Liity verkostomme!

Etusivu

Astana Aspires 2017 EXPO

SHARE:

Menestys tuli kovassa kilpailussa kokeneen ja hyvin valmistautuneen kilpailijan - Belgian Liègen kaupungin - kanssa, joka ehdotti teemaa "Yhdistä ihmiset". Salaisessa 161 edustajan äänestyksessä Astanalle annettiin kuitenkin ylivoimainen määrä ääniä (103- 44).

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Menestys tuli kovassa kilpailussa kokeneen ja hyvin valmistautuneen kilpailijan - Belgian Liègen kaupungin - kanssa, joka ehdotti teemaa "Yhdistä ihmiset". Salaisessa 161 edustajan äänestyksessä Astanalle annettiin kuitenkin ylivoimainen määrä ääniä (103- 44).

Epäilemättä oli monia tekijöitä, jotka vaikuttivat voittoon: Astanan ennätys Etyjin vuoden 2010 huippukokouksen ja vuoden 2011 Aasian talviurheilun isäntinä oli tärkeä tekijä tämän uuden menestyksen saavuttamisessa.

Kazakstanin varapääministeri Kairat Kelimbetov reagoi voittoon vastaamalla tulevaisuuden energia-alan tutkimusta luomalla erityisen EXPO-2017-rahaston (62 miljoonaa euroa), joka myönnetään tieteellisille pyrkimyksille uusiutuvien energialähteiden kehittämiseen. energiaa yli 70 kehitysmaassa.

Mainos

Tiettävästi Kazakstanin viranomaiset aikovat toteuttaa suunnitelmia jalostusteollisuuden elvyttämiseksi. Hallitus hyväksyi nopean teollistumisen politiikan, joka tehostaa uusien teollisuudenalojen käyttöönottoa ja johtaa energiankulutuksen kasvuun. Huolimatta Kazakstanin 4 prosentista maailman energiavaroista hyödyntää pääasiassa sen hiilikomponenttia, uusiutuvien energialähteiden osuus on noussut 11 prosenttiin. Viranomaiset odottavat, että kun uusiutuvaa energiaa kehitetään maailmanlaajuisesti, vastaavat tekniikat ovat edullisempia.

Symbolisesti näyttelyalueet tarjoavat vain uusiutuvat energialähteet, muuntamalla Astanan tulevaisuuden mallikaupunkiin. Esitys vaihtoehtoisten energialähteiden saavutuksista EXPO-2017 -tapahtumassa laajentaa entisestään uusiutuvien näköaloja Kazakstanissa ja maailmanlaajuisesti.


BIE: n "Tulevaisuuden energia" -valinnan analysoinnissa ratkaiseva tekijä on energiapula, joka pakottaa maailmanvallat etsimään uusia tapoja ratkaista tämä ongelma.

Mainos

Kansainvälisen energiajärjestön (IEA) mukaan ihmiskunnalla on seuraavan vuosineljänneksen aikana kaksi samanaikaista globaalia uhkaa: energiavarojen puute ja ympäristökatastrofit.

Kelimbetov varmisti päätöksestä osoittaa ihmiskunnan parhaat saavutukset vihreän energian kehittämisessä maassa, jonka talous historiallisesti oli riippuvainen hiilestä, tulevan tapahtuman tärkein "kohokohta".

Kazakstanin viranomaiset - 20 vuotta nuori maa joulukuussa 1991, joka irtautuu Neuvostoliitosta - ovat omaksuneet energia-aiheen tarkoituksella houkutellakseen yleistä mielipidettä siihen liittyviin ongelmiin.

Aikaisemmat tapahtumat - Etyjin ja Aasian talviurheilut - eivät kuitenkaan ole verrattavissa EXPO-tapahtumien järjestämiseen, mikä saattaa houkutella noin viisi miljoonaa kävijää ja noin tusina kansainvälistä järjestöä.

Toistaiseksi Astana ei laske edes miljoona asukasta!

Astanan EXPO-2017 maksaa lainattua rahaa mukaan lukien 1.2 miljardia euroa. Näistä 250 miljoonaa euroa osoitetaan valtion budjetista tapahtuman valmistelemiseksi. Leijonan osuus rahoituksesta, noin miljardi euroa, tarvitaan hallien, hotellien ja infrastruktuurin rakentamiseen.

On niitä, jotka suhtautuvat epäilevästi EXPOn perinteisiin. Saksassa tapahtuma viritettiin tappioksi, koska kävijöitä oli odotettua vähemmän. Taloudellisen epäonnistumisen tarina kannusti Ranskaa ottamaan haasteen kieltäytyä näyttelystä. Vaikka taloudellisia vaikutuksia ei pitäisi vähentää vain suorilla voitoilla. Kanadassa kustannukset olivat vaikuttavat, mutta siihen liittyvä kansainvälisen matkailun kasvu lisäsi budjettia ja toi myös vaikuttavia voittoja.


Mutta edunsaajien joukossa eivät ole vain isännät, vaan yksittäiset osallistujat. Tässä tapauksessa kyse on kymmenkertaisesta hollantilaisesta voitosta näytteille ollessa Saksassa: 10 miljoonan euron sijoituksesta 35 miljoonaan voittoon!

Kazakstanien odotukset lentävät innokkaasti houkuttelemaan merkittäviä määriä yksityisiä investointeja uusien näyttelytilojen ja infrastruktuurin rakentamiseen. Tulevaa tapahtumaa pidetään impulssina kaupungin kehittämiselle. Tontti tulevan messukeskuksen rakentamiseen kaupungin infrastruktuurin kehittämisen kanssa on jo valittu: 113 hehtaaria, josta 25 hehtaaria - on monimutkainen itse, ja loput on varattu pysäköintiin, ulkotiloihin ja kaupungin EXPO-2017: lle.

Olisi kuitenkin virhe vähentää EXPO voittoihin ja investointeihin - siinä on vahva taiteellinen elementti! EXPOn inspiroimien mestariteosten joukossa ovat 'Crystal Palace' Lontoon Hyde Parkissa ja 'Tour d'Eiffel' Pariisissa. Näyttelystä tilaamisen jälkeen niistä tuli symboleja ja olennainen osa pääkaupunkien maisemaa, todellisia nähtävyyksiä kulttuuripyhiinvaeltajille ympäri maailmaa. Tämän perinteen avulla voidaan ennustaa, että Astanalla on jälleen mahdollisuus kaunistaa itseään.

Tällä hetkellä pääkaupunki on valtava jatkuvasti kasvava rakennuspaikka, joka esittelee modernin arkkitehtuurin osia, jotka liittyvät merkittäviin kansainvälisiin tapahtumiin. Kansainvälisesti tunnustetut arkkitehdit Kisho Kurokawa ja Norman Foster ovat jo osallistuneet sen modernin profiilin luomiseen.

Kaupunki etsii uusia luomuksia ja kaikki odottavat odottavat sitä!

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa