Liity verkostomme!

Euroopan vihreä sopimus

Pienituloiset perheet ja keskiluokan kotiomistajat eivät saa maksaa Green Dealista, sanoo EPP

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EPP-ryhmä haluaa, että Euroopasta tulee ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. "Tämä kauaskantoinen talouksien ja yhteiskuntien muutos on tehtävä älykkäästi, koska haluamme torjua ilmastonmuutosta innovoinnilla, kilpailukyvyllä ja eurooppalaisilla työpaikoilla. Haluamme Muunna tarvittava muutos mahdollisuudeksi. Haluamme hiilidioksidipäästöjen poistamisen, ei teollistamisen! Haluamme paitsi asettaa tavoitteita myös löytää paras tapa Euroopalle saavuttaa nämä tavoitteet kiinnittäen erityistä huomiota vetyyn ja joissakin tapauksissa, kaasu siirtymäteknologiana ", sanoi EPP-ryhmän talous- ja ympäristöasioista vastaava varapuheenjohtaja Esther de Lange.

Hänen lausuntonsa tulee ennen Euroopan komission esittelyä ns. Fit for 55 -paketista, joka on mammuttipaketti energia- ja ilmastolakeista ja jonka tarkoituksena on muuttaa 55 prosentin hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoite konkreettisiksi uusiksi säännöiksi liikenteelle, teollisuudelle, rakennuksille ja rakennuksille. muilla aloilla.

"Meidän on oltava hyvin tarkkaavaisia ​​siitä, kuka maksaa Green Deal -laskun. Suurimman laskun eivät voi maksaa pienituloiset perheet, keskiluokan kotiomistajat tai maaseutualueiden autonomistajat ilman julkista liikennettä", lisäsi de Lange, selittää, että PPE-ryhmä haluaa uskottavan sosiaalisen välineen lämmitys- ja liikkuvuusköyhyyden torjumiseksi jäsenvaltioissa ja niiden välillä.

Mainos

EPP-ryhmä haluaa edistää puhtaita autoja. "Haluamme asettaa etusijalle puhtaiden ajoneuvojen, sähköisen liikkuvuuden ja päästöttömien polttoaineiden kehittämisen. Emme halua, että keskustelu autojen hiilidioksidipäästöistä muuttuisi uudeksi ideologiseksi taisteluksi dogmeista. Euroopan autoteollisuuden on säilytettävä maailmanlaajuinen kilpailukykynsä ja sen on pysyttävä Puhtaiden autojen teknologiajohtajat ja suuntaajat Euroopalle ja muulle maailmalle. Paljon riippuu myös latausinfrastruktuurin käyttöönotosta. PPE-ryhmä vaatii siksi komission säännöllistä raportointia tässä saavutetusta edistyksestä ja sen vaikutuksista Hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ", de Lange totesi.

Mainos

Sähkö yhteenliitettävyys

Komissio hyväksyy Ranskan 30.5 miljardin euron järjestelmän uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön tuotannon tukemiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti ranskalaisen tukijärjestelmän uusiutuvan sähköntuotannon tukemiseksi. Toimenpide auttaa Ranskaa saavuttamaan uusiutuvaa energiaa koskevat tavoitteensa vääristämättä kilpailua tarpeettomasti, ja se edistää Euroopan tavoitetta saavuttaa ilmastoneutraaliisuus vuoteen 2050 mennessä.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Tämä avustustoimenpide stimuloi tärkeimpien uusiutuvien energialähteiden kehitystä ja tukee siirtymistä ympäristön kannalta kestävään energiansaantiin EU: n vihreän kaupan tavoitteiden mukaisesti. Edunsaajien valinta tarjouskilpailulla varmistaa parhaan vastineen veronmaksajien rahoille säilyttäen kilpailun Ranskan energiamarkkinoilla. ” 

Ranskan järjestelmä

Mainos

Ranska ilmoitti komissiolle aikomuksestaan ​​ottaa käyttöön uusi järjestelmä uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön tukemiseksi, nimittäin aurinko-, maatuuli- ja vesivoimaloiden maalla toimiville toimijoille. Järjestelmä myöntää tukea näille operaattoreille, jotka on myönnetty kilpailuttamalla. Toimenpide sisältää erityisesti seitsemän tarjouskilpailua yhteensä 34 GW: n uusiutuvien energialähteiden kapasiteetista, joka järjestetään vuosina 2021--2026: (i) aurinko maan päällä, (ii) aurinko rakennuksissa, (iii) maalla tuuli, (iv) vesivoimalaitokset, (v) innovatiivinen aurinko, (vi) oma kulutus ja (vii) teknologianeutraali tarjous. Tuki annetaan palkkiona sähkömarkkinahinnan lisäksi. Toimenpiteen alustava kokonaisbudjetti on noin 30.5 miljardia euroa. Järjestelmä on avoinna vuoteen 2026 saakka, ja tukea voidaan maksaa enintään 20 vuoden ajan sen jälkeen, kun uusi uusiutuva energialaitos on kytketty verkkoon.

Komission arvio

Komissio arvioi toimenpidettä EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti 2014 suuntaviivat valtiontuesta ympäristönsuojelulle ja energian.

Mainos

Komissio katsoi, että tuki on välttämätöntä uusiutuvien energialähteiden kehittämiseksi edelleen Ranskan ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi. Sillä on myös kannustava vaikutus, koska hankkeita ei muuten toteutettaisi ilman julkista tukea. Lisäksi tuki on oikeasuhteista ja rajoitettu välttämättömään vähimmäismäärään, koska tuen taso määritetään tarjouskilpailujen avulla. Lisäksi komissio totesi, että toimenpiteen myönteiset vaikutukset, erityisesti myönteiset ympäristövaikutukset, ovat suuremmat kuin mahdolliset kielteiset vaikutukset kilpailun vääristyminä. Lopuksi Ranska sitoutui myös toteuttamaan jälkikäteen arviointi uusiutuvien energialähteiden järjestelmän ominaisuuksien ja toteutuksen arvioimiseksi.

Tämän perusteella komissio päätteli, että Ranskan järjestelmä on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen, koska se helpottaa uusiutuvan sähkön tuotannon kehittämistä eri tekniikoista Ranskassa ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopan vihreä sopimus vääristämättä kilpailua.

Tausta

Komission vuosi 2014 Suuntaviivat valtiontuesta ympäristönsuojelulle ja energia sallia jäsenvaltioiden tukea tietyin ehdoin sähkön tuotantoa uusiutuvista energialähteistä. Näiden sääntöjen tarkoituksena on auttaa jäsenvaltioita saavuttamaan EU: n kunnianhimoiset energia- ja ilmastotavoitteet mahdollisimman pienellä kustannuksella veronmaksajille ja ilman kohtuutonta kilpailun vääristymistä sisämarkkinoilla.

- Uusiutuvan energian direktiivi vuonna 2018 asetettiin EU: n laajuinen sitova uusiutuvan energian tavoite, joka on 32 prosenttia vuoteen 2030 mennessä Eurooppalainen vihreän kaupan tiedonanto Vuonna 2019 komissio vahvisti ilmastotavoitteitaan asettamalla tavoitteeksi kasvihuonekaasupäästöjen puuttumisen vuonna 2050. Äskettäin hyväksytty Euroopan ilmastolaki, joka vahvistaa vuoden 2050 ilmastoneutraaliustavoitteen ja ottaa käyttöön välitavoitteen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, on perusta "kunnossa vuoteen 55' komission 14. heinäkuuta 2021 hyväksymät lainsäädäntöehdotukset. Näistä ehdotuksista komissio on esittänyt muutos uusiutuvaa energiaa koskevaan direktiiviin, jossa asetetaan korkeampi tavoite tuottaa 40 prosenttia EU: n energiasta uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.50272 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu verkkosivuilla, kun luottamuksellisuusasiat on ratkaistu. Uudet julkaisut valtiontukipäätöksistä Internetissä ja virallisessa lehdessä on lueteltu Kilpailun viikoittaiset e-uutiset.

Continue Reading

Euroopan vihreä sopimus

Euroopan merien suojelu: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen meristrategiadirektiivistä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on käynnistänyt a julkisen kuulemisen haetaan julkisen ja yksityisen sektorin kansalaisten, instituutioiden ja organisaatioiden näkemyksiä EU: n luomisesta Meristrategiapuitedirektiivi tehokkaampi, vaikuttavampi ja merkityksellisempi EU: n tavoitteiden saavuttamiseksi Euroopan vihreä sopimus. Perustuen Euroopan vihreän kaupan yhteydessä ilmoitettuihin aloitteisiin, erityisesti Nollan pilaantumista koskeva toimintasuunnitelma ja EU: n biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuoteen 2030, tällä tarkastelulla pyritään varmistamaan, että Euroopan meriympäristöä ohjaa vankka kehys, joka pitää sen puhtaana ja terveellisenä ja varmistaa samalla sen kestävän käytön.

Ympäristö-, valtameri- ja kalastusasioista vastaava komissaari Virginijus Sinkevičius sanoi: "Terve meri ja valtameri ovat välttämättömiä hyvinvoinnillemme ja ilmasto- ja biologista monimuotoisuutta koskevien tavoitteidemme saavuttamiselle. Ihmisen toiminta vaikuttaa kuitenkin kielteisesti meriemme elämään. Biologisen monimuotoisuuden väheneminen ja saastuminen uhkaavat edelleen meren elämää ja elinympäristöjä, ja ilmastonmuutos aiheuttaa valtavia uhkia valtamerille ja koko planeetalle. Meidän on tehostettava merien ja valtamerien suojelua ja hoitoa. Siksi meidän on tarkasteltava tarkasti nykyisiä sääntöjämme ja tarvittaessa muutettava niitä ennen kuin on liian myöhäistä. Näkemyksesi meriympäristöstä ovat ratkaisevia tässä prosessissa. "

Meristrategiadirektiivi on EU: n tärkein väline meriympäristön suojelemiseksi, ja sen tavoitteena on ylläpitää terveellisiä, tuottavia ja joustavia meriekosysteemejä ja varmistaa samalla merivarojen kestävämpi käyttö nykyisten ja tulevien sukupolvien hyödyksi. Direktiivin uudelleentarkastelussa tarkastellaan tarkemmin sen tähänastista toimintaa, ottaen huomioon komission havainnot raportti kesäkuussa 2020 julkaistusta meristrategiasta ja arvioida sen soveltuvuutta torjumaan ihmisen toiminnan kumulatiivisia vaikutuksia meriympäristöön. julkisen kuulemisen on avoinna 21. lokakuuta asti. Lisätietoja on lehdistötiedotteessa tätä.

Mainos

Continue Reading

ympäristö

European Green Deal: Komissio ehdottaa uutta strategiaa EU: n metsien suojelemiseksi ja palauttamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio hyväksyi tänään (16. heinäkuuta) EU: n uusi metsästrategia vuoteen 2030, EU: n lippulaivahanke Euroopan vihreä sopimus joka perustuu EU: hun Biologista monimuotoisuutta koskeva strategia vuodelle 2030. Strategia myötävaikuttaa toimenpidepaketti ehdotetaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja ilmastoneutraaliutta vuonna 2050 EU: ssa. Se auttaa myös EU: ta täyttämään sitoumuksensa lisätä luonnon nielujen hiilidioksidipäästöjä Ilmastolaki. Käsittelemällä sosiaalisia, taloudellisia ja ympäristöön liittyviä näkökohtia yhdessä metsästrategian tavoitteena on varmistaa EU: n metsien monitoiminnallisuus ja korostaa metsänhoitajien keskeistä roolia.

Metsät ovat tärkeä liittolainen ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa. Ne toimivat hiilinieluna ja auttavat meitä vähentämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi jäähdyttämällä kaupunkeja, suojaamalla meitä voimakkailta tulvilta ja vähentämällä kuivuuden vaikutuksia. Valitettavasti Euroopan metsät kärsivät monista erilaisista paineista, mukaan lukien ilmastonmuutos.

Metsien suojelu, ennallistaminen ja kestävä hoito

Mainos

Metsästrategiassa asetetaan visio ja konkreettiset toimet metsien määrän ja laadun lisäämiseksi EU: ssa sekä metsien suojelun, ennallistamisen ja sietokyvyn vahvistamiseksi. Ehdotetut toimet lisäävät hiilen sitomista lisäämällä nieluja ja varastoja, mikä osaltaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Strategia sitoutuu suojelemaan tiukasti ensisijaisia ​​ja vanhoja metsiä, palauttamaan huonontuneita metsiä ja varmistamaan metsien kestävän hoidon tavalla, joka säilyttää metsien tarjoamat elintärkeät ekosysteemipalvelut, joista yhteiskunta riippuu.

Strategiassa edistetään kaikkein ilmastoa ja biologista monimuotoisuutta suosivaa metsänhoitokäytäntöä, korostetaan tarvetta pitää puumaisen biomassan käyttö kestävän kehityksen rajoissa ja rohkaistaan ​​resurssitehokasta puun käyttöä kaskadiperiaatteen mukaisesti.

EU: n metsien monikäyttöisyyden varmistaminen

Mainos

Strategiassa suunnitellaan myös maksujärjestelmien kehittämistä metsänomistajille ja metsänhoitajille vaihtoehtoisten ekosysteemipalvelujen tarjoamiseksi esimerkiksi pitämällä osia metsistä ehjinä. Muun muassa uusi yhteinen maatalouspolitiikka (YMP) tarjoaa mahdollisuuden kohdennetumpaan tukeen metsänhoitajille ja metsien kestävälle kehitykselle. Metsien uusi hallintorakenne luo jäsenvaltioille, metsien omistajille ja hoitajille, teollisuudelle, korkeakouluille ja kansalaisyhteiskunnalle osallistavamman tilan keskustella EU: n metsien tulevaisuudesta ja auttaa ylläpitämään näitä arvokkaita voimavaroja tuleville sukupolville.

Lopuksi metsästrategiassa ilmoitetaan oikeudellinen ehdotus metsien seurannan, raportoinnin ja tiedonkeruun tehostamiseksi EU: ssa. Yhdenmukainen EU: n tiedonkeruu yhdistettynä strategiseen suunnitteluun jäsenvaltioiden tasolla antaa kattavan kuvan EU: n metsien tilasta, kehityksestä ja suunnitellusta tulevasta kehityksestä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että metsät voivat hoitaa monia toimintojaan ilmastolle, biologiselle monimuotoisuudelle ja taloudelle.

Strategiaan liittyy a tiekartta istuttaa kolme miljardia uutta puuta kaikkialle Eurooppaan vuoteen 2030 mennessä noudattaen täysin ekologisia periaatteita - oikea puu oikeaan paikkaan oikeaan tarkoitukseen.

Euroopan vihreän kaupan varatoimitusjohtaja Frans Timmermans sanoi: "Metsät tarjoavat kodin suurimmalle osalle maapallolla löydettyä biologista monimuotoisuutta. Tarvitsemme terveitä metsiä, jotta vesi olisi puhdasta ja maaperämme rikas. Euroopan metsät ovat vaarassa. Siksi pyrimme suojelemaan ja palauttamaan ne, parantamaan metsänhoitoa ja tukemaan metsänhoitajia ja metsänhoitajia. Loppujen lopuksi olemme kaikki osa luontoa. Mitä teemme ilmaston ja biologisen monimuotoisuuden kriisin torjumiseksi, teemme oman terveytemme ja tulevaisuutemme hyväksi. "

Maataloudesta vastaava komissaari Janusz Wojciechowski sanoi: "Metsät ovat maapallomme keuhkot: ne ovat elintärkeitä ilmastollemme, biologiselle monimuotoisuudelle, maaperälle ja ilmanlaadulle. Metsät ovat myös yhteiskuntamme ja taloudemme keuhkot: ne takaavat toimeentulon maaseudulla, tarjoavat välttämättömiä tuotteita kansalaisillemme ja niillä on syvä sosiaalinen arvo luonteensa kautta. Uudessa metsästrategiassa tunnustetaan tämä monitoiminnallisuus ja osoitetaan, miten ympäristötavoitteet voivat kulkea käsi kädessä taloudellisen vaurauden kanssa. Tämän strategian avulla ja uuden yhteisen maatalouspolitiikan tuella metsämme ja metsänhoitajamme puhaltavat elämän kestävään, vauras ja ilmastoneutraaliin Eurooppaan. "

Ympäristö-, valtameri- ja kalatalousvaltuutettu Virginijus Sinkevičius sanoi: "Euroopan metsät ovat arvokas luonnonperintö, jota ei voida pitää itsestään selvänä. Euroopan metsien sietokyvyn suojeleminen, palauttaminen ja sietokyvyn lisääminen on välttämätöntä paitsi ilmasto- ja biologisen monimuotoisuuden kriisien torjumiseksi myös metsien sosioekonomisten toimintojen säilyttämiseksi. Valtava osallistuminen julkisiin kuulemisiin osoittaa, että eurooppalaiset välittävät metsiemme tulevaisuudesta, joten meidän on muutettava tapaa suojella, hoitaa ja kasvattaa metsiä niin, että siitä olisi todellista hyötyä kaikille. "

Tausta

Metsät ovat välttämätön liittolainen ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden häviämisen torjunnassa, koska ne toimivat hiilinieluna sekä kykynsä vähentää ilmastonmuutoksen vaikutuksia esimerkiksi jäähdyttämällä kaupunkeja, suojaamalla meitä voimakkailta tulvilta ja vähentämällä kuivuutta vaikutus. Ne ovat myös arvokkaita ekosysteemejä, joissa asuu merkittävä osa Euroopan biologisesta monimuotoisuudesta. Heidän ekosysteemipalvelunsa edistävät terveyttämme ja hyvinvointiamme vesisääntelyn, elintarvikkeiden, lääkkeiden ja materiaalihuollon, katastrofiriskien vähentämisen ja hallinnan, maaperän vakauttamisen ja eroosiotorjunnan, ilman ja veden puhdistuksen avulla. Metsät ovat virkistys-, rentoutumis- ja oppimispaikka sekä osa toimeentuloa.

Lisätietoja

EU: n uusi metsästrategia vuoteen 2030

Kysymyksiä ja vastauksia uudesta EU: n metsästrategiasta vuodelle 2030

Luonto- ja metsätiedotteet

Tietosivu - 3 miljardia lisäpuita

3 miljardin puun verkkosivusto

European Green Deal: Komissio ehdottaa EU: n talouden ja yhteiskunnan muuttamista ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa