Liity verkostomme!

Etusivu

EU: Rituaaliteurastus - Halal-pihvi lautasellasi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

rituaali

KUVAUS - Kultainen kulho, joka kuvaa Ioa - Zeuksen rakastajataria - muuttui lehmäksi.

Euroopan parlamentin eläintenvälinen ryhmä aloitti vuoden kohtaamalla rituaaliteurastusta tuottavan tuoton liiketoiminnan synkkät tosiasiat ja luvut, jotka laajenivat nopeasti Itä-Eurooppaan.

Mainos

Aiheesta käyty keskustelu asiantuntijoiden kanssa osoittaa, että haitalliset käytännöt siirtyvät vanhoista EU: n jäsenistä uusille tulijoille. Puolan maatalouden tilanne aiheuttaa vakavia huolenaiheita.
Virallisesti kahta suurta lainsäädäntöä pidettiin: neuvoston vuosien 2008 ja 2009 direktiivejä, joissa keskityttiin nautojen ja sikojen lopettamismenettelyjä koskeviin vähimmäisvaatimuksiin ja teurastuksissa tapahtuviin manipulaatioihin, noudatettiin.
Puolalaisten maanviljelijöiden on annettu aikaa sopeutua uusiin sääntöihin. Eläinlääkärit valvovat kaikkia teurastamoja, urosporsujen kastrointi tapahtuu ammattilaisten toimesta, - Puolan EU: n edustuston maatalouden ensimmäinen sihteeri Anna Kowalska-Klockiewicz kertoo.
Seurauksena oli 98% maatiloista, jotka täyttivät vaatimukset ja noudattavat menestyksekkäästi eurooppalaisia ​​normeja.
Toisin kuin virallisissa tiedoissa, professori Elzanowski paljasti nautojen ja sikojen tuotannon synkän todellisuuden Puolassa: 'Eläinten olosuhteet täyttävät vähimmäisvaatimukset vain parhaimmissa tapauksissa, kun taas hallitus yrittää esittää tämän vähimmäisvaatimuksen vakiona. Alan on tehtävä asianmukainen työ tulkittaessa ja ymmärrettäessä objektiivista ja täydellistä tietoa eurooppalaisista normeista ”.
"Rituaali teurastus on rauhantyö, mutta eläinlääketieteelliset poikkeukset maksaa tehokkaasti" rauhanaste ", joka peittää tilanteen kuvitellun yli", jatkaa professori Elzanowsky.
Eläimien yleisesti huonoissa olosuhteissa, jotka ylittävät EU: n odotettavissa olevat normit, rituaaliteurastus on erityisen räikeä käytäntö. Suurin poikkeama EU: n standardimenettelystä on tainnutuksen puuttuessa, mikä tekee siitä hylkivä.
"Näiden kauhistuttavien rituaalien aikana tapahtuu paljon kauhistuttavia manipulaatioita", - jatkaa professori Elzanowski viitaten useisiin eläinlääketieteellisiin raportteihin ja todisteisiin eläinten tuskista samalla, kun verenvuoto on leikatulla kurkulla.

 

rituaali 2

Mainos

KUVAUS - Monissa muinaisissa kulttuureissa palvottiin karjaa

"Rituaalimenettely on ehdottoman barbaarista, eikä se millään tavoin edes lähesty EU: n kansalaisten valtaosan enemmistön nykyajan ajatuksia siitä, miten kulutukseen kasvatettuja eläimiä tulisi kohdella sivistyneessä yhteiskunnassa teurastettaessa", professori Elzanowski sanoi. Ilmeisesti tieteellisen näytön mukaan tainnutus ei vaikuta verenvuotoon, joten kidutus, joka aiheuttaa valtavia kärsimyksiä monille eläimille, on täysin perusteeton pelkän taikauskon perusteella.

Puolan ja EU: n yleisöllä ei ole aavistustakaan siitä, mitä tapahtuu lehmien rituaaliteurastuksen aikana, Elzanowksi väittää. "Kurkkujen viipalointi ja lehmien kääntäminen pyöriviin kyniin vuotojen päästämiseksi ylittää kaikkea tavallisen EU: n kansalaisen painajaista. Rituaaliteurastuksesta on Puolassa hylkäävän luonteen vuoksi suuri harkintavalta yleisön silmissä, sillä se oli laiton ennen vuotta 2004, mutta laajeni nopeasti, ja eläinlääkintäviranomaiset ovat täysin vastuussa siitä saatavista taloudellisista eduista.
Tällä hetkellä Puolassa on jo noin sata halal-rituaaliteurastamoa ja kaksi košerilaista, jotka kaikki tuottavat komeaa voittoa sadoista tuhansista rituaalisesti tapetuista eläimistä, konservatiivisen arvion mukaan yli 100 300 vuodessa.
Huolimatta tämän uskonnon nimissä harjoitetun torjuvan käytännön yleisesti salamyhkäisyydestä, tiedot joskus vuotavat.
Lesznossa päivittäin rituaaleissa tapetaan keskimäärin sata lehmää ja kuljetetaan sitten Gostyniin, missä rabbit tutkivat noin 20 ruhoja. Hylätyt 80 saapuvat tavanomaiseen ruokaketjuun, leimataan ja myydään suurelle yleisölle.
Eläinten kiduttaminen ei rajoitu rituaaliteurastukseen: yli 100 000 vieroittamatonta vasikkaa matkustaa Puolasta yli 25 tunnin ajaksi Italiaan ja Espanjaan. Kukaan ei pysähdy piknikille matkalla.
Lopuksi niitä eläimiä, joita ei voida myydä vakiintuneeseen ravintoketjuun, viedään "mustille markkinoille", joilla kauhistuttava väärinkäyttö on säännöllinen käytäntö.

"Eläin, joka ei edes pysty seisomaan, koska he ovat niin sairaita, tuodaan myös sinne", sanoi professori Elzanowki viitaten kansalaisjärjestöjen tutkimuksiin. - lyöty, häntä ja korvat vetävät, pidetty ilman vettä. Tukehtuneita lintuja ja porsaita kuljetetaan säkkeissä kuten keskiajalla.

"Humanismi on tarkoitettu humanisteille" - vastasi maatalousalan virkamies M.Sawicki estäen ajatusta nykyaikaisesta suhtautumisesta nautoihin. Professori Elzanowski vakuutti, että toimipaikan sellaisen asenteen kanssa mahdollisuudet muuttaa raaka todellisuutta ovat vähäiset.
Eläinlääkärit kieltäytyvät menemästä "mustille" markkinoille, koska heitä ei ole rekisteröity eikä poliisi häiritse väittäessään, että heidän ei tule tulla muutoin sitten eläinlääkärien kutsumiksi. Noidankehä muuttuu moninkertaistaa uhrit.
"Meidän pitäisi valvoa tarkkuutta, miten EU: n lait käännetään kansallisiin lakeihin", Elzanowski sanoi. - Kansallisten lakien rappeutuminen Euroopan lain noudattamisen verukkeella on yleinen paikka. EU määrää vähimmäisedellytyksen, ja heidän mukaansa standardeja on, mutta ne eivät ole. Professorin mukaan eläinlääkärit ovat yksimielisiä kansallisen eläinsuojelulain yleisestä huonontumisesta.

 

kuollut cowresize kaksi

Euroopan parlamentin jäsen Carl Shlyter (Vihreät) jakoi kokemuksesta Ruotsista, missä edistystä saavutettiin keskustelemalla muslimien kanssa, mutta valitettavasti juutalainen yhteisö kieltäytyi heikentämästä rituaaleja. He jatkavat käytäntöjä viemällä lihaa muihin maihin.
Teurastajan rekrytointia rituaaleille koskevan kysymyksen asettaminen ei ole mikään ongelma: juutalaiset ja muslimikauppiaat valitaan hurskaiden henkilöiden joukosta, jotta he harjoittaisivat uskonnollisia yhteisöjään. Valitettavasti rituaalien julmuus johtaa väkivallan lisääntymiseen yhteiskunnan haavoittuviin jäseniin, kuten naisiin ja lapsiin.
"On olemassa tutkimuksia, jotka osoittavat, että teurastamoissa tapahtuva väkivalta lisää rikoksia", professori Elzanowski totesi. Mutta jälleen kerran, humanismi on tarkoitettu humanisteille.

 

Anna van Densky

 

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa