Liity verkostomme!

Ilmastoneutraali talous

Kansalaisjärjestöt vaativat vedenalaisen melun vähentämistä merenkululle – hidastettu nopeus myös avain ilmaston ja merien terveyteen

SHARE:

Julkaistu

on

Kun energiatehokkuuden ja merenkulun vedenalaisen säteilevän melun välistä suhdetta tutkiva työpaja päättyy tänään Kansainvälisessä merenkulkujärjestössä (IMO) Lontoossa, Clean Arctic Alliance vaati kansainvälisiä toimia, joilla tuetaan alan siirtymistä tehokkaampiin ja hiljaisempiin aluksiin. maailmanlaajuisen laivaston hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtääviä toimia tehostetaan.

"Tämän työpajan viesti ei voisi olla selvempi: IMO:n on suunniteltava tulevat ilmastomääräyksensä, erityisesti ne, jotka tähtäävät päästöjen leikkaamiseen perusteellisesti ennen vuotta 2030, pitäen mielessä sekä CO2-päästöt että kiireellinen tarve vähentää vedenalaista melusaastetta valtamerten terveyden suojelemiseksi. ", sanoi John Maggs, Clean Shipping Coalitionin puheenjohtaja. "Terve meri on olennainen liittolainen taistelussa ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi, ja ilmastovaikutuksia nopeasti vähentävät toimenpiteet - laivojen nopeuden hidastuminen ja tuulivoiman käyttö - ovat myös hyviä valtamerien terveydelle."  

"Useat puhujat olivat yhtä mieltä siitä, että merenkulun vedenalaisen melun vähentämiseen on monia tapoja, joten on oikea aika sopia melun vähentämistoimenpiteistä", sanoi Eelco Leemans, Clean Arctic Alliancen tekninen neuvonantaja. ”Kanada on käynnistänyt toimenpiteitä, jotka voitaisiin toteuttaa lyhyellä aikavälillä herkillä alueilla, kuten Jäämerellä. On myös lupaavaa kuulla, että tuulivoima kehittyy nopeasti ja on nyt yksi lupaavimmista menetelmistä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja vedenalaista melua ja URN:ää samanaikaisesti."

Työpajaan osallistujat lähtivät optimismin tunteina tulevaa työtä kohtaan. "Kannustamme IMO:ta kehittämään työkalupakin, joka ohjaa alusten suunnittelua alkuperäisistä vaatimuksista lopulliseen suunnitteluun, joka optimoi energiatehokkuuden ja vedenalaisen melun vähentämisen", sanoi Sarah Bobbe, Ocean Conservancyn vanhempi ohjelmapäällikkö. "Työkalupakki voisi sisältää vaiheittaisen prosessin, joka mahdollistaa useiden erilaisten hoitovaihtoehtojen arvioinnin samalla, kun aluksen toimintavaatimukset täyttyvät."

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa