Liity verkostomme!

Oppilaitokset

Eurooppalainen koulutusalue: 16 uutta Erasmus+ -opettajaakatemiaa edistävät opettajankoulutuksen huippuosaamista

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio esitteli 7. maaliskuuta 16 uutta Erasmus+ Teacher Academies, joka tarjoaa opettajille heidän uransa kaikissa vaiheissa oppimismahdollisuuksia, kuten liikkuvuutta, oppimisalustoja ja ammatillisia yhteisöjä. Nämä Erasmus+ -opettajaakatemiat hyötyvät lähes 22.5 miljoonasta eurosta Erasmus + kolmen vuoden budjetissa. 16 uutta akatemiaa sekä 11:stä jo rahoitettua ensimmäinen ehdotuspyyntö Viime vuonna kattavat monikielisyyden, kielitietoisuuden ja kulttuurisen monimuotoisuuden, koska ne kehittävät opettajankoulutusta EU:n koulutuspolitiikan painopisteiden mukaisesti ja edistävät Euroopan koulutusalue, EU:n visio koulutusalasta.

Eurooppalaista elämäntapaamme edistävä varapresidentti Margaritis Schinas sanoi: ”Opettaja, joka jatkaa oppimistaan, välittää äskettäin hankitun tiedon oppilailleen. Nykyään tarjoamillamme uusilla oppimismahdollisuuksilla rikastamme sekä opettajia että oppijoita; jälleen yksi konkreettinen askel kohti eurooppalaista koulutusaluetta."

Koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvostossa innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: ”Opettajapula on EU:n laajuinen haaste, johon on puututtava EU:n tasolla. Siksi teemme kattavia aloitteita tehdäksemme ammatista houkuttelevamman. Erasmus+ Teacher Academies tukee pyrkimyksiämme varmistaa korkealaatuinen peruskoulutus ja jatkuva ammatillinen kehittyminen kaikille opettajille, kasvattajille ja koulujohtajille. Olimme asettaneet tavoitteeksi perustaa 25 tällaista akatemiaa vuoteen 2025 mennessä. Tänään meitä on jo 27. Menestys puhuu puolestaan!

Erasmus+ Teacher Academies ovat opettajankoulutuksen tarjoajien ja opettajankoulutuslaitosten välisiä kumppanuuksia, jotka kehittävät eurooppalaista ja kansainvälistä näkemystä opettajankoulutuksessa. Hankkeissa käsitellään muun muassa tieteeseen, teknologiaan, insinööritaitoon, taiteeseen ja matematiikkaan liittyviä taitoja, luovuutta, osallisuutta ja ympäristön kestävyyttä. Osana vuoden 2022 ehdotuspyyntöä valittuihin hankkeisiin kuuluu 313 organisaatiota ja 136 assosioitunutta kumppania 30 maasta (EU:n jäsenvaltiot ja Erasmus+:aan assosioituneet maat). Osallistuvien organisaatioiden joukossa on opettajien peruskoulutuksen tarjoajia, jatkuvan ammatillisen kehityksen tarjoajia, harjoittelukouluja ja muita organisaatioita, joilla on asiaan liittyvää asiantuntemusta. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa