Liity verkostomme!

Etusivu

Perilön suojeleminen vaarassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan johtava kulttuuriperintöorganisaatio Europa Nostra on tänään käynnistänyt uuden lippulaivaohjelmansa ”7 eniten uhanalaisinta”. Sen perustajana toimii Euroopan investointipankkiryhmä, jota edustaa EIP: n instituutti. Ohjelma tunnistaa uhanalaiset monumentit ja kohteet Euroopassa ja saa julkiset ja yksityiset kumppanit paikallisella, kansallisella ja Euroopan tasolla etsimään kestävää tulevaisuutta näille kohteille.

”Kulttuuriperintö on Euroopan suurin voimavara: raakaöljy, kultavarantomme. Perintömme on Euroopan leipä ja voi, yhtä paljon kuin Euroopan sydän ja sielu. Yhdessä Euroopan investointipankin kanssa Europa Nostra on ylpeä voidessaan käynnistää "Seitsemän uhanalaisinta" -ohjelman. Jos teemme kaikki yhdessä, voimme herättää Euroopan ainutlaatuisen kulttuuriperinnön todellisen renessanssin ”, sanoi presidentti Europa Nostra Plácido Domingo.

Mainos

"Kulttuuriperinnön säilyttäminen Euroopassa on valtava tehtävä ja epäilemättä yhteinen vastuu meille kaikille. Siksi Euroopan investointipankki on iloinen siitä, että hän on Europa Nostran uuden ”7 eniten uhanalaiseksi” -ohjelman perustaja. Sen panos tähän projektiin EIP-instituutin kautta on tarjota analyysejä ja neuvoja siitä, miten rahoitusta voitaisiin saada tämän ohjelman puitteissa valituille hankkeille. " lisäsi Euroopan investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer.

Ensimmäinen luettelo 7 eniten uhanalaisesta julkistetaan Europa Nostran 50-vuotisjuhlakongressin aikana Ateenassa 16. kesäkuuta 2013. Kansainvälinen neuvoa-antava paneeli laatii lyhyen luettelon 14 uhanalaisimmasta sivustosta ja lopullisen seitsemän luettelon valitsee Europa Nostra -lautakunta. Europa Nostran jäsen- tai liitännäisjärjestöt tai Europa Nostran maakohtaiset edustajat voivat nimetä uhanalaisimmat sivustot, joiden täydellinen luettelo on saatavilla Europa Nostran verkkosivustolla. Ehdokkaiden jättämisen määräaika on 7. maaliskuuta 15. (Nimityslomake saat napsauttamalla tätä.)

'' Seitsemän uhanalaisimman '' valinnan jälkeen EIP: n instituutin ja muiden assosioituneiden kumppaneiden valitsemat asiantuntijat vierailevat jokaisessa seitsemästä sivustosta tiiviissä yhteistyössä paikallisten sidosryhmien kanssa ja ehdottavat realistisia ja kestäviä toimintasuunnitelmia näiden alueiden pelastamiseksi. Pariisissa toimiva Euroopan neuvoston kehityspankki (CEB) on yksi assosioituneista kumppaneista ohjelman tässä vaiheessa. Suunnitelmiin sisältyisi neuvoja siitä, miten rahoitusta voitaisiin saada esimerkiksi käyttämällä EU: n varoja tai soveltuvissa tapauksissa EIP: n tai CEB: n lainoja. Europa Nostran laaja perintöorganisaatioiden verkosto saa paikalliset yhteisöt sekä julkiset tai yksityiset elimet vahvistamaan vaarassa olevien seitsemän valitun kulttuurikohteen omistajuutta ja sitoutumista.

Mainos

"Seitsemän uhanalaisinta" on saanut inspiraation Washingtonissa sijaitsevan Yhdysvaltain kansallisen historiallisen säilyttämisen järjestön onnistuneesta ohjelmasta. Ohjelma ei ainoastaan ​​yksilöi prioriteettiluetteloa vaarassa olevista kulttuurikohteista; se ehdottaa myös konkreettisia pelastussuunnitelmia, joissa ilmoitetaan, mitä voitaisiin ja mitä pitäisi tehdä näiden alueiden pelastamiseksi. Yleisen kiinnostuksen ja innostuksen lisäksi ohjelma tuo ihmiset yhteen luomaan kestäviä ratkaisuja toteutettavuustutkimusten, teknisen neuvonnan, valmiuksien ja rahoitusavun, projektinhallinnan tuen ja laajamittaisen julkisuuden avulla. Tällä tavoin 'Seitsemän uhanalaisinta' toimii toiminnan katalysaattorina.

 

Anna van Densky

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa