Liity verkostomme!

ympäristö

Saksan hallitus hylkää syytökset varautumisvalmiuden epäonnistumisista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Saksan viranomaiset hylkäsivät ehdotukset, joiden mukaan he olivat tehneet liian vähän valmistautuakseen viime viikon tulviin, ja sanoivat, että varoitusjärjestelmät ovat toimineet, sillä maan melkein kuuden vuosikymmenen suurimman luonnonkatastrofin uhrien määrä nousi yli 160, kirjoittaa Andreas Kranz, Leon Kugeler Reuters TV, Holger Hansen, Anneli Palmen, Andreas Rinke, Matthias Inverardi, Bart Meijer Amsterdamissa Maria Sheahan ja Thomas Escritt.

Tulvat ovat tuhonneet osia Länsi-Euroopasta viime keskiviikkona (14. heinäkuuta) lähtien. Saksan Rheinland-Pfalzin ja Nordrhein-Westfalenin osavaltiot sekä osa Belgiasta ovat kärsineet eniten.

Kölnin eteläpuolella sijaitsevassa Ahrweilerin kaupunginosassa kuoli vähintään 117 ihmistä, ja poliisi varoitti, että kuolonuhrien määrä melkein varmasti nousee, kun siivousta jatketaan tulvista, joiden kustannusten odotetaan nousevan moniin miljardeihin.

Mainos

Korkea kuolonuhrien määrä on herättänyt kysymyksiä siitä, miksi niin monet ihmiset näyttivät olevan yllättyneitä äkillisistä tulvista, ja oppositiopoliitikot ehdottivat, että kuolonuhrien paljastama vakavia puutteita Saksan tulvavalmiudessa.

Seehofer sanoi vastauksena, että Saksan kansallinen meteorologinen palvelu (DWD) antaa varoituksia Saksan 16 osavaltiolle ja sieltä piirille ja yhteisöille, jotka päättävät paikallisella tasolla, miten vastata.

"Olisi täysin mahdotonta, että tällaista katastrofia hallitaan keskitetysti mistä tahansa paikasta", Seehofer kertoi toimittajille maanantaina (19. heinäkuuta). "Tarvitset paikallista tietoa."

Mainos

Hätätilanteiden kritiikki oli "halpaa vaalikampanjan retoriikkaa", hän sanoi.

Meteorologien ilmastonmuutoksen vaikutuksille aiheuttama tulvien tuho voi ravistaa Saksan liittovaltion vaaleja syyskuussa, joissa tähän asti ei ollut juurikaan keskusteltu ilmastosta.

Kysely käyttäjälle Der Spiegel vain 26% ajatteli, että valtionpääministeri Armin Laschet, joka on konservatiivien ehdokas Angela Merkelin seuraajana kanslerina, oli hyvä kriisinhallinta. Lue lisää.

Kampanjan edelläkävijä pidettiin viikonloppuna pilkattuna ilmeisen naurun takia, kun Saksan presidentti piti juhlallisen surupuheen.

Paikallisviranomaisten mukaan Seehoferin vierailema Steinbachtalin pato - joka oli vaarassa rikkoutua useita päiviä ja aiheutti tuhansien evakuoinnin - oli vakiintunut ja että asukkaat voivat palata kotiin myöhemmin maanantaina.

Armin Schuster, liittovaltion katastrofienhallintatoimiston johtaja, kyseenalaisti väitteet, joiden mukaan hänen virastonsa oli tehnyt liian vähän, kertomalla Reutersille haastattelussa, että se oli lähettänyt 150 varoitusta, mutta että paikallisten viranomaisten oli päätettävä, miten vastata.

Siivoustöitä jatkettiin Ahrweilerin alueella, mutta koska monista 170: stä vielä puuttui ajatuksia alueista, joihin viranomaiset eivät olleet vielä päässeet tai joihin vedet eivät olleet vielä vetäytyneet, harvat todennäköisesti löysivät elossa.

"Keskitymme antamaan varmuutta mahdollisimman pian", Stefan Heinz, vanhempi piiripoliisi, sanoi. "Ja siihen sisältyy uhrien tunnistaminen." Lue lisää.

Tulvan pahin katkaisi kokonaiset yhteisöt sähköstä tai viestinnästä. Asukkaat jäivät koteihinsa nopeasti nousevien tulvavesien takia, ja monet talot romahtivat, jolloin Merkel sunnuntaina kuvaili "kauhistuttavia" kohtauksia. Lue lisää.

DWD: n sääpalvelu oli varoittanut maanantaina (12. heinäkuuta) viime viikolla, että rankkasateita oli menossa Länsi-Saksaan ja että tulvat olivat erittäin todennäköisiä. Keskiviikkona aamulla se ilmoitti Twitterissä, että tulvariski kasvaa, ja kehotti väestöä hakemaan ohjeita paikallisilta viranomaisilta.

Saksa valmistelee avustuspakettia kärsineille yhteisöille Nordrhein-Westfalenissa ja Rheinland-Pfalzissa sekä Baijerissa ja Sachsenissa, joissa viikonloppuna esiintyi uusia tulvia.

Vakuutuksenantajien arvion mukaan tulvien välittömät kustannukset voivat olla jopa 3 miljardia euroa (3.5 miljardia dollaria). Liikenneministeriö arvioi vahingoittuneiden teiden ja rautateiden korjauskustannuksiksi 2 miljardia euroa, Bild kertoi.

Eräs hallituksen lähde kertoi Reutersille maanantaina, että noin 400 miljoonan euron (340 miljoonan dollarin) suuruisesta välittömästä avusta keskustellaan, josta puolet maksaa liittovaltion hallitus ja puolet osavaltiot.

Hätäapupaketti, jonka odotetaan sisältävän myös miljardeja euroja pidemmän aikavälin jälleenrakennustöihin, on määrä esittää kabinetille keskiviikkona.

Uusia uhreja ei ilmoitettu Belgiassa, jossa tiedetään kuolleen 31 ihmistä. Maanantaina kadonneiden määrä oli 71, kun vastaava luku oli sunnuntaina 163. Noin 3,700 kodissa ei vielä ollut juomavettä.

Alankomaissa tuhannet eteläisen Limburgin maakunnan asukkaat alkoivat palata kotiin sen jälkeen, kun vedenpinta laski ennätyskorkeudesta, joka uhkasi alueen kaupunkeja ja kyliä. Vaikka tulvat jättivät jälkiä vaurioista, kaikki suuret padot pidettiin eikä uhreja raportoitu.

Ilmastonmuutos

Johtaja Timmermans käy korkean tason keskustelua ilmastonmuutoksesta Turkin kanssa

Julkaistu

on

Johtaja Timmermans otti Turkin ympäristö- ja kaupungistumisministeri Murat Kurumin Brysselissä käymään korkean tason vuoropuhelua ilmastonmuutoksesta. Sekä EU että Turkki kokivat kesän aikana äärimmäisiä ilmastonmuutoksen vaikutuksia, kuten metsäpaloja ja tulvia. Turkissa on myös Marmaranmeren kaikkien aikojen suurin merikotkan puhkeaminen - veden saastumisen ja ilmastonmuutoksen aiheuttama mikroskooppisten levien lisääntyminen. Näiden ilmastonmuutoksen aiheuttamien tapahtumien jälkeen Turkki ja EU keskustelivat aloista, joilla ne voisivat edistää ilmastoyhteistyötään Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Varapresidentti Timmermans ja ministeri Kurum keskustelivat näkemyksistä kiireellisistä toimista, joita tarvitaan poistamaan kuilu tarvittavan ja tehtävän välillä päästöjen vähentämiseksi nollaan vuosisadan puoliväliin mennessä ja säilyttämään siten 1.5 asteen tavoite Pariisin sopimuksen ulottuvilla. He keskustelivat hiilen hinnoittelupolitiikasta yhteistä etua koskevalla alalla ottaen huomioon päästökauppajärjestelmän perustamisen Turkkiin ja EU: n päästökauppajärjestelmän tarkistamisen. Sopeutuminen ilmastonmuutokseen oli myös esityslistalla, samoin kuin luontoon perustuvat ratkaisut ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden vähenemisen torjumiseksi. Voit katsoa heidän yleisiä lehdistöhuomautuksiaan tätä. Lisätietoja korkean tason vuoropuhelusta tätä.

Mainos

Continue Reading

Talous

Kestävä kaupunkiliikenne on Euroopan liikkuvuusviikon keskipiste

Julkaistu

on

Tänä vuonna osallistuu noin 3,000 kaupunkia ympäri Eurooppaa Eurooppalainen liikkujan viikko, joka alkoi eilen ja kestää keskiviikkoon 22. syyskuuta. Vuoden 2021 kampanja on käynnistetty teemalla 'Turvallinen ja terve ja kestävä liikkuvuus', ja se edistää julkisen liikenteen käyttöä turvallisena, tehokkaana, kohtuuhintaisena ja vähäpäästöisenä liikkumisvaihtoehtona kaikille. Vuosi 2021 on myös 20-vuotispäivä autottomasta päivästä, josta Euroopan liikkuvuusviikko on kasvanut.

”Puhdas, älykäs ja joustava liikennejärjestelmä on talouksiemme ydin ja ihmisten elämässä. Tästä syystä olen Euroopan liikkuvuusviikon 20. vuosipäivänä ylpeä 3,000 kaupungista ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella, koska he ovat osoittaneet, kuinka turvalliset ja kestävät liikennevaihtoehdot auttavat yhteisöjämme pysymään yhteydessä näinä haastavina aikoina ”, liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean sanoi. .

Euroopan komissio on luonut tälle merkittävälle vuodelle virtuaalimuseon, joka esittelee viikon historian, sen vaikutuksen, henkilökohtaiset tarinat ja sen yhteyden EU: n laajemmiin kestävän kehityksen painopisteisiin. Muualla ympäri Eurooppaa on pyöräilyfestivaaleja, sähköajoneuvojen näyttelyitä ja työpajoja. Tämän vuoden tapahtuma liittyy myös a julkisen kuulemisen komission ajatuksista uudesta kaupunkiliikenteen kehyksestä ja Euroopan rautatievuosi sen Eurooppa Express -junan yhdistäminen.

Mainos

Continue Reading

Metaani

EU: n ja Yhdysvaltojen yhteinen lehdistötiedote maailmanlaajuisesta metaanilupauksesta

Julkaistu

on

Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet Global Methane Pledge -aloitteesta, joka vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä ja joka käynnistetään YK: n ilmastonmuutoskonferenssissa (COP 26) marraskuussa Glasgow'ssa. Presidentti Biden ja Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kehottivat maita liittymään lupaukseen Yhdysvaltojen johtamassa energia- ja ilmastofoorumissa (MEF) ja toivottivat tervetulleiksi ne, jotka ovat jo ilmaisseet tukensa.

Metaani on voimakas kasvihuonekaasu, ja hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin viimeisimmän raportin mukaan sen osuus on noin puolet maailman keskilämpötilan 1.0 celsiusasteen nettonoususta esiteollisen ajan jälkeen. Metaanipäästöjen nopea vähentäminen täydentää hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja koskevia toimia, ja sitä pidetään tehokkaimpana yksittäisenä strategiana ilmaston lämpenemisen vähentämiseksi lähitulevaisuudessa ja tavoite rajoittaa lämpeneminen 1.5 asteen ulottuville. 

Maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen liittyvät maat sitoutuvat yhteiseen tavoitteeseen vähentää maailmanlaajuisia metaanipäästöjä vähintään 30% vuoden 2020 tasosta vuoteen 2030 mennessä ja siirtyä käyttämään parhaita käytettävissä olevia varastomenetelmiä metaanipäästöjen kvantifioimiseksi keskittyen erityisesti suuripäästöisiin lähteisiin. Lupauksen täyttäminen vähentäisi lämpenemistä vähintään 0.2 celsiusastetta vuoteen 2050 mennessä. Mailla on suuresti erilaisia ​​metaanipäästöprofiileja ja vähennyspotentiaalia, mutta kaikki voivat edistää yhteisen maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamista lisäämällä kotimaista metaanin vähentämistä ja kansainvälisiä yhteistyötoimia. Suurimpia metaanipäästöjen lähteitä ovat öljy ja kaasu, hiili, maatalous ja kaatopaikat. Näillä aloilla on erilaiset lähtökohdat ja vaihteleva potentiaali lyhytaikaiseen metaanipäästöjen vähentämiseen, ja suurimmat mahdollisuudet kohdennettuun lieventämiseen vuoteen 2030 mennessä ovat energia-alalla. 

Mainos

Metaanin vähentäminen tarjoaa muita tärkeitä etuja, kuten parantuneen kansanterveyden ja maatalouden tuottavuuden. Climate and Clean Air Coalitionin (CCAC) ja Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) globaalin metaaniarvioinnin mukaan vuoden 2030 tavoitteen saavuttaminen voi estää yli 200,000 20 ennenaikaista kuolemaa, satoja tuhansia astmaan liittyviä päivystyskäyntejä ja yli 2030 miljoonaa tonnia satotappioita vuodessa vuoteen XNUMX mennessä vähentämällä osittain metaanin aiheuttamaa maanpäällistä otsonisaastetta. 

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta. Näihin maihin kuuluu kuusi maailman 15 suurimmasta metaanipäästöstä, ja niiden osuus yhdessä on yli viidennes maailman metaanipäästöistä ja lähes puolet maailmantaloudesta.

Euroopan unioni on toteuttanut toimia metaanipäästöjen vähentämiseksi lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Vuonna 1996 hyväksytty Euroopan komission strategia auttoi vähentämään kaatopaikkojen metaanipäästöjä lähes puoleen. Euroopan unioni hyväksyi lokakuussa 2050 strategian metaanipäästöjen vähentämiseksi kaikilla keskeisillä aloilla, mukaan lukien energia vihreän sopimuksen puitteissa ja tukemaan Euroopan unionin sitoutumista ilmastoneutraalisuuteen vuoteen 2020 mennessä. Metaanipäästöjen vähentäminen kuluvalla vuosikymmenellä on tärkeä osa Euroopan unionin tavoitetta vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Euroopan komissio ehdottaa tänä vuonna lainsäädäntöä metaanipäästöjen mittaamiseksi, raportoimiseksi ja todentamiseksi. , rajoittaa tuuletusta ja soihdutusta ja asettaa vuotojen havaitsemista ja korjaamista koskevat vaatimukset. Euroopan komissio pyrkii myös nopeuttamaan lieventämisteknologioiden käyttöönottoa lisäämällä hiilidioksidintuotantoa Euroopan unionin jäsenvaltioissa ja niiden yhteisen maatalouspolitiikan strategiasuunnitelmia sekä edistämään biometaanin tuotantoa maatalousjätteistä ja -jäämistä. Lopuksi Euroopan komissio tukee Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelmaa (UNEP) riippumattoman kansainvälisen metaanipäästöjen seurantakeskuksen (IMEO) perustamisessa, jotta voidaan puuttua maailmanlaajuiseen tietovajeeseen ja avoimuuteen tällä alalla, myös taloudellisella rahoituksella. IMEOlla on tärkeä rooli luodessaan vahva tieteellinen perusta metaanipäästölaskelmille ja pannaan täytäntöön maailmanlaajuinen metaanilupaus.

Mainos

Yhdysvallat pyrkii vähentämään metaania merkittävästi useilla rintamilla. Ympäristönsuojeluvirasto (EPA) julkaisee vastauksena presidentti Bidenin puheenjohtajakauden ensimmäisenä päivänä antamaan toimeenpanomääräykseen uusia määräyksiä öljy- ja kaasuteollisuuden metaanipäästöjen rajoittamiseksi. Samanaikaisesti EPA on ryhtynyt toimiin kaatopaikkojen tiukempien saastumisstandardien täytäntöönpanemiseksi, ja liikenneministeriön putkilinjan vaarallisten materiaalien ja turvallisuushallinto jatkaa toimenpiteitä, jotka vähentävät metaanivuotoja putkilinjoista ja niihin liittyvistä tiloista. Presidentin kehotuksesta ja yhteistyössä Yhdysvaltain maanviljelijöiden ja karjankasvattajien kanssa Yhdysvaltain maatalousministeriö pyrkii merkittävästi laajentamaan ilmastotietoisten maatalouskäytäntöjen vapaaehtoista omaksumista, mikä vähentää tärkeimmistä maatalouden lähteistä peräisin olevia metaanipäästöjä kannustamalla parantamaan lannanhallintajärjestelmiä , anaerobiset keittimet, uudet karjanrehut, kompostointi ja muut käytännöt. Yhdysvaltain kongressi harkitsee lisärahoitusta, joka tukisi monia näistä toimista. Esimerkiksi kongressin käsiteltävänä olevien ehdotusten joukossa on merkittävä aloite orpojen ja hylättyjen öljy-, kaasu- ja kivihiilikaivojen ja -kaivosten sulkemiseksi ja korjaamiseksi, mikä vähentäisi merkittävästi metaanipäästöjä. Lisäksi Yhdysvallat tukee edelleen kansainvälisiä yhteistyössä toteutettavia metaanin lieventämistoimia, erityisesti johtamalla Global Methane Initiative ja CCAC.

Euroopan unioni ja kahdeksan maata ovat jo ilmoittaneet tukevansa maailmanlaajuista metaanilupausta:

  • Argentiina
  • Ghana
  • Indonesia
  • Irak
  • Italia
  • Meksiko
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Yhdysvallat, Euroopan unioni ja muut varhaiset kannattajat jatkavat uusien maiden liittymistä maailmanlaajuiseen metaanilupaukseen, kunnes se julkaistaan ​​virallisesti COP 26 -tapahtumassa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa