontuessa", Scholz sanoi tiedotustilaisuudessa.

Mainos

FDP: n johtaja Christian Lindner sanoi, että "liikennevalo" -liitto - joka on nimetty SPD: n, FDP: n ja vihreiden puolueväreiden mukaan - oli "mahdollisuus".

"Jos tällaiset eri puolueet voisivat sopia yhteisistä haasteista ja ratkaisuista, se olisi tilaisuus yhdistää maamme", hän sanoi, "mahdollisuus, että mahdollinen liittouma voi olla suurempi kuin osiensa summa."

Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun tällainen "liikennevalojen" koalitio hallitsisi liittovaltion tasolla, ja se lopettaisi 16 vuoden hallituskauden liittokansleri Angela Merkelin johdolla.

Mainos

"Olemme nyt vakuuttuneita siitä, että tällaista mahdollisuutta yhteiskunnan, talouden ja hallituksen nykyaikaistamiseen ei ole ollut pitkään aikaan", Lindner sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kaikkien kolmen osapuolen odotetaan tekevän tänään (18. lokakuuta) päätöksen siitä, jatketaanko neuvotteluja vai ei, Scholz sanoi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa