Liity verkostomme!

ympäristö

Oceana and Seas At Risk kehottaa Espanjaa luomaan 50 merisuojelualuetta keskeisten ekosysteemien turvaamiseksi ja palauttamiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Espanjasta on saatavilla tieteellisiä tietoja, jotka auttavat saavuttamaan tavoitteen 10 prosentin tiukasta suojelusta sen vesillä. Oceana ja Seas At Risk vaativat Espanjaa nimeämään 50 merellistä suojelualuetta, jotta edistetään vähintään 10 prosentin vesistön tiukkaa suojelua vuoteen 2030 mennessä. EU:n biologista monimuotoisuutta koskevan strategian tavoitteisiin.

Oceana on tehnyt tutkimusretkiinsä ja muuhun tieteelliseen tietoon perustuvan analyysin ja antanut suosituksia prosessin tehostamiseksi, koska tällä hetkellä tiukasti suojeltujen alueiden prosenttiosuus Espanjan vesillä on naurettava (0.00025 %1). Oceana jakaa ehdotuksen seminaarissa kansallisten hallitusten, EU:n toimielinten ja tutkijoiden kanssa Dublinissa 11.-13. lokakuuta.

Tapaamisen tavoitteena on tehdä katsaus eri EU-maiden meriensuojelusitoumuksiin. Oceanan ehdottamat alueet tiukkaan suojeluun Euroopan Oceanan johtava meritutkija Silvia Garcia selitti: "Ainoana EU-maana, jolla on kolme merialuetta ja valtava monimuotoisuus luontotyyppejä ja lajeja, on kiireellisesti luotava tiukat suojelualueet merelle. niin pian kuin mahdollista. Kyse ei ole vain EU:n tavoitteiden saavuttamisesta, vaan poliittisesta kaukonäköisyydestä ja valtameren rikkaimpien ja haavoittuvimpien osien suojaamisesta tekemällä niistä täysin suojeltuja alueita."

Osana biologista monimuotoisuutta koskevaa strategiaansa EU on sitoutunut suojelemaan 30 prosenttia EU:n meristä vuoteen 2030 mennessä, joista vähintään kolmanneksen tulisi olla tiukan suojelun alaisia, mikä tarkoittaa, että tuhoisaa ihmisen toimintaa, kuten pohjatroolausta ja ruoppausta, ei voi tapahtua. Tästä sitoumuksesta huolimatta alle 1 % EU:n meristä on tällä hetkellä tiukasti suojeltuja.

Seas At Riskin meripoliittinen johtaja Tatiana Nuño sanoi: "Meri on ilmastosankari, joka toimii planeettamme sinisenä keuhkona. Se antaa puolet hengittämästämme hapesta, ja ilman sitä lämpötilat ovat jo nousseet ja aiheuttavat tulvia. , nälänhätä ja pakkomuutto olisivat eksponentiaalisesti suurempia. Silti EU-maat pitävät meriämme edelleen kaatopaikkana. Jos EU:n johtajat aikovat puhua ympäristö- ja ilmastositoumuksistaan, heidän on kiireesti suojeltava tiukasti osia EU:n meristä ja lopettaa tuhoisat kalastustavat, kuten pohjatroolaus. Terveellä ja kestävällä valtamerellä olisi myönteinen vaikutus paitsi elämään merillämme myös koko yhteiskunnan hyvinvointiin."

Oceana and Seas At Risk korostavat tiukasti suojeltujen merialueiden nimeämisen merkitystä kaivannaistoiminnan – mukaan lukien kalastus ja kaivostoiminta – vaikutusten välttämiseksi. Tavoitteena on luoda ainutlaatuisia tiloja luonnon monimuotoisuudelle, joka mahdollistaa niiden säilyttämisen tai elpymisen passiivisen ennallistamisen avulla. Näissä turvapaikoissa on koskemattomia ekosysteemejä sekä muita, jotka ovat tärkeitä uhanalaisille lajeille ja elinympäristöille, välttämättömille kutu- ja kasvualueille sekä hiilipitoisille elinympäristöille. Näiden alueiden tiukka suojelu on välttämätöntä merten terveyden palauttamiseksi ja vastustuskyvyn lisäämiseksi ilmastonmuutoksen vaikutuksille.

Oceana and Seas At Risk -järjestön suositukset Espanjan hallitukselle ovat seuraavat: Nimeä merialueet tiukkaan suojelun piiriin kiireellisesti, jotta varmistetaan, että 10 prosentin tiukan suojelun tavoite saavutetaan vuoteen 2030 mennessä. Hyväksytään 5 prosentin välitavoite vuoteen 2025 mennessä. , tiukasti suojatuilla alueilla kaiken merelle haitallisen toiminnan täydellinen kielto. Tällä hetkellä Espanjan vesiltä puuttuu tiukka suojelu. Jos Oceana and Seas At Riskin ehdotus toteutettaisiin, Espanja lähestyisi 5 prosentin suojelutasoa vuoteen 2025 mennessä.

Mainos

Tämä olisi väliaskel kohti lopullista tavoitetta, joka on 10 prosentin tiukka suojelu kaikkialla Euroopassa vuoteen 2030 mennessä. Oceana valitsi tähän analyysiin turvapaikat, jotka ovat jo suojeltuilla merialueilla ja ehdotti suuntaviivoja niiden nykyisen suojelun maksimoimiseksi ja niiden hoidon parantamiseksi. merensuojelualueet, jotka ovat tällä hetkellä suojaamattomia. Viitteet 1 Oma laskelma perustuu seuraaviin tietoihin: Ministeriö ekologisen siirtymän ja väestörakenteen haasteista. (24).

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa