Liity verkostomme!

Oceana

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta kääntävät selkänsä haavoittuvimmille kaloille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta saavuttivat 20. joulukuuta sopimus 76 saalisrajoituksesta heidän yhteisille kalakannoilleen Koillis-Atlantilla ja Pohjanmerellä vuodeksi 2023. Sopimus johti tieteellisten lausuntojen mukaisesti asetettujen saalisrajoitusten (tunnetaan myös nimellä suurimmat sallitut saaliit – TACit) määrän kasvuun verrattuna edelliseen. vuosi. Oceana kuitenkin pahoittelee sitä, että huolimatta kansainvälisistä sitoumuksista lopettaa liikakalastus vuoteen 2020 mennessä, EU ja Yhdistynyt kuningaskunta asettavat edelleen kalastusrajoituksia huomattavalle määrälle kalakantoja, joiden jatkuva liikakalastus, erityisesti kaikkein köyhtyneimmille, vaarantaa niiden elpymisen.

"Vaikka molemmat osapuolet pitivät kiinni tieteestä joidenkin kantojen osalta, olemme syvästi pahoillamme heidän kyvyttömyydestään tehdä oikeaa päätöstä kantojen osalta köyhimmässä suojelutilassa", sanoi Vera Coelho, Oceanan Euroopan edunvalvontajohtaja. "Päätöksentekijät eivät ainoastaan ​​jättäneet huomioimatta eniten uhanalaisten kantojen, kuten Skotlannin länsiosan turskan, Irlanninmeren valkoturskan ja Kelttimeren silakan, nollasaaliita koskevia tieteellisiä neuvoja, vaan he sallivat edelleen myös näiden kantojen liiallisen tahattomien saaliiden muiden kalastajien toimesta. - mikä tekee niiden elpymisen kestävälle tasolle lähes mahdotonta."

"Liikakalastus vähentää kalakantojen määrää Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin vesillä. Turskan määrä Kelttimerellä, Irlanninmerellä ja Skotlannin länsipuolella on laskenut vuosien mittaan ja on vaarassa romahtaa, jos kiireellisiin toimiin ei ryhdytä. Yhdistynyt kuningaskunta ja EU rikkoo edelleen omia kalastuslakejaan ja asettaa kiintiöitä tieteellisten lausuntojen yläpuolelle ja vaarantaa kalastusalan pitkän aikavälin elinkelpoisuuden sekä ajaa meren biologisen monimuotoisuuden kriisiä. ekosysteemejä ja varmistaa elintarviketurvan tuleville sukupolville", lisäsi Hugo Tagholm, toiminnanjohtaja, Oceana UK.

Tausta

EU ja Yhdistynyt kuningaskunta neuvottelevat joka vuosi kalastusrajoituksista suurelle määrälle yhteisesti hoidettuja kalakantoja. Molempien osapuolten yhteisiä kalakantoja koskevia hoitopäätöksiä ohjaavat EU:n ja Britannian 2020 kauppa- ja yhteistyösopimuksessa (TCA) sovitut tavoitteet ja periaatteet.

Sekä EU:lla että Yhdistyneellä kuningaskunnalla on sitova sitoumus elvyttää ja ylläpitää kalakannat kestävällä tasolla kansallisessa ja kansainvälisessä lainsäädännössä, kuten EU:n yhteisessä kalastuspolitiikassa, Yhdistyneen kuningaskunnan kalastuslaissa ja EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisessä TCA:ssa. Osapuolet eivät kuitenkaan ole viime vuosina noudattaneet tätä sitoumusta asettaessaan kiintiöitä suurimmalle osalle yhteisistä varastoistaan. Itse asiassa ympäristö-, kalastus- ja vesiviljelytieteen keskuksen (CEFAS) raportin [1] mukaan vain 2020–2022 prosenttia TACeista kaudella 34–35 noudatti tieteellisiä lausuntoja.

Oceana julkaisi äskettäin a raportti korostaa Koillis-Atlantin 25 köyhimmän kalakannan surkeaa tilaa ja kehotti EU:ta ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa hyväksymään saalisrajoitukset niille, joista ne ovat vastuussa tieteellisten lausuntojen mukaisesti.

Mainos

[1] Bell, E., Nash, R., Garnacho, E., De Oliveira, J., O'Brien, C. (2022). Yhdistyneen kuningaskunnan neuvottelemien kalastuksen saalisrajoitusten kestävyyden arviointi vuosille 2020–2022. CEFAS. 38 s. 2. tammikuuta 2022.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa