Liity verkostomme!

katastrofit

Tulvat aiheuttavat Euroopan 'jättimäisen tehtävän' tulevaisuuden ilmastovaurioiden torjunnassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ihmiset työskentelevät alueella, joka kärsi rankkasateiden aiheuttamista tulvista Bad Muenstereifelissä Saksassa 19. heinäkuuta 2021. REUTERS / Wolfgang Rattay

Viime viikolla Luoteis-Eurooppaa pyyhkäisevät katastrofaaliset tulvat varoittivat voimakkaasti, että vahvemmat padot, padot ja viemäröintijärjestelmät ovat yhtä kiireellisiä kuin pitkäaikainen ilmastonmuutoksen ehkäisy, kun kerran harvinaiset sääilmiöt yleistyvät kirjoittaa Kate Abnett, James Mackenzie Markus Wacket ja Maria Sheahan.

Vesien väistyessä virkamiehet arvioivat tuhojen aiheuttamia tuhoja, jotka terrorisoivat Länsi- ja Etelä-Saksaa, Belgiaa ja Alankomaita, murskaamalla rakennuksia ja siltoja ja tappamalla yli 150 ihmistä.

Mainos

Saksan sisäministeri Horst Seehofer, joka vieraili maanantaina kylpyläkaupungissa Bad Neuenahr-Ahrweilerissa, sanoi, että jälleenrakennuskustannukset ylittävät miljardit eurot hätäapuun tarvittavien miljoonien lisäksi.

Parempien infrastruktuurien suunnittelun ja rakentamisen kustannukset tällaisten tapahtumien lieventämiseksi voivat kuitenkin olla moninkertaiset.

Pohjois-Amerikassa ja Siperiassa tulevien vaikeiden kuumien aaltojen ja tulipalojen takana tulvat ovat nostaneet ilmastonmuutoksen poliittisen asialistan kärkeen.

Mainos

Euroopan unioni käynnisti tässä kuussa kunnianhimoisen toimenpidepaketin ilmastonmuutoksen torjumiseksi lähteellä, ja siinä keskitytään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen maailman lämpötilan hellittämättömän nousun rajoittamiseksi. Lue lisää.

Se toteuttaa myös 750 miljardin euron koronaviruksen palautuspakettia, joka on painotettu hankkeisiin, jotka lisäävät talouden sietokykyä ja kestävyyttä.

Viime viikon tulvien aiheuttama tuho on kuitenkin tehnyt selväksi, että ilmastonmuutostutkijoiden ennustamat äärimmäiset sääilmiöt tapahtuvat jo nyt ja edellyttävät suoraa vastausta.

"Meidän on rakennettava uusi infrastruktuuri - suojarakennukset, padot, jokivarren ylivuoto-alueet - ja vahvistettava viemäröintijärjestelmiä, patoja ja esteitä", kertoi Siegenin yliopiston rakennustekniikan ja rakennusfysiikan professori Lamia Messari-Becker.

"Se on jättimäinen tehtävä. Tämä on insinöörien tunti."

Viimeisten 25 vuoden aikana tapahtuneiden vakavien tulvatapahtumien jälkeen jotkut kärsineistä maista olivat jo ryhtyneet toimiin esimerkiksi alentamalla tulva-alueita auttaakseen niitä imemään enemmän vettä.

Samalla voimakkaan matalapainejärjestelmän vetämän poikkeuksellisen rankan sateen aiheuttama katastrofin nopeus ja laajuus osoittivat, kuinka vaikeaa on valmistautua useammin esiintyviin äärimmäisiin sääolosuhteisiin.

"Ilmastonmuutoksen jatkuessa äärimmäisten tapahtumien voimakkuuden ja taajuuden lisääntyessä on vain rajoituksia siltä osin, kuinka voit suojautua", sanoi ilmastotieteilijä Wim Thiery Vrije Universiteit Brusselista.

Kasvihuonekaasupäästöjen voimakkaat leikkaukset ovat varmasti välttämättömiä, mutta eivät merkittävästi vaikuta säähän, saati planeetan viilentämiseen, vuosikymmenien ajan.

Kauan ennen sitä maiden on mukautettava tai rakennettava vesihuoltoa pidemmälle menevä perusinfrastruktuuri maatalouteen, liikenteeseen, energiaan ja asumiseen.

"Kaupunkimme kehittyivät vuosisatojen ajan, joissakin tapauksissa Rooman ajalta alkaen, ilmasto-olosuhteiden suhteen, jotka ovat hyvin erilaisia ​​kuin ilmasto-olosuhteet, joihin olemme menossa", Thiery sanoi.

Jo ennen viime viikon tulvia, jotka muuttivat pääkadut ja talot mutaisiksi raunioiksi, Saksan kunniakas liikenne ja kaupunkien infrastruktuuri olivat heikentyneet vuosien budjettirajoitusten seurauksena.

Muilla haavoittuvilla alueilla Euroopassa, kuten Pohjois-Italiassa, tuhoisat tulvat paljastavat rappeutuneiden teiden ja siltojen heikkouden melkein joka vuosi.

Ja koronavirusepidemia on jättänyt hallituksille vielä vähemmän varoja rahaa infrastruktuurinsa ylläpitoon, saati sitten sen vahvistamiseen.

Mutta heillä ei ehkä ole muuta vaihtoehtoa.

"Luulen, että me kaikki ymmärrämme nyt, että nuo äärimmäiset tapahtumat todella tapahtuvat", sanoi vesitekniikan professori Patrick Willems Belgian KU Leuvenin yliopistosta.

"Se ei ole vain ennuste, se todella tapahtuu."

katastrofit

Tulipalo Pohjois-Makedonian COVID-19-sairaalassa tappoi ainakin 14 ihmistä

Julkaistu

on

By

Neljätoista ihmistä kuoli ja 12 loukkaantui vakavasti tulipalossa COVID-19-potilaiden tilapäissairaalassa Pohjois-Makedonian Tetovon kaupungissa myöhään keskiviikkona (8. syyskuuta), Balkanin maan terveysministeriö kertoi tänään (9. syyskuuta), kirjoittaa Fatos Bytyc, Reuters.

Syyttäjänvirasto sanoi, että DNA -analyysit tarvittaisiin joidenkin uhrien tunnistamiseksi, kaikki vakavasti sairastuneet potilaat. Uhrien joukossa ei ollut lääkintähenkilöstöä.

Yhteensä 26 potilasta sijoitettiin COVID-19-sairaalaan tulipalon aikaan, sanoi terveysministeri Venko Filipce.

Mainos

"Loput 12 hengenvaarallisia vammoja sairastavaa potilasta hoidetaan Tetovon sairaalassa", Filipce sanoi Twitterissä.

Pääministeri Zoran Zaev sanoi, että palon aiheutti räjähdys ja että tutkinta on kesken. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan happi- tai kaasupullo saattoi räjähtää.

Koronaviruspotilaiden sairaala (COVID-19) nähdään tulipalon syttymisen jälkeen Tetovossa, Pohjois-Makedoniassa 9. syyskuuta 2021. REUTERS/Ognen Teofilovski

Paikalliset tiedotusvälineet esittivät kuvia valtavasta tulipalosta, joka puhkesi noin yhdeksän aikaan (9 GMT) sairaalassa kaupungin länsipuolella, kun palomiehet ajoivat paikalle. Palo sammutettiin muutaman tunnin kuluttua.

Mainos

Onnettomuus tapahtui päivänä, jolloin Pohjois -Makedonia täytti 30 vuotta itsenäisyydestään entisestä Jugoslaviasta. Kaikki viralliset juhlat ja tapahtumat peruttiin torstaina, sanoi presidentti Stevo Pendarovskin kanslia.

Koronavirustapaukset ovat lisääntyneet Pohjois-Makedoniassa elokuun puolivälistä lähtien, minkä vuoksi hallitus on ottanut käyttöön tiukempia sosiaalisia toimenpiteitä, kuten kahviloiden ja ravintoloiden terveyslupia.

Kahden miljoonan maan maa ilmoitti 2 uudesta koronavirustartunnasta ja 701 kuolemasta viimeisen vuorokauden aikana.

Pääasiassa etnisten albaanien asuttamassa Tetovon kaupungissa on yksi maan eniten koronavirustapauksia.

Continue Reading

katastrofit

Idan vanavedessä Louisiana kohtaa kuukauden ilman sähköä lämmön noustessa

Julkaistu

on

By

Etelä -Louisiana valmistui kuukauden ajan ilman sähköä ja luotettavia vesihuoltoja hirmumyrsky Ida, joka on yksi Yhdysvaltain Persianlahden rannikon voimakkaimmista myrskyistä, kun ihmiset kohtasivat tukahduttavaa lämpöä ja kosteutta, kirjoittaa Devika Krishna Kumar, Nathan Layne, Devikda Krishna Kumar New Orleansissa, Peter Szekely New Yorkissa, Nathan Layne Wiltonissa, Connecticutissa, Barbara Goldberg Maplewoodissa, New Jersey, Maria Caspani New Yorkissa ja Kanishka Singh Bengalurussa, Maria Caspani ja Daniel Trotta.

Viranomaisten mukaan myrsky tappoi ainakin neljä ihmistä, tietullit, jotka olisivat voineet olla paljon suurempia, ellei New Orleansin ympärille rakennetusta linnoitetusta laiturijärjestelmästä 16 vuotta sitten hirmumyrsky Katrinan tuhon jälkeen.

(Graafinen kuva hirmumyrsky Ida -iskusta Gulf Coastille)

Mainos

Tiistain alkuun mennessä noin 1.3 miljoonaa asiakasta oli ilman sähköä 48 tuntia myrskyn laskeutumisen jälkeen, joista suurin osa Louisianassa. Sähkökatkos, joka kerää tietoja yhdysvaltalaisilta sähköyhtiöiltä.

Virkamiehet eivät pystyneet suorittamaan täydellistä vahinkoarviointia, koska kaatuneet puut tukkivat tiet, sanoi Yhdysvaltain liittovaltion hätähallintoviraston päällikkö Deanne Criswell.

Yhdistäen kärsimyksen lämpöindeksi suurelta osin Louisianaa ja Mississippiä nousi 95 asteeseen (35 astetta), National Weather Service sanoi.

Mainos

"Me kaikki haluamme ilmastoinnin ... Vaikka sinulla olisi generaattori, niin monien päivien jälkeen ne epäonnistuvat", sanoi Louisianan kuvernööri John Bel Edwards.

"Kukaan ei ole tyytyväinen" arvioon, jonka mukaan sähköä ei ehkä palauteta 30 päivään, hän lisäsi ja ilmaisi toivovansa, että osavaltion 20,000 linjatyöntekijää ja tuhannet muut reitillä voivat lopettaa nopeammin.

Presidentti Joe Biden tarjosi liittovaltion apua virran palauttamiseen puhelun aikana energiasihteeri Jennifer Granholmin ja kahden Persianlahden rannikon suurimman laitoksen, Entergyn, kanssa. (ETR.N) ja Southern Co. (POIKA), Valkoinen talo sanoi.

Ochsner St.Annen sairaalassa New Orleansista lounaaseen 6,000 litran säiliöautot pumppaavat polttoainetta ja vettä säiliöihin pitämään ilmastointilaitteen käynnissä. Lääketieteellinen keskus suljettiin kaikille muutamaa hätäpotilasta lukuun ottamatta.

New Orleansin ravintoloissa, joista monet ovat suljettu myrskyn edessä, on myös epävarma tulevaisuus sähkön ja laitteiden puutteen vuoksi, mikä herättää muistoja vaikeuksista, jotka vaivasivat yrityksiä viikkoja Katrinan jälkeen.

"Tämä tuntuu ehdottomasti Katrinalta", sanoi Lisa Blount, kaupungin vanhimman ruokapaikan, Antoine'sin, tiedottaja, joka on maamerkki Ranskan korttelissa. "Voiman kuuleminen on mahdollisesti poissa kahdesta kolmeen viikkoon, se on tuhoisaa."

Jopa sähköntuottajat olivat vaarallisia. Median mukaan yhdeksän ihmistä New Orleansista koilliseen sijaitsevassa St.

Mies kävelee vaurioituneen sähkölinjan ohi kadulla sen jälkeen, kun hirmumyrsky Ida oli saapunut Louisianaan, New Orleansiin, Louisiana, USA 30. elokuuta 2021. REUTERS/Marco Bello
Tuhoutunut auto nähdään rakennuksen romujen alla sen jälkeen, kun hirmumyrsky Ida on saapunut Louisianaan, Yhdysvaltoihin, 31. elokuuta 2021. REUTERS/Marco Bello

Noin 440,000 XNUMX ihmistä Jeffersonin seurakunnassa New Orleansin eteläpuolella saattaa olla ilman sähköä kuukauden tai kauemmin sähkökatkojen kaatumisen jälkeen, neuvoston jäsen Deano Bonano sanoi viitaten virkamiesten kommentteihin.

"Tästä aiheutuva vahinko on paljon pahempi kuin Katrina tuulen näkökulmasta", Bonano sanoi puhelinhaastattelussa.

Neljän kuolleen joukossa kaksi kuoli Mississippin kaakkoisosan moottoritien romahduksessa, joka loukkasi vakavasti kymmenen muuta. Yksi mies kuoli yrittäessään ajaa korkean veden läpi New Orleansissa ja toinen, kun puu kaatui Baton Rougen kotiin.

New Orleansin eteläpuolella olevat soiset alueet ottivat myrskyn rasituksen. Korkeat vedet vetäytyivät lopulta moottoritieltä Port Fourchoniin, Louisianaan eteläisimpään satamaan, jättäen jälkiä kuolleista kaloista. Lokit parveilivat valtatietä syömään niitä.

Port Fourchon kärsi suuria vahinkoja, ja jotkut tiet olivat edelleen tukossa. Virkamiehet pääsivät vain hätäkeskuksen kautta Grand Isleen, Meksikonlahdella sijaitsevaan saariin. Heidän mukaansa teiden puhdistaminen voi viedä viikkoja.

Linja autoja ulottui vähintään kilometrin päähän huoltoasemalta, joka oli täytetty polttoaineella Lafourchen seurakunnan yhteisössä Mathewsissa.

Yli puolet Jeffersonin seurakunnan asukkaista ratsasti myrskyn kotona, Bonano sanoi, ja monet jäivät ilman mitään.

"Ruokakauppoja ei ole auki, huoltoasemia ei ole auki. Joten niillä ei ole mitään", hän sanoi.

Myrskyn heikentyneet jäänteet kaatoivat rankkasateita naapurimaassa Mississippissä, kun se matkusti kohti Alabamaa ja Tennesseeä. Voimakkaat sateet ja tulvat olivat mahdollisia keskiviikkona (1. syyskuuta) Keski-Atlantin alueella ja Etelä-Englannissa, sääennusteiden mukaan.

Sheriffin varajäsenet St.

Miehen vaimo kertoi viranomaisille, että hän näki suuren alligaattorin hyökkäävän mieheensä maanantaina pienessä Avery Estates -yhteisössä, noin 35 mailia (55 km) koilliseen New Orleansista. Hän keskeytti hyökkäyksen ja veti miehensä vedestä.

Hänen vammansa olivat vakavat, joten hän otti apua pienellä veneellä löytääkseen miehensä, kun hän palasi, sheriffin toimisto sanoi tiedotteessa.

Continue Reading

katastrofit

EU: n humanitaarinen lentosilta toimittaa hätäapua Haitille maanjäristyksen jälkeen

Julkaistu

on

EU: n humanitaarisen ilmasillan operaatio, joka koostuu kahdesta lennosta, toimittaa yli 125 tonnia hengenpelastusmateriaalia Haitissa toimiville humanitaarisille järjestöille osana EU: n vastausta maahan 14. elokuuta sattuneeseen maanjäristykseen. Ensimmäinen lento saapui Port-au-Princehin perjantaina (27. marraskuuta), kun taas toisen lennon odotetaan saapuvan maahan lähipäivinä. Rahti sisältää lääkinnällisiä laitteita, lääkkeitä, vettä, sanitaatio- ja hygieniatuotteita ja muuta EU: n humanitaaristen kumppaneiden toimittamaa materiaalia.

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčič sanoi: "Tällä kriittisellä hetkellä EU tukee edelleen ihmisiä Haitissa, jotka kärsivät maata koettelevan kauhistuttavan katastrofin seurauksista. Lääketieteellinen apu, suoja ja veden saatavuus ovat kiireellisiä tarpeita, joita ei voida jättää pois EU: n ja sen kumppaneiden yhteistyön sekä Haitin viranomaisten kanssa on toimitettu elintärkeää apua Haitin asukkaiden selviytymiseksi tästä haastavasta ajasta. ”

Vuoden 2021 alusta lähtien EU on mobilisoinut yli 14 miljoonaa euroa humanitaarista apua Haitille, ja se on keskittynyt katastrofivalmiuteen, hätätilanteisiin elintarvikekriisiin sekä jengeihin liittyvän väkivallan lisääntymisen ja pakkomuuton aiheuttamiin tarpeisiin ja pakotettu kotiuttaminen. Jälkeen tuhoisa maanjäristys Haitin Haitissa 7.2. elokuuta saavuttaman 14 suuruusluokan EU vapautti 3 miljoonaa euroa kiireellistä humanitaarista apua kärsineiden yhteisöjen kiireellisimpien tarpeiden tyydyttämiseksi. Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa