Liity verkostomme!

general

Kun Musk suunnittelee Twitterin muuttamista, EU muistuttaa häntä: "Meillä on säännöt"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Elon Musk voi mukauttaa Twitteriä (TWTR.N) haluamallaan tavalla hankittuaan sen. EU:n sisämarkkinapäällikkö totesi kuitenkin varoittaneensa miljardööriä siitä, että verkkoalustojen on noudatettava tiukkoja sääntöjä laittoman sisällön torjumiseksi.

"Twitterin tehtävänä on mukauttaa itseään... sääntöjämme", Thierry Breton sanoi Reutersille ja toiselle medialle Teslan maanantaina ilmoittamasta sopimuksesta. (TSLA.O). toimitusjohtaja ostaa Twitterin 44 miljardilla dollarilla.

"Uskon, että Elon Musk tuntee Euroopan hyvin. Hän tietää hyvin, että autoteollisuutta ohjaavat säännöt... Kaikkien eurooppalaisten yritysten on noudatettava tätä velvoitetta sananvapauden säilyttämiseksi ja yksilöiden suojelemiseksi.

Musk, maailman rikkain henkilö, on kutsunut itseään ilmaisunvapauden absolutistiksi ja arvostellut Twitterin maltillisuutta. Alustaa käyttävät miljoonat ihmiset ja johtajat ympäri maailmaa.

Breton totesi, että EU:lla on säännöt, jotka kieltävät offline-sisällön kieltämisen verkossa.

27 EU:n jäsenvaltion ja lainsäätäjän viime viikolla hyväksymä digitaalipalvelulaki (Digital Services Act, DSA) johtaa Alphabetille, Googlelle, Metalle (FB.O.) ja muille suurille verkkoalustoille kovia sakkoja, jos ne eivät pysty hallitsemaan laitonta sisältöä. .

Breton totesi, että alustat, joilla on yli 45 miljoonaa käyttäjää, tarvitsevat enemmän moderaattoreita kuin pienemmät. Niiden olisi myös otettava moderaattoreita kaikilla eurooppalaisilla kielillä ja avattava algoritminsa sääntelijöille.

Mainos

DSA sallii suurille teknologiayrityksille jopa 6 prosentin sakon niiden maailmanlaajuisista tuloista sääntöjen rikkomisesta. Toistuvat rikkomukset voivat johtaa siihen, että heiltä voidaan kieltää liiketoiminta EU:ssa.

Uudet säännöt kieltävät lapsille suunnatun tai uskontoon, sukupuoleen ja/tai poliittisiin mielipiteisiin perustuvan mainonnan.

Kriitikot pelkäävät, että Muskin Twitterin osto vähentää maltillisuutta ja joidenkin kiellettyjen henkilöiden, kuten entisen presidentin Donald Trumpin, palauttamista.

Breton totesi, ettei aio sekaantua Trump-kysymykseen, sillä Euroopassa tällaisia ​​asioita säännellään nyt, eikä yritysten hallituksella ole sananvaltaa.

Hän sanoi: "Muista, että tietotila ei kuulu yksityisille yrityksille." Tietoavaruus on vastuumme poliitikkoina. Digitaalinen tilamme, kuten alueellinen... ilmatila, on meidän velvollisuutemme organisoida.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa