Liity verkostomme!

Meri-

Välimeren maat yhdistyvät suojellakseen ainutlaatuisia syvänmeren korallia kalastusvaikutuksilta

SHARE:

Julkaistu

on

Toimenpiteet suojelevat Cabliers Bankia, ainoaa kylmän veden koralliriutta, jonka tiedetään kasvavan Välimerellä ja jonka Oceana on ensimmäisenä tutkinut. Välimeren valtiot sopivat myös ryhtyvänsä toimiin toimiakseen niitä vastaan, jotka eivät noudata kalastussääntöjä.

Välimeren maat ovat sopineet kieltävänsä kaikenlaisen pohjakalastuksen, mukaan lukien tuhoavan kalastuksen, kuten pohjatroolauksen, 400 kilometrin säteellä.2  Cabliers Bankin ainutlaatuisen syvänmeren korallin ympärillä vuonna 2024. Toimenpide estää tämän Espanjan ja Marokon välisellä Alboraanienmerellä sijaitsevan herkän biologisen monimuotoisuuden alueen huononemisen.

Päätös tehtiin Välimeren yleisen kalastuskomission (GFCM) vuosikokouksessa. Cabliers Bank on merenvuori, jossa on puolikoskemattomia lajeja, kuten syvänmeren valkoisia koralleja (Desmophyllum pertusum ja Madrepora oculata). Korallikukkula on yli 400,000 XNUMX vuotta vanha. Pohjatroolaus voi tuhota tällaiset herkät ekosysteemit yhdellä ohituksella.

Vera Coelho, Euroopan Oceanan varapuheenjohtaja, sanoi: "Päätös suojella Cabliersin riutta pohjatroolaukselta on suuri voitto meren ekosysteemeille ja on esimerkki, jota Välimeren maiden on seurattava saavuttaessaan suojelutavoitteensa ja rakentaessaan uudelleen kaloja. osakkeet. Kiitämme erityisesti Euroopan komission, Marokon ja Algerian johtajuutta tässä päätöksessä.

Maaliskuussa 2023 Espanjan kansallinen tutkimusneuvosto (ICM-CSIC) toteutti Cabliers Bankille kansainvälisen tutkimuskampanjan, joka vahvisti riutan ainutlaatuisuuden ja rikkaan biologisen monimuotoisuuden ja vahvisti sen suojelun tarvetta. Claudio Lo Iacono, vanhempi tutkija Espanjan kansallisen tutkimusneuvoston meritieteiden instituutista (ICM-CSIC), sanoi: "Cabliers Bank on ainutlaatuinen syvänmeren suojelualue, jossa korallit ja niihin liittyvät lajit, mukaan lukien kaupalliset ja äärimmäisen uhanalaiset, viihtyvät. kutevat ja kasvavat optimaalisissa olosuhteissa koko elinkaarensa ajan. Suuri kalabiomassa täällä todennäköisesti leviää ja hyödyttää ympäröiviä alueita. Kaapelien suojeleminen on viisainta, mitä voimme tehdä."
Desmophyllum ja madreporaisidella elongatarapu, lasisieni ja ruusukala
Tämän GFCM-päätöksen jälkeen järjestetään vuonna 2024 toinen kansainvälinen tutkimusretki, joka auttaa määrittämään pysyvän kalastuskieltoalueen, jotta GFCM voisi vihdoin ottaa käyttöön kalastusrajoitusalueen (FRA) vuonna 2024. Vuosikokouksessa Välimeren maat sopivat myös toimenpiteiden toteuttamisesta. jonka avulla ne voivat ryhtyä toimiin niitä jäseniä vastaan, jotka jatkuvasti laiminlyövät pyydysrajoitusten noudattamisen tai estävät troolareita kalastamasta laittomasti troolikieltoalueilla. Vastaavien alueellisten kalastuksenhoitojärjestöjen esimerkin mukaisesti GFCM:llä on nyt järjestelmä, jonka avulla jäsenet velvoitetaan täyttämään lisävalvonta- tai tietojen ilmoittamisvaatimukset. Tämä on ratkaisevan tärkeää vuosikausien toimettomuuden pysäyttämiseksi ja noudattamisen kulttuurin luomiseksi. Kehotamme GFCM:ää vahvistamaan tätä järjestelmää tulevina vuosina, jotta se voisi myös toimia sitä vastaan, että jäsenet eivät täytä raportointi- tai valvontavaatimuksiaan.

Tausta

Oceana tutki ensimmäisen kerran Cabliers Bankia merellä tehdyllä tutkimusmatkalla vuonna 2011, jota seurasi ICM-CSIC vuonna 2015. Molemmat organisaatiot ehdottivat yhdessä virallisesti FRA:n perustamista Cabliers-riutan ympärille GFCM-kokouksessa huhtikuussa 2022. Tämä olisi ensimmäinen kalastusrajoitettu alue Alboraanienmerellä. FRA:n hyväksyminen Cabliers Bankin ympärillä auttaisi täyttämään sitoumukset 2017 MedFish4Ever -ilmoitus. Oceana arvosteltu GFCM:n kalastusministerit eivät tänä vuonna tehneet tarpeeksi, mukaan lukien liian hitaita FRA:iden nimeämisessä.

Lue lisää: Uusi video- osoittaa, miksi meidän on suojeltava Cabliers Bankia  

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa